Du er her: Lande > Vietnam > Rejser > Rejse 314

Sydvietnam rundt - strande, bjerge og floder

17 dages rejse: 2 nætter Ho Chi Minh City, 1 nat Mekong, 3 nætter Mui Ne, 3 nætter Dalat, 1 nat Ho Chi Minh City og 4 nætter Con Dao
Rejse: 
314
Smukke landskaber i Vietnams frodige natur
Oplev storbyen Ho Chi Minh City, livet ved floden i Mekong Deltaet, bjergbyen Dalat og flere skønne strande i Mui ne og på Con Dao.

Efter et par dage blandt millioner af knallerter, gode markeder og smukke bygninger fra den franske kolonitidsperiode i Ho Chi Minh City, skal du videre til Mekong Deltaet. Her kan du lære mere om livet ved floden, og du skal både besøge flydende markeder og se hvordan, man dyrker frugt. Herefter rejser du videre til skønne strande og høje palmetræer i Mui Ne, der er et paradis for dem, der elsker at surfe. Du kan også bruge tiden på at udforske den kilometerlange strand og måske besøge de smukke, røde sandbakker. Næste stop er bjergbyen Dalat, der har mange forskellige tilnavne. Blomsterbyen og Byen med det evige forår er bare et par stykker af dem. Tag ud at opleve den smukke natur, besøg en nærliggende kaffefarm, eller kig på de franskprægede bygninger i byens gader. Efter en enkelt nat tilbage i Ho Chi Minh City slutter du rejsen af på øen Con Dao, hvor der ikke er mange turister i forhold til andre steder i Vietnam. Øen har en interessant historie, da den blev brugt som fængelsø under Vietnamkrigen. Tag på vandretur i den frodige jungle, besøg skildpaddecenteret og nyd livet og slap af på de skønne strande. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Ho Chi Minh City
 3. Ho Chi Minh City - Mekong
 4. Mekong - Mui Ne
 5. Mui Ne
 6. Mui Ne
 7. Mui Ne
 8. Mui Ne - Dalat
 9. Dalat
 10. Dalat
 11. Dalat - Ho Chi Minh City
 12. Ho Chi Minh City - Con Dao
 13. Con Dao
 14. Con Dao
 15. Con Dao
 16. Con Dao
 17. Hjemkomst Danmark
Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse til Vietnam. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Så blev det endelig dagen, hvor kursen sættes mod Vietnam. Landets unikke kombination af historie, kulturelle byer og fantastiske naturscenerier skaber ramme for en rejse med masser af indhold! Læn dig tilbage og brug flyveturen til at gøre dig klar til de mange store oplevelser, der venter dig.

Dag 2: Velkommen til Ho Chi Minh City!

I dag ankommer du til Vietnams største by...

Tidligere hed denne by Saigon, men den blev i 1976 opkaldt efter præsident Ho Chi Minh. Mange kender dog stadig byen under dens gamle navn, og det er også det navn, de fleste lokale bruger om byen.

Ho Chi Minh City er den største by i Vietnam. Med et indbyggertal på over 8 millioner mennesker er dette en ren smeltedigel af mennesker fra alle landets regioner, der kommer hertil for at søge arbejde. Byen er økonomisk centrum i Vietnam, og den mest vestenprægede by i landet, men her er stadig masser af gode oplevelser. Læg mærke til alle de små og store, internationale coffeeshops, gadesælgere, der sælger alle mulige småting, og de mange små steder, hvor du kan købe pho - den populære nudelsuppe, der også gerne spises til morgenmad. Trafikken i Ho Chi Minh City, og i Vietnam generelt, kan være noget af en oplevelse. Når du går på gaden, vil du konstant høre dytten, bremser der hyler og knallerter der gasser op. Prøv at kigge efter, hvor mange der nogle gange sidder på en knallert. En hel familie med børn og hund er ikke unormalt - den gik nok ikke hjemme i Danmark!

Skal du over vejen i Vietnam (og det bliver du nok nødt til på et tidspunkt), skal du ikke vente på, at der bliver holdt tilbage for dig - så kommer du til at vente meget længe! Tricket er at gå roligt ud på vejen, og krydse den i samme, rolige tempo. Ikke noget med at stoppe op eller begynde at løbe - bare hold tempoet, så vil alle knallerterne køre uden om dig. Det lyder skørt, men kig efter hvad vietnameserne gør, og se for dig selv...

