Alberobello

Alberobello er en virkelig smuk, lille by i det sydlige Italien, og den er kendt for sine specielle trulli-huse – der også har gjort, at den gamle bydel er kommet på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Trulli-byggestilen med de hvidkalkede huse med kegleformede tage har sin helt egen unikke historie. I slutningen af det 15. århundrede besluttede den spanske konge, der dengang havde kongedømmet "Il Regno di Napoli", at man skulle betale en stor skat på hvert nyt hus, man byggede – medmindre man kunne gøre det udelukkende af naturens materialer. Den lokale greve, Greven af Conversano, ville gerne hjælpe de fattige bønder, og han viste dem, hvordan de kunne bygge disse små, runde huse uden nogen form for cement eller søm, fordi de runde sten i cirklerne holder på hinanden. Derved slap bønderne for at betale skat, og vi andre fik en virkelig unik og smuk by at besøge. Gå rundt i de hyggelige gader, kig i de mange små butikker og vælg et af de gode spisesteder. Du kan også tage på udflugt til Castellana-grotterne, der ligger små 20 kilometer fra byens centrum. Disse grotter er et kompleks af underjordiske huler med enorme stalagmitter og stalaktitter.

Hoteller i Alberobello

Fascino Antico er et dejligt Bed & Breakfast, der ligger ca. 20 minutters gang fra byen i dejlige, rolige omgivelser. Ejeren er Michele og hans familie, og de er super søde og hjælpsomme, så spørg endelig dem, hvis du er i tvivl om noget. Hotellet er smukt og hvidkalket, og det er bygget omkring fine, traditionelle trullihuse. Værelserne er hyggeligt indrettet og vender alle sammen ud mod den charmerende gårdsplads. Datteren Marilena forbereder dejlig morgenmad i sit køkken, som hun serverer i gårdhaven, og i den dejlige have er der masser af blomster og træer – og en pool, hvor du kan ligge og dase i solen med en god bog. Fascino Antico er også et lille agriturismo – blot spørg Marilena hvis du ønsker at købe noget af deres lækre olivenolie eller skønne hvidvin.

Masseria Rosa Relais er et virkeligt dejligt sted, der ligger i smukke landlige omgivelser et par kilometer fra Alberobello by. Hvert værelse er unikt og har tekøkken og privat veranda. Her er en dejlig have med planter og blomster, en lækker pool, mulighed for at grille om aftenen, og morgenmaden serveres på dit værelse. Har du noget som helst, du vil have ordnet, så spørg efter Gianni og hils fra Enrico og C&C Travel. Hotellet har gratis parkering og wi-fi, værelserne har aircondition, og der er et spa-center få minutter væk, hvor du kan få rabat, hvis du siger, at du kommer fra Masseria Rosa. Receptionen kan give dig information om, hvad der rør sig i den lille by i øjeblikket.

Rejser til Alberobello