Amazonas (Colombia)

Rejser til Colombia - Amazonas

Amazonskoven er den største regnskov i verden. Den er faktisk over 7 millioner kvadratkilometer fyldt med rå natur og dyreliv. Og det er dét sted i verden, hvor biodiversiteten er størst. 10 % af klodens dyre- og plantearter lever her. 20 % af verdens fugle flyver rundt over denne prægtige regnskov, og 20 % af verdens fisk svømmer rundt i floderne i Amazonas. Den bedste måde at opleve det autentiske Amazonas er at tage et flerdagesophold på en lodge midt i regnskoven. Det er en oplevelse for livet! De fleste lodger har et fastlagt program, hvor du kommer til at snuse til aktiviteter som at fiske efter piratfisk, tage på dyresafari, sejle gennem skoven i små både og komme på guidet vandretur, hvor du får et indblik i det rige naturliv, samtidig med at du kan holde øje med frække aber, farvestrålende papegøjer, dovendyr, tukaner og mange flere arter, du altså ikke lige støder ind i hjemme i Danmark.

Rejser til Amazonas (Colombia)

CO16
Bogotá, Leticia (Amazonas), Salento (Zona Cafetera), Medellin, Palomino og Cartagena.

Hoteller i Amazonas (Colombia)

Reserva Marasha ligger lidt udenfor Leticia og midt i regnskoven med næsen ud mod en lille flod. Lodgen er nærmest en del af naturen, og den er flittigt besøgt af flere af regnskovens dyr. Papegøjerne kan fx godt lide at komme forbi og få et glas vand og en sukkerknald. Krokodillerne svømmer rundt omkring og stikker nogle gange hovedet op og siger hej. Og så bor her faktisk også en lille flodsvinefamilie, der er meget tamme og imødekommende overfor gæsterne. Du bor ydmygt og uden wifi, men hvem har brug for det et så særligt sted, hvor der er så meget at opleve?

Reserva Natural Tanimboca er en lodge midt ude i Amazonas, og her får du virkelig chancen for at blive ét med naturen. Du bor meget primitivt i træhytter i trætoppene, men omgivelserne er nu altså ret tryllebindende! Du kommer væk fra alt, du er vant til, og derfor er der naturligvis ikke wifi-adgang. Når du er på lodgen og ikke er ude at udforske junglen på en vandretur eller sidder i en kajak på floden, kan du passende ligge og dase i en hængekøje, mens du forundres af lydene og duftene. 

Selva Puerto Naviño ligger 50 meter fra Loretoyacüfloden i Amazonasområdet. Dette sted er mere ”solidt” hotel i Amazonas end så mange andre, der mere er kategoriseret som lodges. Her er endda wifi og satellit-tv, hvilket er forholdsvist sjældent for området. Værelserne er ellers beskedne, men har eget badeværelse, aircondition og minibar. Restauranten serverer udmærket mad, som du også kan få bragt til dit værelse. Der er et fællesområde, hvor du kan flade ud i en hængekøje eller nyde solen på terrassen.