I aften er du inviteret til at nyde en middag på den meget kendte, berømte og populære restaurant "NGON". Restaurantens navn betyder "velsmagende", og den er virkelig populær blandt de lokale. Her kan du prøve mange af de lokale retter fra de 3 regioner i Vietnam - Nord, Midt og Syd.

Dag 3: Gå på opdagelse blandt Ho Chi Minh Citys mange seværdigheder

Du bør tage på en bytur i den travle storby!

De fleste landemærker i Ho Chi Minh City er bygninger fra den franske kolonitidsperiode. Se City Hall (officielt kaldet People's Committee Hall), the Municipal Theatre, the Notre Dame Cathedral, the General Post Office og the History Museum som ligger ved Zoo og botanisk have. Var det ikke nok, kan du se den tidligere US Ambassade (hvorfra amerikanerne flygtede i 1975), Reunification Palace (tidligere Præsidentpalads, før 1975), War Remnants Hall (udstilling af billeder og ammunition, som blev brugt under Vietnamkrigen) og Ben Thanh Markedet, der er det største marked i Ho Chi Minh City.

Eller du kan besøge det travle Chinatown med det store marked, Binh Tay. Dette område var førhen en særskilt by, hvor de etniske kinesere boede, men nu er det en del af Ho Chi Minh City. Der er mange små, men også store butikker i dette område - nogle familier har åbnet butikker i deres egne hjem. Snus rundt blandt kinesiske medikamenter og lækre krydderier fra hele østen. Rundt om markedet er der flere gamle vietnamesiske pagoder og kinesiske templer.

Til aftensmad burde du tage ned og spise på en af de flydende seafood-restauranter på floden. Selvom det ikke er den bedste eller billigste mad, er det det flotteste sted - smukt og fredeligt. Hvis du er til sushi, så er Ho Chi Minh City stedet. Her ligger rigtig mange fantastiske sushi-restauranter og det er meget billigere end i Danmark! Tag tilbage på hotellet i en cyclo, og bed føreren om at tage den lange vej, for der er masser at se og opleve om aftenen i Ho Chi Minh City. Stop på en af de lokale cafeér på vejen og nyd en cappuccino at slutte dagen af på.

Tag også en tur ud af byen til de berømte, underjordiske Cu Chi-tunneller, som Viet Cong'erne brugte under krigen mod amerikanerne. Du kan endda komme ned i tunnellerne, hvis du tør - forhåbentligt har du ikke klaustrofobi. Tunnellerne er flere hundrede kilometer lange, og her levede mange mennesker i skjul, mens de kæmpede mod de meget bevæbnede amerikanere.

Dag 4: Velkommen til Mekong!

I dag skal du opleve Mekong Deltaet. Her lever man på, ved og af de mange floder og kanaler, der gør dette område til noget helt specielt.

Du bliver kørt til havnen, hvorfra du skal sejle til Vinh Long via Cai Be, hvor du vil opleve flydende markeder. Hold øje med masterne på de forskellige både. For at gøre det nemt at finde det, man skal bruge, hænger mange et lille udvalg af deres varer op i masten: Ananas, melon osv.

Sejladsen gennem Mekong Deltaet er en meget smuk tur. Sæt dig tilbage og nyd turen og udsigten og vink til de lokale, som du passerer undervejs. Ved ankomst til Vinh Long sejles du videre ind i de små kanaler, hvor du har mulighed for at besøge nogle lokale hjem og se deres frugthaver.

Vær opmærksom på, at hotellerne i Mekong Deltaet ikke er af helt samme standard som i resten af landet, selvom de har lige mange stjerner. Stjernerne her lover nogle gange lidt mere, end de kan holde. Vil du bo rigtig dejligt, kan det derfor være en fordel at opgradere dit hotel. Snak med din rejsekonsulent om mulighederne.

Dag 5: Velkommen til skønne Mui Ne!

I dag går rejsen videre til skønne strande og høje palmetræer i Mui Ne.

