7 grunde til at Kreta er din næste feriedestination

Grækenland

Kreta er en helt ny destination hos C&C Travel, og vi har virkelig glædet os til at byde den nye dreng i klassen velkommen. Vi håber, at I vil tage rigtig pænt imod “ham”.

Vi har i dette blogindlæg samlet 7 gode grunde til at rejse til Kreta. Måske har du været der før, måske har du aldrig. Og måske tænker du, at det slet ikke er noget for dig? Det sidste vil vi gerne have lov at udfordre, for vi tror på, at Kreta har noget til langt de fleste. Vi har selvfølgelig styret pænt uden om de store charterdestinationer, så du kan forvente en autentisk oplevelse af den smukke ø.

Her har du vores 7 gode grunde til, at Kreta er en fantastisk destination!

skiathos-greece-gUzsm9gqKBE-unsplash

1) Friheden ved kør-selv

Der er mange fordele ved at leje en bil og tage på kør selv-ferie på Kreta. Foruden det faktum, at det sikrer dig ikke at skulle sidde tæt med andre i offentlig transport, så giver det en stor frihed, at du kan komme rundt på egen hånd. Øen er ikke frygtelig stor, og på en lang dagstur kan du komme vidt omkring. Vejene er gode, der er ikke særlig meget trafik og generelt kører alle pænt, så det er slet ikke noget problem at køre selv – tværtimod!

IMG_20200826_101930

2) Vejret er dejligt

Vi kan ikke komme udenom, at Kreta har et virkelig skønt klima og en dejlig lang sæson. Mange hoteller har åbent fra midt-april til og med oktober, da vejret i den periode er allerbedst og varmest. Det gør Kreta til en oplagt destination i blandt andet efterårsferien, hvor vejret faktisk godt kan drille lidt i store dele af den øvrige verden. I højsommeren skal du forvente omkring 30 grader, mens der i foråret og efteråret nemt kan være 25 grader. Og så har Kreta altså næsten uendeligt mange solskinstimer om året. Aaaahhh…

IMG_20200826_110013

3) Du kan flyve direkte

Ud af København kan du flyve direkte til Kreta, og det er da nemt, ikke? Det tager omtrent 3½ time, og så kan ferien ellers begynde. Ud af Jylland kan du flyve med en enkelt mellemlanding og en samlet rejsetid på cirka 6-7 timer. Et andet stort plus er, at der kun er en time i tidsforskel på Danmark og Grækenland – og det betyder ingen jetlag! Hurra…

IMG_20200829_115849

4) Græsk mad

… Behøver vi egentlig skrive mere? Græsk mad er lækkert, og det er vel nærmest et faktum. Det er friskt og det smager af sommer og sol. Vi elsker tzatziki, feta, solmodne tomater og friskfangede havdyr. Overalt er der små, hyggelige tavernaer, og maden er nærmest altid helt i orden. Alene maden er, i vores øjne, grund nok til at besøge Kreta!

mor-shani-kQloRmVQYIs-unsplash
greek-salad-2104592
IMG_20200828_192719
IMG_20200828_192413

5) Dejlige strande og turkisblåt vand

Grækenland kan virkelig noget, når det kommer til smukke strande. De dramatiske klipper, det turkisblå vand og de bløde sandbunde er heldigvis også Kreta forundt. Der er hundredevis af strande på øen – store og små, med sand og med rullesten, kendte og ukendte, travle og tomme. Der er helt sikkert en strand til enhver smag, og du må på jagt efter din egen favorit. Vidste du, at der også er en lyserød strand på Kreta? Ja, den er god nok! Stranden ligger i Elafonissi, og den lyserøde farve opstår, fordi muslingeskallerne i strandkanten reflekterer solens lys på en helt særlig måde. Det er ligeså smukt som det lyder!

IMG_20200827_131248
beach-sea-coast-water-ocean-horizon-780701-pxhere.com

6) En på én gang uberørt og veltrimmet natur

Naturen på Kreta er rå. Den er flot og storslået, men også barsk og uberørt. Der er masser af golde bjerge og klipper, kløfter og tæt bevoksning. Men der er også veltrimmede olivenplantager og vinmarker så langt øjet rækker. Som om det ikke er nok, så byder øen også på smukke sandstrande, svajende palmer og turkisblåt vand. Kort sagt: Kreta har hele paletten.

IMG_20200827_112805
olive-tree-3662627
IMG_20200828_120931

7) En ferieform for alle

Vi vil vove den påstand, at Kreta har noget at byde på for alle. Hvis du er til ren strandferie med afslapning i vandkanten og store is, så er Kreta perfekt. Hvis du gerne vil vandre og komme tæt på naturen, så er Kreta perfekt. Hvis du er historisk interesseret og søger kulturelle oplevelser, så er Kreta perfekt. Hvis du er til liv og masser aktiviteter, så er Kreta perfekt og hvis du er til fred og ro, så er Kreta også perfekt. Kreta kan alt!

Hvis du higer efter ferie og tænker, at Kreta kunne være noget for dig, så er du altid velkommen til at tage fat i os.

Læs mere om vores skønne rejser til Kreta på vores hjemmeside!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Grækenland

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*