Katharinas dagbog fra Kreta

Grækenland

Jeg vil gerne lige starte med at understrege, at det er SÅ dejligt endelig at kunne skrive en rejseblog igen. Altså en af dem, som jeg faktisk skriver undervejs på rejsen. Det er desværre ved at være længe siden, da Corona må siges at have ramt rigtig hårdt. I C&C er vi efterhånden virkelig trætte af, at størstedelen af verden fortsat er lukket land og vi lider alle sammen af en alvorlig omgang rejsefeber. Vi forestiller os, at mange af jer sikkert har det på samme måde.

Kreta – det perfekte rejsemål lige nu

Det kan godt være, at Thailand, USA og Colombia midlertidigt ikke er mulige rejsemål, men vi har bestemt os for at se muligheder i stedet for begrænsninger. Der findes trods alt nogle fantastiske perler, som vi faktisk godt kan rejse til lige nu – også på en helt forsvarlig måde. Derfor har vi besluttet at kaste vores kærlighed på smukke Kreta. Det er nemt at komme hertil, de har virkelig godt styr på Covid-19-situationen, og så byder den græske ø på fantastisk mad, en rå natur og nogle guddommelige strande. Du kan læse mere om, hvorfor Kreta er en fantastisk destination på vores hjemmeside.

Jeg er altså rejst afsted for at finde de allerfineste hoteller, de allerdejligste strande og de allermest lokale oplevelser, som vi virkelig glæder os til at vise jer!  

Billeje og eksemplarisk kørsel

Jeg fløj, med en kort mellemlanding i Athen, til Heraklion, som er Kretas største by.

IMG_20200825_104949
IMG_20200829_115846

Herfra var der kun omtrent en times kørsel til mit første stop, så nemmere blev det næsten ikke. Jeg havde lejet en bil i forvejen, som jeg samlede op i lufthavnen. Det tog få minutter og gik overraskende nemt. Jeg var på forhånd lidt spændt på, hvordan trafikken artede sig på Kreta. Når jeg tænker Sydeuropa, tænker jeg nemlig også hornet i bund og zigzag-kørsel med alt for lille afstand bilerne imellem. Heldigvis blev jeg positivt overrasket! Trafikken gled fint og roligt afsted, grækerne kører eksemplarisk og som bonus er der ikke særlig meget trafik. Vejenes beskaffenhed er i øvrigt også generelt rigtig god. Perfekt start på turen!

På jagt efter rolige omgivelser og færre turister

Mit første stop var den lille by Elounda, som ligger på Kretas nordøstlige kyst. Byen ligger lige ud til kysten omkranset af store, golde bjerge – det er næsten et helt magisk sceneri!

IMG_20200826_095909

Jeg tjekkede ind på Elounda Palm Hotel & Suites, som jeg havde researchet mig frem til hjemmefra. Og jeg må sige, at jeg på ingen måde blev skuffet! Sikke et dejligt sted. Det ligger et par kilometer uden for byen i meget fredelige omgivelser. Det ligger højt, og der er derfor en helt fantastisk udsigt over havet. Det vender stik mod øst, så hvis du er tidligt oppe, kan du se den vidunderlige solopgang. Det var jeg, og det var det hele værd!

IMG_20200826_061639

Jeg havde næsten lyst til at blive på hotellet hele dagen! Poolområdet er SÅ hyggeligt, og der ligger en poolbar, som serverer nogle flotte drinks og lækre snacks i løbet af dagen. Der er også både bordtennis, pool, fitness og wellnessafdeling, så der er altså nok at bruge tiden på.