Mui Ne er en lille kystby med en dejlig strand og mange små, hyggelige restauranter, hvor du billigt kan få lækre vietnamesiske retter. Her kan du hygge dig på stranden, tage ud og wind-surfe eller kigge beundrende på fiskerbådene, som lyser på ude i bugten om natten. Tidligt om morgenen vender bådene tilbage med nattens fangst til fiskemarkedet. Udover strandene er den største seværdighed i området nok Po Sanu tårnene, som blev bygget tilbage i 700-tallets under Champa riget. De 3 tårne var del af et større tempelområde, og i dag udfører Champaerne hvert år forskellige ritualer her. En anden stor seværdighed er de store, flotte sandklitter, der ligger lidt nord for Mui Ne. Klitterne er røde, gule, orange og hvide - og du kan komme ud og kælke i dem! Hvis du er til golf, findes en af Vietnams bedste golfbaner lidt ude for byen.

Dag 6-7: Mui Ne - nyd livet på den kilometerlange strand

Nu er det tid til at udforske den kilometerlange strand. Langs strandpromenaden ligger nogle hoteller, hvor du kan spise om aftenen, og her er rig mulighed for alskens vandsportsaktiviteter. Du skal selvfølgelig også ligge og dase i solen og nyde nogle fantastiske drinks i barerne med udsigt ud over vandet!

Du skal måske opleve de fantastiske, røde sandbjerge. Lav planerne allerede dagen før og få bestilt en tidlig morgentur, hvor du ser solen stå op over disse fantastiske røde bjerge af sand. Herefter kommer du tilbage til hotellet og kan spise din lækre morgenmad. Eller måske vil du hellere sove længe og så tage ud i sandbjergene senere på dagen. I Danmark kælker man ned ad bjergene om vinteren, men her kan man altså kælke året rundt i det fine sand! Her er også hyggelige fiskerlandsbyer. Lidt uden for byen ligger også Fairy Spring - en lille kilde, som løber igennem en kløft af røde klippebjerge. Stå med fødderne i det lave vand - hvis der overhovedet er noget - og nyd synet af de forrevne klipper.

Dag 8: Velkommen til naturskønne Dalat!

Så går turen til den skønne by Dalat, der ligger i smukke omgivelser.

Franskmændene fandt hurtigt ud af Dalats kølige klima og brugte byen som et tilflugtssted, for at slippe for den værste varme i Ho Chi Minh City. Du kan stadig se den koloniale historie i mange af byens huse og katedralen. I dag er byen specielt kendt for at være der, hvor de nygifte tager hen på bryllupsrejse.

Dag 9-10: Dalat - oplevelser i byen med det evige forår

Der er flere forskellige ting du kan se i byen, herunder markedet hvor der er masser af friske frugter og grøntsager, som ikke findes andre steder i Vietnam. Her er også et natmarked, hvor du kan købe et billigt, men godt måltid mad. Gå også en tur rundt om den flotte sø Xuan Huong, som ligger i centrum af Dalat. Der er ca. 5 km. rundt om søen og hvis du ikke gider gå, så kan du også godt sejle rundt i søen i en af de mange svanebåde med pedaler. Er du til golf, er her også en flot og moderne 18-hullers golfbane, med flotte omgivelser.

I området omkring Dalat bliver der dyrket meget kaffe. Hvis du har lyst, kan du tage på udflugt til en kaffefarm og smage de forskellige slags. En af de dyreste slags kaffe har været igennem fordøjelsessystemet på en væsel. Smag og bedøm selv, om det har gjort noget godt for kaffesmagen.

Dag 11: Tilbage til Ho Chi Minh City

I dag skal du tilbage til Ho Chi Minh City, hvor du bor på samme hotel, som sidst du var her. Nu har du igen en smule tid i byen, som du kan bruge på at se de ting, som du ikke nåede i første omgang.

Dag 12: Velkommen til den smukke ø, Con Dao!

I dag skal du videre til den smukke ø, Con Dao.

Con Dao er nogle skønne og smukke øer, hvor der ikke er ret mange turister i forhold til andre steder i Vietnam. Den største ø Con Son er spækket med flotte strande, øde bugte med turkisblåt vand, skovklædte bakker og koralrev ud for kysten. Øen har en interessant historie – den blev nemlig brugt som fængselsø af franskmændene under Vietnamkrigen (som i Vietnam hedder The American War). Nogle af fængslerne, der blev bygget i 1860’erne, er i dag museer og bestemt et besøg værd.

