Arenal

Arenal er et af de mest besøgte områder på vores Costa Rica rejser - og med god grund! Vulkanen Arenal er et imponerende syn med sin flotte kegleform, der rejser sig imod himlen. I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet eller bade i de varme kilder, der bliver opvarmet af vulkanen. Arenal har Costa Ricas bedste river rafting, både for begynderen og den mere øvede. Du kan glide stille og roligt gennem regnskoven i en såkaldt floating safari, eller du kan kaste dig ned af floden gennem kraftige strømfald. Du må heller ikke snyde dig selv for at prøve Arenal Hanging Bridges, som tillader dig at se regnskoven udfolde sig under dig - den højeste af de 6 broer er hele 45 meter over jorden. På et over 250 hektar stort område hænger der broer højt oppe mellem trækronerne. Gå langsomt den 4 kilometer lange tur og oplev den tætte og frodige regnskov på nærmeste hold. Overalt hører du lydene af tropiske fugle og vandfaldene, der risler gennem tæt natur – nogle steder har du endda udsigt til vulkanen og til den smukke Arenal sø. Hold øjnene åbne og kig efter skovens mange fugle og dyr. Skal det være lidt vildere kan du tage en ziplinetur, for her findes en af landets længste, hvor du suser afsted med udsigt til vulkanen. Du kan også tage en dagstur til Rio Celeste, som er kendt for sine betagende turkisblå farver. På en gåtur igennem nationalparken følger du denne smukke flod, der er som taget direkte ud fra et barns tegning af en flod. Aftenen kan du bruge i den lille by Fortuna, der ligger ved foden af vulkanen. Det er en hyggelig by, og på "hovedgaden" kan du finde små og gode restauranter. 

Rejser til Arenal

CR39
San Jose, Playa Tamarindo, Arenal, Tortuguero, Puerto Viejo de Talamanca og San Jose
CR28
San Jose, Arenal, Samara Beach, Monteverde, Manuel Antonio
CR34
San Jose, Arenal, Monteverde, Manuel Antonio og San Gerardo de Dota
CR23
Granada (Nicaragua), Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro, Panama City

Hoteller i Arenal

Arenal Kioro Hotel er et skønt hotel og et roligt udgangspunkt for at opleve området omkring Arenal. Her bor du isoleret midt i grønne omgivelser med en fantastisk udsigt til Arenal-vulkanen! Den udsigt kan du nyde både fra baren, fitnesscenteret, poolen og selvfølgelig fra balkonen på dit værelse. I din rummelige suite har du bl.a. wi-fi, minibar, mulighed for at lave en kop kaffe, TV - og selvfølgelig et boblebad, hvor du kan slappe af efter en dag fyldt med oplevelser! Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, kan du også få en massage eller andre spabehandlinger på hotellet, eller du kan lade dig synke ned i en af de varme kilder, du finder på grunden. Skal det være ekstra lækkert, har hotellet også en gratis shuttlebus til Titoku Hot Springs. Hotellets restaurant serverer mad hele dagen, men vil du gerne prøve noget andet, er der kun 10 minutters kørsel ind til den lille by La Fortuna, hvor der er masser af hyggelige spisesteder og små butikker. Spørg bare det venlige personale til råds, de vil hellere end gerne hjælpe dig. 

Arenal Manoa & Hotsprings Resort er et super skønt sted, som ligger i en frodig, tropisk have med en fantastisk udsigt til Arenal vulkanen. Der er ca. 8 kilometer ind til La Fortuna by, så du kan køre derind i taxa på 10 minutter. De bungalowlignende værelser er store og gode, og du har wifi, TV, kaffemaskine, køleskab, aircondition og en lille terrasse, hvor du kan sidde i en gyngestol og lytte til brøleaberne. Her er flere forskellige lækre pools og jacuzzis, og nogle af dem har naturligt vand fra de varmer kilder, og fra alle sammen har du en enestående udsigt ud over naturen og vulkanen. Tag en dukkert i poolen og flyd hen til en af de to poolbarer og få en snack eller en drink. Restauranten er rigtig god, og både morgenmad og andre måltider er lækre og frisklavede – dog også en anelse dyrere end andre steder. Forkæl dig selv med en tur i resortets spa, hvor du både kan få ansigtsbehandlinger, massage og aromaterapi.  

Arenal Springs ligger ca. 10 minutters kørsel fra La Fortuna by og er et flot hotel i international klasse. Her er store flotte værelser, wifi i fællesområderne og udsigt til vulkanen. Resortet har en stor økologisk grøntsagspark, egne varme kilder at bade i og en masse andre aktiviteter.

San Bosco Inn er et enkelt hotel, der ligger i den lille by La Fortuna for foden af vulkanen. Værelserne er små, og her er aircondition, seng, TV og kaffemaskine, men ellers ikke meget andet. I haven er der to små pools, hvor du kan tage en kølig dukkert og nyde udsigten til vulkanen og bjergene. Hotellet har gratis wifi og parkeringsplads, men her er ingen restaurant - du kan dog gå over til sushirestauranten, som ligger lige ved siden af. Personalet er sødt og professionelt, og de er helt udmærkede til engelsk.