5 fede udflugter i Bangkok

Thailand

Bangkok er en by med masser af store oplevelser. Den thailandske hovedstad er en fantastisk kontrast til landets hvide sandstrande og frodige jungler. Døgnet rundt pryder gadekøkkener, tøjboder, gigantiske shopping centre, høje skyskrabere og et mylder af mennesker, gaderne. Men storbyen byder også på smukke guldtempler, spændende markeder, flot natur og masser af små hyggelige og bizarre steder, der gør byen til noget helt specielt.

Her er et udpluk af nogle af de naturspændende udflugter du kan opleve i Bangkok, hvis du ønsker at se den mere rolige side af storbyen.

På kajaktur til det gamle Bangkok

Få en lille smag på, hvordan Bangkok var inden sin storbytid, når du sejler i kajak langs kanalerne. Tilbage i tiden levede de fleste langs kanalerne, og floderne blev brugt til at transportere varer ind til byen. Her oplever du nogle af de gamle bosætttelser og templer. Undervejs på turen gør I jer nogle stops, bl.a. for at besøge et bådværft, en gammel, kinesisk kirke, en tropisk frugthave og nogle af Bangkoks ældste træhuse.

En super dejlig tur væk fra storbylarmen på de hyggelige kanaler – bestemt en tur du kan glæde dig til. Og inden I begiver jer ud på vandet, er der selvfølgelig en kort introduktion til kajakturen, denne foregår på en lille café, hvor du kan få en kop kaffe.

Læs mere om kajakturen til det gamle Bangkok her.

Rejser til Thailand

Sejltur i klongerne

Tag måske på endnu en dejlig sejltur i kanalerne, denne gang i en longtailbåd. Folk i Bangkok har altid transporteret sig omkring på floderne, og nu er det din tur til at prøve det. Se hvordan folk bor i pælehytter på vandet. Bangkok er mindst lige så smuk fra vandet, og du kommer væk fra bilstøj og menneskemylder. Børnene leger, og vasketøjet blæser i vinden. Den eneste forskel er bare, at de sejler rundt i stedet for at gå.

Kombiner sejlturen med et besøg ved det hyggelige marked, Talingchan Floating Market. Her kan du prøve en eller flere af de spændende snacks og tropiske frugter. Køb måske lidt lækker sæbe med hjem. Tilbage i longtailbåden sejler du gennem de mindre klonger med udsigt til alt fra templer til prangende villaer til slumagtige hytter. For enden ved den travle flod, kommer du ud til det imponerende Wat Arun tempel, hvor du får en rundvisning inden turen går tilbage mod hotellet.

Læs mere om sejltur i klongerne og kanaltur med besøg til Talingchan markedet og Wat Arun templet.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Cykeltur i junglen

Lidt uden for Bangkoks levende gader ligger en jungle med cementerede cykelstier – så selvom du bor i en af verdens største byer, er der faktisk ikke langt til frodig natur. Tag på cykeltur til det mere rolige og naturskønne område, Bang Kra Jao. Cykelturen starter midt i den levende by på Sukhumvit Road, og efter en kort køretur krydser du floden med båd. Her i junglen er det som om, at du er i en anden verden, og kontrasten fra Bangkoks larmende trafik til de mere rolige omgivelser herovre er stor! Cykelturen er på ca. 25 km i alt, og du kommer forbi tropisk jungle, mindre landsbyer og smukke templer. Der gøres flere stop undervejs, og landskabet er fladt, så det er en tur, som alle i almindelig god fysisk form kan klare. Dog køres en del af strækningen på smalle broer over kanalerne, så er du meget usikker på en cykel, skal du nok tage på en af de andre cykelture i byen. Men det er der også rig mulighed for. Du kan nemlig både tage på cykeltur i Bangkoks gader med en lokal guide enten morgen, eftermiddag og aften, og kombinere cykelturen med spændende oplevelser. For eksempel med en sejltur til det flydende marked, eller til den hyggelige ø, Koh Kret. Disse cykelture er i fladt landskab, så noget de fleste kan være med på.