Dag 13-15: Con Dao - afslapning og oplevelser

Og hvad skal du nu bruge din tid på i Con Dao?

Måske på en vandretur i den frodige jungle, et besøg til et skildpaddecenter (bemærk, at skildpadderne lægger æg i perioden juni til september), en tur rundt på motorcykel eller med pedalkraft eller en tur ud på vandet med snorkel eller dykkerudstyr? Du finder her det eneste vrag i Vietnam, som du kan dykke ind i (men check lige sæsonen). De skønne strande taler for sig selv - det er her, du skal nyde livet og bare slappe af.

Dag 16: Afrejse fra Vietnam

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 17: Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Vietnam. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn "Upgrade"-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer - se alle vores hoteller i Vietnam.

Alle hoteller

Anpha Boutique Hotel

Anpha Boutique Hotel et super godt hotel i centrum af byen, lige over for Ben Thanh markedet....

Thao Dien Boutique Hotel

Thao Dien Boutique Hotel er et rigtig dejligt hotel, der ligger ca. en halv times kørsel uden...

Upgradefra 190,- kr.pr. personpr. dag
Grand Hotel Saigon

Grand Hotel Saigon

Et dejligt hotel, beliggende i hjertet af byen. Værelserne er udstyret med alt hvad du skal...

Alle hoteller

Saigon Can Tho Hotel

Saigon Can Tho Hotel

Saigon Can Tho Hotel ligger midt i byen tæt på Ninh Kieu-kajen og lige op ad natmarkedet,...

Upgradefra 320,- kr.pr. personpr. dag
Victoria Can Tho Resort

Victoria Can Tho Resort

Victoria Can Tho Resort er det lækreste hotel i Mekong Deltaet. Det ligger helt fantastisk lige...

Upgrade
West Hotel

West Hotel

West Hotel (også kaldet Western Shining Pearl) er et dejligt, lidt ældre hotel, som ligger lige...

Alle hoteller

Little Mui Ne Cottages Resort

Little Mui Ne Cottages Resort

Little Mui Ne Cottages Resort er et lille, hyggeligt sted, bestående af 12 bungalows og 24...

Upgradefra 138,- kr.pr. personpr. dag
Villa Aria Mui Ne

Villa Aria Mui Ne

Dette nye hotel er en sand lille perle. Hotellet er et lille boutique hotel med 23 værelser....

Upgradefra 97,- kr.pr. personpr. dag
Bamboo Village Resort & Spa

Bamboo Village Resort & Spa

Bamboo Village Resort & Spa er et lækkert 4* hotel, beliggende på Mui Ne stranden. Hotellets...

Alle hoteller

Du Parc Hotel Dalat

Du Parc Hotel Dalat

Hotel Du Parc Dalat ligger i centrum af byen og er et historisk boutique hotel bygget i 1932....

Upgradefra 487,- kr.pr. personpr. dag
Dalat Palace

Dalat Palace

Dalat Palace er et flot, klassisk hotel, og lige så snart du træder indenfor, vil du føle, at du...

Alle hoteller

Saigon Con Dao Resort

Saigon Con Dao Resort

Saigon Con Dao Resort er et dejligt hotel, der ligger lige ned til stranden og ca. 5 minutter...

Kort

Her kan du se et kort over rejsen og læse en beskrivelse af alle de byer, som du kommer til på denne rejse til vietnam. Vi har selvfølgelig mange flere byer, du kan opleve. Se alle vores byer i Vietnam.