IMG_20200826_082452
IMG_20200826_074445

På opdagelse i lille, hyggelige Elounda

Jeg tog dog en tur ind til den lille by, som ligger helt ned til havet. Der er den hyggeligste havn og en lang havnepromenade, hvor der ligger nogle virkelig skønne restauranter. Selve bymidten er virkelig lille! Og det er bestemt ikke en overdrivelse. Der ligger et lille torv, som er pyntet fint med palmer, og et par små cafeer – det er super hyggeligt! Rundt om torvet ligger nogle småbutikker og iskiosker, og det udgør så bymidten. Der er selvfølgelig andre turister, men der ingen store charterhoteller og alt er ret fredeligt. Det kan jeg personligt rigtig godt lide, og derfor er jeg også helt vild med Elounda.

IMG_20200826_085052
IMG_20200826_085455
IMG_20200826_085815

Gode udflugtsmuligheder  

Det giver ikke mening at bo i Elounda uden at have en bil til rådighed. Der er ret langt til alt, og samtidig er der nogle virkelig smukke steder i nærheden, som klart er anbefalelsesværdige. Eksempelvis ligger øen Spinalonga, der har en spændende historie, kun en kort sejltur fra byen, og den skulle eftersigende være et besøg værd. Den større by, Aigos Nikolaos, ligger også et kort køretur væk, og her sker der meget mere end i Elounda. Der er masser af vandsportsaktiviteter, shoppingmuligheder og mange flere restauranter. Byen er charmerende selvom den er stor, men man får altså pulsen op i de små, stejle gader!  

crete-1676057
greece-1005502

Knossos – rester fra Europas ældste by 

På vej fra Elounda til mit næste stop kørte jeg lige forbi Knossos. Det er et område med gamle ruiner, som kan dateres næsten 4.000 år tilbage i tiden. Vildt, ikke? Jeg gik derind på egen hånd, men jeg fortrød ret hurtigt, at jeg ikke have givet de 10€ ekstra for en engelsk guide. Som en ældre dame sagde til mig: ”The ruins won’t tell you much” – og hun havde altså lidt ret. Nuvel, jeg synes stadig det var vældig spændende, og der er masser af skilte undervejs, som forklarer hvad man ser. Det jeg prøver at sige er, at jeg synes du skal gøre et stop ved Knossos, hvis du har muligheden for det. Fra Elounda er det en køretur på en 1-1½ time, så personligt synes jeg, at det er overkommeligt.  

IMG_20200826_135843
IMG_20200826_141117
IMG_20200826_135318
IMG_20200826_141351

Den uberørte sydkyst 

Jeg havde også planlagt en tur til Kretas sydvestlige kyst, som skulle være rigtig autentisk og det sted, hvor grækerne selv holder ferie. Jeg krydsede øen og bjergene – og sikke en smuk køretur! Der er nogle fantastiske udsigter, og jeg synes virkeligt det var hyggeligt, at køre igennem de små bjerglandsbyer. Jeg tror GPS’en var indstillet til den korteste vej, og ikke den hurtigste, så den ledte mig på et tidspunkt ud på nogle bittesmå veje, som snoede sig igennem olivenlunde og vinmarker. Dét var virkelig græsk og nok et af turens højdepunkter!  

IMG_20200827_113214
IMG_20200827_112805
IMG_20200827_110337
IMG_20200827_112418

Palaiochora – på ferie med grækerne 

Jeg ankom til Palaiochora, som var min base på sydkysten. Lige fra første øjekast var jeg vild med byen! Den ligger vitterligt næsten klemt imellem bjergene og havet på en lille tange, så der er vand alle steder.

IMG_20200827_155355
IMG_20200827_160158

Byen er lillebitte og på 10-15 minutter har du været det hele rundt. Byen oser virkelig af Grækenland og det er tydeligt at mærke, at langt de fleste var grækere – enten lokale eller på ferie fra fastlandet. Der er nogle virkelig hyggelige områder og en masse dejlige tavernaer, som ligger lige ud til vandet med bjergene i baggrunden. Jeg spiste et lille sted, som jeg havde fået anbefalet, og jeg var ret begejstret. Jeg erfarede faktisk, at man på de fleste restauranter får serveret en lille dessert (typisk chokoladekage og vaniljeis) og et glas raki, selvom du ikke her bestilt det. Så et lille tip herfra er, at gemme lidt plads i dessertmaven – just in case 😉 

