Mortens top 5 på Azorerne

Jeg er netop vendt hjem fra Azorerne!

Det var helt fantastisk! Vi har både set hvaler og delfiner, stået inde i en vulkan, badet i varme kilder og i havet, været på jeep-tur på kraterkanten og selvfølgelig spist dejlig fisk og drukket vin fra øen Pico.

Her er min personlige top 5 på Azorerne!

1. Sete Cidades

At stå ved Sete Cidades på São Miguel og blive blæst bagover af udsigten ud over kratersøerne. Kraterkanterne er grønne og stejle, turen derop er lidt hård, men udsigten gør, at det er det hele værd! Alt det grønne ligger med havet som baggrundskulisse – jeg var mega imponeret!

IMG_8485
São Miguel
Sao Miguel (2)

2. Hvalerne!

Man KAN ikke tage til Azorerne uden at tage på en hvalsafari! Jeg så kaskelothvaler fra båden, og der er faktisk næsten garanti for at se dem. Der er altid hvaler et eller andet sted i havet ud for Azorerne – om foråret er der blåhvaler, om efteråret spækhuggere, og kaskelothvaler er der hele året. Jeg så delfiner i massevis. De sprang rundt om båden, som om vi var en del af flokken. Udsigten ind mod land var fremragende, og hele oplevelsen kan på det varmeste anbefales.

Vand Sao Miguel (3)
2021-09-07 10_55_22-Vand Sao Miguel (2).JPEG ‎- Billeder
Vand Sao Miguel (1)

3. Angra do Heroísmo

Angra do Heroísmo på øen Terceira er den flotteste by på Azorerne! Husene er fulde af farver, gaderne er smukke og brolagt med lavasten, og her er en flot katedral, som er besøg værd! Stemningen i byen er rolig, og det var nemt at finde et åndehul i de botaniske haver. Jeg dyppede også lige fødderne på den lille hyggelige strand.

Angra de Herorismo (4)
Angra de Herorismo (8)
Angra de Herorismo (2)
Angra de Herorismo (11)

4. Algar do Carvãro

Algar do Carvão på Terceira – Hvor tit kan man lige sige, at man har gået inde i en vulkan? Jeg gik inde i en lavatunnel, hvor de sorte vægge var grønklædte, og man kunne lige skimte himlen for enden.

IMG_8503
IMG_8466
IMG_8459

5. Terra Nostra Park

Terra Nostra Park i Furnas på øen São Miguel. I den 200 år gamle park ligger Sao Miguel’s berømte termisk opvarmede swimmingpool. Okay, poolens vand er måske lidt brunt, og ikke så kønt, men det var vildt afslappende, da jeg flød rundt i det 40 grader varme vand. Og den brune farve er altså på grund af højt jernindhold!

IMG_8627

Jeg var også en tur forbi Azorernes hovedstad, Ponta Delgada, på São Miguel. Byen stråler med sine hvide og sorte huser, sorte lavabrosten og smukke kirker!

Ponta Delgada
Kirke i Ponta Delgada
IMG_8382

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra denne forfatter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

*

*