Iguazu (Brasilien)

Iguazu bruger vi på næsten alle vores rejser til Brasilien. Og det er med god grund! Det fantastiske Iguazu-vandfald ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina. Her er i alt 257 vandfald, og det er utroligt store mængder vand, der vælter ned over klippekanterne. Lyden kan høres mange kilometer væk, og trykket er så stort, at de fleste besøgende har regnfrakker på for at ikke at blive drivvåde af de enorme sprøjt, som vandfaldene giver. Iguazu-vandfaldene er mest fantastiske i regnsæsonen i november, hvor trykket er størst, men du kan som regel godt regne med, at der er godt gang i vandmasserne hele året rundt. Navnet “Iguazu” betyder “store vande” på det lokale indianske sprog. Ifølge legenden blev de store vandfald skabt i et raserianfald af Iguazu-flodens gud, der boede i et vildt og voldsomt område kaldet Garganta do Diablo (Djævlens svælg). Der er mange muligheder for at komme på udflugter og vandreture ved og omkring vandfaldene – både med og uden guide.  Du kan også komme på sejltur ind under vandmasserne. I en motorbåd farer du i vanvittig fart ind og ud under store vandfald. En ”vandfalds-dåb” er en uforglemmelig oplevelse, som du sikkert vil huske resten af livet.Trænger du til en pause fra vandfaldene kan du kigge på eksotiske fugle i fugleparken eller besøge den lille, argentinske by Iguazu, der ligger 22 kilometer væk. Køb en pose nybagte ”palmeritas” hos bageren. De koster næsten ingenting og smager himmelsk!

Rejser til Iguazu (Brasilien)

Hoteller i Iguazu (Brasilien)

Dette verdensberømte kolonitidshotel er flot, og fra morgenmads restauranten kan du se over på vandfaldene. Hotellet er i sig selv en stor park og mange af værelserne er store og nydelige. Men på en eller anden måde kommer du for langt væk fra det hele, og alt for langt væk fra den argentinske side, hvor vandfaldene er 100 gange flottere at opleve. Hotellet er også “for kendt”, der er mange turistbusser, der læsser folk af og på. Men er du til store internationale hoteller, så er det bestemt stedet.

Recanto Park Hotel er et stort hotel, der egner sig godt til børnefamilier. Hotellet ligger i Foz do Iguazu, dvs i byen en stykke væk fra selve vandfaldene. Hotellet har bowlingbane, legerum og store termiske swimmingpools med vandrutschebane. Værelserne er store og bekvemmelige. Om aftenen kan du nyde brasilianske og internationale specialiteter i en af hotellets to restauranter.

San Martin Hotel er på rigtig mange af vores rejser til Brasilien, fordi det er vores standardhotel i Iguazu. Det er et firestjernet meget stort Bungalow hotel, med deres egen regnskovspark (husk myggeolie), som du SKAL gå lange ture i. Hotellet er ældre, værelserne lidt uspændende men pragtfuld swimming pool og fornuftig mad. Vi har valgt dette sted, fordi det ligger bedst af samtlige hoteller ved vandfaldene. Fordi det ligger så det er nemt at komme til det hele, og så ligger det lige ved siden af fugleparken, som man også skal besøge. Hotellet har også en usædvanlig naturlegeplads for børn. Og så ikke mindst, laver hotellet rigtig gode håndrystede Caipirinhaer i den nydelige hyggelige bar.