IMG_20200827_123400
IMG_20200827_160746

Dejlige strande og rar atmosfære 

Den lille by har to strande, og jeg tjekkede dem begge ud. Den ene er lille og fyldt med rullesten (det er meget normalt på Kreta), mens den er anden er lang, bred og med fint (omend varmt!) sand. Strandene er børnevenlige og havet er så skønt. Der er liggestole og parasoller til leje, og hyggelige loungeområder med kolde drinks og snacks. Der er fred og ro, og det er virkelig et dejligt sted, hvis man bare gerne vil slappe af og komme ned i gear. I øvrigt har vi lavet en aftale med byens bedste hotel, Libyan Princes, som ligger for enden af hovedgaden tæt på alt. Det er et skønt lille sted med et dejligt poolområde, gode faciliteter og rigtig flotte værelser. Jeg havde fået et værelse med pooludsigt (andre har bjergudsigt), så her sad jeg nød aftensolen lidt. Aaaah… 

IMG_20200827_161512
IMG_20200827_122709
IMG_20200827_155141
IMG_20200827_131248

Udflugter i bjergene og til den lyserøde strand 

Jeg var også på opdagelse i området omkring Palechora (igen er det uundværligt med egen bil!). Der ligger så mange fine strande inden for relativt korte afstande, og særligt Elafonissi Beach er et besøg værd! Stranden er vitterligt helt lyserød (selvom det er svært at fonemme på billedet), og det ser altså ret fint ud. Farven opstår vist, fordi muslingeskallerne reflekterer sollyset på en særlig måde. Det tager en god times tid at køre hertil, så det vil jeg klart anbefale som en dagstur. Jeg var også en tur oppe i bjergene, hvor der er rigtige gode muligheder for vandring. Der er mange ruter og udsigterne undervejs er alle anstrengelserne værd. Fra byen kan man faktisk også arrangere blandt andet rideture oppe i bjergene. Hvis jeg havde haft mere tid, havde jeg uden tvivl taget sådan en tur! Det samme gælder en vandretur i Samaria Kløften, som I måske har hørt om? Det er Europas længste kløft og fuldstændig oplagt, hvis I er ude efter nogle store naturoplevelser. Det kræver bare nogle friske ben, tænker jeg… 

beach-218859
crete-1137843

Et kort stop i Chania inden hjemrejse 

Undervejs på turen har jeg besøgt flere steder en de ovennævnte, fordi jeg har lavet en masse research. Flere af stederne har jeg valgt fra til vores program, fordi jeg ikke synes det er særlig C&C’sk. Vi vil gerne lave noget, som adskiller sig fra det charterbureauerne tilbyder, og som giver en mere autentisk oplevelse af Kreta. Det er en stor del af vores DNA at gøre tingene anderledes og med et twist, samt at opsøge det lokale og det “ægte”. Jeg sluttede af med en nat i Chania af praktiske årsager og må sige, at jeg faktisk er positivt overrasket over byen. Selvfølgelig er der færre turister nu end under normale omstændigheder, men den gamle bydel er charmerende og har en masse historie at byde på. Der er mange små butikker, en hyggelig havnefront og en masse gode restauranter. Derudover er der også virkelig mange skønne, små boutique-hoteller.   

andreas-pajuvirta-2BliuRnjcQA-unsplash
IMG_20200828_152201
IMG_20200828_151043

Den her tur var min allerførste til Kreta og jeg må blankt erkende, at jeg synes det er et skønt sted! Vejret er fabelagtigt, strandene er dejlige, naturen er storslået og historien er spændende. Hvis I fået lyst til at gøre mig kunsten efter, må I endelig tage fat I os til en snak om mulighederne.

Læs mere om Kreta og vores rejser til Grækenland på vores hjemmeside!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Grækenland

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*