Tzatziki, øhop og oldtidshistorie – en fortryllende oplevelse i det græske

Grækenland

Grækenland er noget helt særligt. Grækenland er ouzo og feta, det er smukke strande og dramatiske kyster, det er goldt bjerglandskab og grønne olivenlunde. Det er små lokale øer og charmerende turistbyer. Grækenland er hvidkalkede huse og gamle klostre, det er smukke blomster og stikkende kaktusser. Det er også vandring og solbadning. Det er kør-selv ferie og all inclusive. Øhop og glamping. Grækenland er oldgammel historie og moderne storby, det er livlige havnepromenader og søvnige landsbyer. Det er varme kilder og turkisblåt hav. Og det er fantastisk!

Kolimbithres Beach
shutterstock_714536542
santorini-1948678

Det er alt sammen noget helt særligt og der er noget for enhver smag.

Oplev magiske Grækenland med C&C Travel

Vi har netop lavet en række helt nye rejser til det mytologiske land, og rejserne afspejler de mange muligheder, landet byder på. Der er mere end 6.000 øer af forskellige størrelse i Grækenland. 6.000! Det er vanvittigt mange og faktisk næsten lige så mange øer som i Filippinerne.

shutterstock_653285293
shutterstock_1120810199
Armenistis Beach nær Vourvourou

Derfor vil vi gerne give jer et lille overblik over hvad de forskellige steder kan. Hvorfor de hver især er magiske på deres helt egen måde. Hvorfor de hver især fortjener et besøg.

Grækenland – en evig favorit!

Grækenland er mange ting. Der er de større øer som Santorini, Mykonos og Kreta, som de fleste velsagtens har hørt om. Det er populære feriemål, ikke kun for danskere og europæer, men også for feriehungrede gæster fra den øvrige verden. Og det forstår vi virkelig godt!

restaurant-meal-2015-dining-greece-panasoniclumixg5-382515-pxhere.com
Beach,In,Nea,Moudania,In,Greece
adamantas (adamas) (4)

Der er en grund til, at Grækenland er blevet så populært. For nogle er det skønt med masser af liv og glade dage. Flere turister medfører ofte også flere muligheder for eksempelvis oplevelser og udflugter. Andre foretrækker at nyde ferien i fredelige omgivelser, hvor det ”ægte” og autentiske Grækenland ofte skinner lidt mere igennem. Og det fantastiske er, at der er plads til det hele.

skiathos-greece-gUzsm9gqKBE-unsplash
Moni Island (1)

Det ægte Grækenland – fra storbyens sus til lokalt øliv

Vi har lavet en rejse som kombinerer Grækenlands fascinerende hovedstad med øhop mellem Kykladernes mindre kendte øer – Serifos, Sifnos, Folegandros og Milos. På denne vidunderlige rejse starter du med et par dage i en Athen, som byder på Akropolis og oldgammel græsk historie, enestående restauranter og hyggelige små gader.

shutterstock_523975978
shutterstock_224505004
shutterstock_188628197

Det kombineres med øernes mageløse strande, charmerende hoteller, autentiske fiskerlandsbyer og uforstyrret, rå natur. I kan glæde jer til at opleve nogle af Europas bedste strande på Seriofos.

shutterstock_676597093
Chora (4)

Derudover kan I glæde jer til at møde den venlige lokalbefolkning på Sifnos, og få et bid af det græske hverdagsliv. Øen er også kendt for sin exceptionelt gode mad – både den lokale af slagsen og for lækre italienske specialiteter.

gaetano-cessati-k5gGr6jMqQk-unsplash
johnny-chen-8UbkP_mI1cc-unsplash
girl-3066214
shutterstock_1094940383

Folegandros har en mageløs og meget karakteristisk natur med smukke marmorbjerge og dramatiske klippestrækninger. Der er rigtig gode muligheder for vandring på øen, og du kan besøge “Den Gyldne Hule”, hvor du kan opleve de smukke og farverige stalaktitter og stalagmitter.

Agali Beach (1)
Main chora (village) of Folegandros (6)
folegandros-4683742
Main chora (village) of Folegandros (7)

Milos kan du bade i varme kilder og besøge landets bedst bevarede oldtids katakomber. Du kan vandre imellem olivenlunde, appelsinplantager og vinmarker, og nyde livet i de hyggelige havnebyer.

colorful terraces of geological mine in Milos
Kleftiko (2)
Plaka Town (1)
Klima village

En oplagt rejse til dig, som gerne vil ned i gear, mærke det græske hverdagsliv og nyde Grækenlands smukke kyster og krystalklare vand.

Det ikoniske Grækenland

Når vi siger Grækenland, siger rigtig mange Santorini. Nuvel, det kan vi godt forstå! Der er uendelig smuk, og de hvidkalkede huse med blå kupler er mindst lige så smukke i virkeligheden som på billeder. Det samme gælder den fortryllende solnedgang ud over havet, som vel næppe ses smukkere mange steder i verden.

Sunset

Smukke Santorini

Det er oplagt at kombinere Santorini med Mykonos eller Kreta, hvis ikke du vil nyde hele din ferie på den smukke, livlige ø. I sommermånederne er der travlt på Santorini, der er en af de mest grønne og frodige af Kykladeøerne. Det er i øvrigt en vulkansk ø med en fantastisk natur og sorte strande. Nogle af Grækenlands bedste vine produceres efter sigende her, og en udflugt til en af vingårdene er blot en af mange muligheder på og omkring øen.

