Agra

Du kan ikke rejse til Indien uden også at besøge Agra, hvor det fantastiske Taj Mahal ligger! Agra by ligger ned til Yamuna floden, og selv om den i dag måske ikke er speciel hyggelig, har i fordums tider været en meget betydningsfyld by. Den var i en periode hovedstad for det muslimske Mogulrige, der herskede i Indien i over 300 år mellem 1526 og 1858. Mogulerne sætte deres præg på Indien, bl.a. i form af de mange bygningsværker, de lod opføre her. I Agra er det naturligvis først og fremmest Taj Mahal, men også det flotte halvmåneformede Røde Fort og den velbevarede kejserlige by Fatehpur Sikri. Taj Mahal betyder Kronpaladset og er uden diskussion det bedst bevarede og arkitektonisk smukkeste mausoleum i hele verden. Det blev opført efter ordre fra stormogulen Shah Jahan i midten af 1600-tallet, som en kærlighedserklæring til sin kone – og hvilken kærlighedserklæring! 22.000 mand og mere end 1. 000 elefanter arbejdede hårdt, og efter 22 år stod verdens ottende vidunder endelig færdigt. Marmor og kostbare ædelstene i overflod blev importeret fra hele Asien, og resultatet kan stadig den dag i dag beundres. Stå tidligt op og tag ud til Taj Mahal ved solopgang, så du kan opleve hvordan den hvide marmor langsomt skifter farve, efterhånden som solen kommer højere på himlen.  Find en guide derude, hvis du ønsker at vide lidt mere om Taj Mahals historie, ifør dig de udleverede skobetræk, så ikke marmoren bliver ødelagt, og gå så langsomt ind. Pludselig ser du det, og mødet med dette vidunder er så stærkt, at  alle omkring dig forstummer, ja nogle fælder endda en tåre. Tænk at noget så smukt eksisterer i denne verden. Det kan ikke beskrives med ord, det skal opleves, føles og nydes. Myten fortæller, at arkitekten, der stod bag byggeriet, fik hugget sin højre hånd af, da byggeriet stod færdigt. Dette skulle forhindre ham i at bygge et lignende.

OBS - ind til maj 2018 bliver Taj Mahal restaureret.

Hoteller i Agra

Crystal Sarovar Premiere er et stort, flot hotel, der ligger centralt ved turistattraktionerne og flere steder har et smukt udsyn til Taj Mahal. Værelserne er nydelige, og her er aircondition, kaffe/te-faciliteter, skrivebord og gratis wifi. På taget er der en dejlig pool med fred og ro – et godt sted at få pusten efter at have set de fantastiske seværdigheder i Agra. Hvis du trænger til mere selvforkælelse, kan du besøge hotellets spa og få en massage, eller du kan træne i fitnesscenteret. Morgenmadsbuffeten har et stort og lækkert udvalg, og der er selvfølgelig også både en grill og en restaurant. 

Mansingh Palace Hotel er et lidt ældre hotel med en gammeldags reception og en ikke særlig spændende restaurant. Værelserne er pæne og enkle, og her er ikke noget falsk tingeltangel. Hotellet har internetcafé, små forretninger og en dejlig swimmingpool. Det ligger perfekt - i gåafstand til Taj Mahal.

Oberoi Amar Vilas er et super lækkert hotel. Det ligger med flot udsigt til Taj Mahal og er indrettet i smuk stil med kostbar indisk kunst overalt. Det er et spændende hotel, nærmere et palads med fantastiske værelser, store haver, fontæner og fantastiske sale.Restauranter er der flere af, samt swimmingpool, og naturligvis den berømte Oberoi spa.

Rejser til Agra