Ho Chi Minh City

106.649008
10.829029

Can Tho (Mekong)

105.748674
10.045362

Mui Ne

108.287594
10.934819

Dalat

108.455934
11.940147

Ho Chi Minh City

106.649008
10.829029

Con Dao

106.604920
8.697841

Priser

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksen
Børn u/12 år
Rejsetilbud
Afrejse i følgende periode 15 sep 2017 - 10 okt 2017
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.690,-
Børn u/12 år fra 12.390,-
Afrejse i følgende periode 10 okt 2017 - 21 okt 2017
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 12.990,-
Børn u/12 år fra 12.590,-
Afrejse i følgende periode 21 okt 2017 - 31 okt 2017
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 12.690,-
Børn u/12 år fra 12.390,-
Afrejse i følgende periode 01 nov 2017 - 14 dec 2017
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.190,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 20 dec 2017
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 15.290,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 16 dec 2017
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Afrejse i følgende periode 15 dec 2017 - 22 dec 2017
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.190,-
Børn u/12 år fra 15.890,-
Afrejse i følgende periode 23 dec 2017 - 24 dec 2017
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 17.690,-
Børn u/12 år fra 16.390,-
Afrejse i følgende periode 25 dec 2017 - 28 dec 2017
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 16.890,-
Børn u/12 år fra 15.190,-
Afrejse i følgende periode 28 dec 2017 - 29 dec 2017
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.690,-
Børn u/12 år fra 13.490,-
Afrejse i følgende periode 30 dec 2017 - 02 jan 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.590,-
Børn u/12 år fra 14.390,-
Afrejse i følgende periode 03 jan 2018 - 10 jan 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 11 jan 2018 - 05 feb 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 13.090,-
Afrejse i følgende periode 06 feb 2018 - 07 feb 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 07 feb 2018 - 08 feb 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.890,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 09 feb 2018 - 18 feb 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 14.890,-
Børn u/12 år fra 14.490,-
Afrejse i følgende periode 19 feb 2018 - 21 feb 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.590,-
Børn u/12 år fra 14.340,-
Afrejse i følgende periode 22 feb 2018 - 23 feb 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 14.290,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 24 feb 2018 - 26 feb 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.390,-
Afrejse i følgende periode 27 feb 2018 - 14 mar 2018
Flyselskab
Turkish Airlines
Voksne fra 13.290,-
Børn u/12 år fra 13.090,-
Afrejse i følgende periode 15 mar 2018 - 26 mar 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.590,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 27 mar 2018 - 29 mar 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.890,-
Børn u/12 år fra 13.590,-
Afrejse i følgende periode 30 mar 2018 - 26 apr 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.690,-
Børn u/12 år fra 13.290,-
Afrejse i følgende periode 27 apr 2018 - 02 maj 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 13.690,-
Afrejse i følgende periode 03 maj 2018 - 31 maj 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 13.490,-
Børn u/12 år fra 13.190,-
Afrejse i følgende periode 31 maj 2018 - 28 jun 2018
Flyselskab
Cathay Pacific
Voksne fra 13.990,-
Børn u/12 år fra 12.990,-
Afrejse i følgende periode 29 jun 2018 - 08 jul 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 14.890,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2018 - 28 jul 2018
Flyselskab
Thai Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 13.990,-
Afrejse i følgende periode 09 jul 2018 - 01 sep 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.890,-
Børn u/12 år fra 14.990,-
Afrejse i følgende periode 02 sep 2018 - 03 sep 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 16.290,-
Børn u/12 år fra 15.390,-
Afrejse i følgende periode 03 sep 2018 - 31 okt 2018
Flyselskab
Qatar Airways
Voksne fra 15.590,-
Børn u/12 år fra 14.690,-
Inkluderet: 

Fly København-Ho Chi Minh City og Dalat-Ho Chi Minh City-Con Dao-Ho Chi Minh City-København.
Alle transporter på rejsen.
14 overnatninger med morgenmad.
Tilskud til Rejsegarantifonden.
Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse

Ikke inkluderet: 

Evt. visum til indrejse til Vietnam (er påkrævet på rejser på over 15 dages varighed).
Evt. obligatorisk jule-/nytårsmiddag (som kan blive opkrævet op til 14 dage før afrejse).
Evt. afbestillingsforsikring.
Evt. rejseforsikring.
Evt. gebyr for individuel rejse, hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person).

Transport: 

Alle transporter på rejsen er inkluderede.

Fly København-Ho Chi Minh City og Dalat-Ho Chi Minh City-Con Dao-Ho Chi Minh City-København.
Transport mellem lufthavne, busstationer og hoteller med enten bil/minibus eller taxa.
Transport mellem Ho Chi Minh City og Mekong med privat bil/minibus.
Transport Ho Chi Minh City-Mui Ne-Dalat med offentlig bus.