Ferien sluttede brat med en evakuering

Filippinerne

I marts måned 2020 tog Lillian og Bo Skov til Filippinerne for at besøge deres familie som så mange gange før. De havde planlagt en tre uger lang ferie, som de i månedsvis havde set frem til – men intet blev som forventet, og ferien fik en brat afslutning, før den rigtig var startet.

En coronasituation der eskalerede på et øjeblik

Trods den ulmende coronapandemi rejste de afsted den 8. marts, og Bo fortæller: ”Vi var i kontakt med C&C Travel inden afrejse, og de gav den bedste vejledning muligt situationen taget i betragtning. Vi ringede også og talte med både Udenrigsministeriet og vores forsikringsselskab, og de gav grønt lys til at rejse, så det gjorde vi selvfølgelig”. På daværende tidspunkt var der endnu få smittetilfælde i Filippinerne, og situationen herhjemme var ikke kritisk. Lillian og Bo rejste derfor afsted, og mærkede da heller ikke meget til coronapandemien de første par dage af deres ferie i Filippinerne.  

Den 12. marts, da hele Danmark lukkede ned, begyndte de dog at følge lidt ekstra med i nyhederne. Samtidig tog Cria fra C&C Travel kontakt til parret, og de fortæller: ”Vi tjekkede computeren lidt oftere og forsøgte at følge med, men vi mærkede stadig ikke meget til det, og tog det derfor helt roligt”. De overvejede dog alligevel om de skulle rejse hjem på opfordring fra Udenrigsministeriet, eller om de skulle blive hos familien og færdiggøre ferien. De blev enige om, at det føltes bedst i maven at vende snuden hjemad, og talte løbende med Cria om mulighederne. Hun fik hurtigt ombooket Lillian og Bo, så de kunne flyve hjem fra Manila tre dage senere. ”Set i bagspejlet var det den helt rigtige beslutning. Hvis vi var blevet, ville vi i dag, fem måneder senere, stadig været strandet i Filippinerne” konkluderer Lillian.

Pludselig evakuering – tæt kontakt med C&C Travel gav tryghed

Parret havde egentlig god tid til at tage afsked med familien og komme til Manila, da de først skulle flyve tre dage senere. Eller det troede de i hvert fald. Pludselig lukkede alle øerne i Filippinerne ned med få timers varsel. Al transport blev indstillet, og et udgangsforbud blev effektueret. Det var kaotisk og alting gik virkelig stærkt, mindes Lillian. ”Hvis vi var typerne, som blev bange, så ville vi have været det i den her situation. Det var helt surrealistisk”. Hun fortsætter: ”Vi talte rigtig meget i telefon med både Cria og Lilah, og de var så hjælpsomme. Det gav en stor tryghed, at de sørgede for både transport og overnatning til os”.

Og netop Lilah, C&C Travles lokale agent i Filippinerne, spillede en stor rolle for Lillian og Bo. De fortæller: ”Lilah ringede og skrev konstant med updates og sørgede for, at vi fik pladser på en allersidste båd væk fra øen. Hun var så god og alting fungerede fuldstændig perfekt. Lilah mødtes os endda ved havnen og sørgede for, at vi kom til vores hotel i Manila”.

Vellykket hjemrejse og nye rejsedrømme

Lillian og Bo kom til Manila som planlagt, og ventede, om end lidt nervøse, tre dage på at flyve hjem til Danmark. Da de først sad om bord på flyet, kunne de endelig ånde lettet op – nu var de på vej hjem.

I dag, da vi taler med dem om hele forløbet, konkluderer de: ”Vi rejser altid med C&C Travel, fordi det giver en stor tryghed, at alting bare fungerer. Det er vi kun blevet bekræftet i endnu engang og vi er dybt taknemmelige”. Heldigvis er parret rejsevante og de er på ingen måde blev skræmt af situationen. Tværtimod tripper de for at kunne komme ud i verden igen – et gensyn med USA står højt på listen, og rejseplanlægningen er så småt i gang allerede.

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Filippinerne

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*