Læs mere om cykelturen til Bangkoks jungle her.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Templer i og omkring Bangkok

Der er rig mulighed for at se templer mens du er i Bangkok. Hovedstaden byder nemlig på over 400 af slagsen! Du kan for eksempel tage på oplevelse i Wat Pho, der er et af de ældste og største buddhistiske templer i byen. Templet huser den berømte ”Liggende Buddha”. Med sine 15 meter i højden og 43 meter i længden er det svært ikke at blive bare lidt imponeret over denne forgyldte statue.

Du kan næsten ikke rejse til Thailand ude at opleve Grand Palace, og da slet ikke når du er i Bangkok. Grand Palace er nok den mest kendte kulturelle seværdighed i hovedstaden, og det er bestemt ikke uden grund. Det imponerende palads er en helt særlig oplevelse, og det har været hjemsted for flere af Thailands konger gennem tiden. Grand Palace består af flere bygninger og templer, der er udsmykket efter alle kunstens regler. Et af dem er Wat Phra Kaew-templet, der huser den flotte smaragd-Buddha. Det er en meget særlig oplevelse at gå rundt blandt de imponerende guldbygninger.

Et andet tempel, der er et besøg værd, er Wat Arun. Det flotte tempel er næsten blevet et symbol på Bangkok, og ligger smukt lige ned til floden. Templet kaldes ofte bare ”Daggrys Templet”, men det er også rigtig flot i solnedgangen, hvor al guldet nærmest lyser i solens skær.

Når du besøger templer og helligesteder er det vigtigt at være opmærksom på, at du skal dække dig til, og flere af stederne må du ikke bære shorts, sandaler og korte ærmer.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Heldagstur til Ayutthaya

Tag på en heldagstur til den historiske by Ayutthaya, der ligger 76 km nord for Bangkok. En køretur i bus på ca. halvanden time, hvor du bliver samlet op på hotellet tidlig morgen. Det er en helt særlig oplevelse at gå rundt mellem de gamle ruiner, som er overgroet af mos og ukrudt. Her er et utal af templer, buddha-statuer, og overalt er der smuk natur. Ayutthaya er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Lidt udenfor Ayutthaya ligger Bang Pa-In Summer Palace, som er et område fra det 17. århundrede, der siden dengang er blevet ødelagt og bygget op mange gange. Hvilket gør at bygningerne er meget forskellige, og en blanding af lidt fra alle kanter af verden. Det er et helt specielt og fascinerende syn.

Tag videre på tempeltur i Ayutthaya, hvor du besøger et af Ayutthayas ældste templer, Wat Mahathat, her kan du se resterne af originale dekorationer og spændende ruiner. Derefter kan du se det flotte Wat Na Phramen, som er i gammel thailandsk stil og huser et billede af Buddha. Og selvfølgelig skal du også opleve Wat Lokkayasutha, som er en 29 meter lang liggende buddha-statue. Det er en helt speciel – og utrolig flot – oplevelse.

Når du har set nogle af de smukke templer i Ayutthaya, stiger du ombord på båden ved Wat Chong-Lom havnen, og mens du sejler på floden og spiser din frokost, kan du nyde udsigten over floden og se Thailand flyde forbi dig. På turen tilbage til Bangkok sejler I forbi Pathumthani og Nonthaburi provinserne, Thammarsat University, det fantastiske Royal Grand Palace og det smukke Temple Of Dawn. Du er tilbage i Bangkok om eftermiddagen.

Husk også her, at du besøger templer og helligesteder. Det er derfor vigtigt, at du dækker dig til.

Læs mere om om heldagstur med templer i Ayutthaya og cruise på floden her.

Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand
Rejser til Thailand

Bangkok har altså meget mere end storbyliv, mange mennesker og høje bygninger. Så her ved C&C Travel synes vi helt klart byen er et besøg værd.

Du kan læse mere om Bangkok på vores hjemmeside og se alle vores udflugter i Bangkok her.

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Thailand

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

*

*