Red Beach, Santorini Island
church-2020258
shutterstock_411953164
Perissa Beach

Mageløse Mykonos

Hvis du kombinerer med Mykonos, kan du glæde dig til hyggelige byer med smalle stræder og god stemning. Du kan glæde dig til et væld af gode tavernaer og nogle af Grækenlands absolut flotteste strande. Vi taler kridhvide bountystrande på niveau med Filippinerne og Maldiverne. Og nej, vi overdriver virkelig ikke! Du kan også nemt leje en scooter og udforske alle hjørner af øen, du kan tage på ridetur eller give dig i kast med alverdens vandsport.

View,Of,Beautiful,Beach,With,Turquoise,Sea,Water,In,Mykonos
Lille Venedig del af Mykonos by (1)
shutterstock_1199045827
Flowering,Bougainvillea,On,The,Beach,Against,The,Mediterranean,Sea

Kønne Kreta

Kreta er også en oplagt kombinationsmulighed med Santorini. Kreta er den største ø i det græske øhav, så du kan også nemt få tiden til at gå uden at kombinere med andre øer. Der er smukke strande ved både Elounda og Palaiochora, et smukt og barskt bjerglandskab, spændende og oldgammel historie, fantastiske muligheder for vandring (bl.a. i Samaria kløften) og meget meget mere. Hvis du vil vide mere om alsidige Kreta, kan du læse vores 7 grunde til at besøge Kreta, eller måske kan du finde inspiration i Katharinas dagbog fra Kreta.

shutterstock_436817194
crete-2919290
Elafonissi,Beach,With,Its,Pink,And,Red,Sand,And,Transparent
shutterstock_422593249
shutterstock_1427827178
shutterstock_1015132114

Alle tre øer er oplagt til dig, som gerne vil have et udvalg af aktiviteter og oplevelsesmuligheder, nogle af Grækenlands smukkeste strande og byer med masser af liv og gode spisesteder.

Grækernes foretrukne ferieperler

De lokale grækere, som er bosiddende i den historiske metropol Athen, bruger ofte de Saroniske øer som en hurtig sommer get-away. Øgruppen ligger under en times sejlads fra storbyen, og byder på alt hvad hjertet begærer. Vi har derfor sammensat en tur, hvor du kan følge i de grækernes fodspor og opleve de lokale perler. Du starter med et par dage i Athen, hvor du har tid til at indsnuse den charmerende hovedstad og blandt andet opleve Plaka, byens ældste kvarter. Herefter kan du glæde dig til at slappe af på skønne strande i Spetses’ små bugter.

shutterstock_1030961929
shutterstock_1442808782
Beach of Xylokeriza

Du kan også glæde dig til at blive inspireret på den romantiske kunstner-ø Hydra, som i øvrigt er totalfredet og fri for alle slags køretøjer.

Castello Hydra and Kamini beach
shutterstock_1021625281
landmark memorial of Kavos in main port entrance of Hydra or Ydra island
shutterstock_759058279

Poros kan du se frem til rustikke og charmerende havnebyer med pastelfarvede huse, gode vandremuligheder og et besøg ved Poseidons mere end 2.500 år gamle tempel.

shutterstock_405927262
shutterstock_366148397
shutterstock_1797536644
shutterstock_1290496672

Aegina byder blandt andet på frugtbar natur, en idyllisk havnepromenade med skønne restauranter og gæstfri klostre.

Aegina by
Aphaia,Temple,On,Aegina,Island,In,A,Summer,Day,In
beach of Klima on the island of Aegina (2)
Aerial,Drone,Bird's,Eye,View,Photo,Of,Boats,Docked,In

Kort sagt en rejse, hvor du virkelig får mulighed for at opleve Grækenlands mange fascinerende facetter. Med andre ord en tur for dig, som gerne vil opleve lidt af det hele, men i et roligt tempo og i idylliske omgivelser.

Kør-selv ferie, glamping og 4-stjernede afslapning

Er du ligesom os fuldstændig vild med glamping? Altså camping i luksuriøse omgivelser? Og kan du lide friheden ved at have egen bil til rådighed, så du kan køre på eventyr lige præcis når det passer ind i dine planer? Så vil du elske vores rejse til Halkidiki.

Beach near Vourvourou
Agios Isidoros

Den smukke halvø byder på de dejligste sandstrande, hyggelige fiskerbyer, Meteora-klostrene, drypstenshulerne Petralona, den charmerende storby Thessaloniki og ikke mindst mulighed for at tage på udflugt til de mange små, smukke bugter i området. Du sover først et par nætter under stjernerne i boltetelte og slutter af i luksuriøse omgivelser på et lækkert strandresort.

Aerial,View,Of,The,Beautiful,Karidi,Beach,In,The,Vourvourou
ekies2018-37
Armenistis Beach nær Vourvourou
Thessaloniki (3)

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du vil høre om de mange spændende muligheder eller have et tilbud på din næste forårs- eller sommerferie.

Læs mere om Grækenland og se alle vores skønne rejser på vores hjemmeside!

Kunne du li' opslaget?
Del på de sociale medier!

Andre indlæg fra Grækenland

Andre indlæg fra denne forfatter

Kommentarer

  1. Hej hos CC-Travel,
    Jeg kan på Jeres hjemmeside se i foreslår en ferie på Halkidiki med Glamping kombineret med badeferie.
    Hvad vil en sådan tur kunne gøres for ved 10 dage for en familie på 2 voksne+2 børn (14+16) næste sommer uge 30/31..?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

*