Arenal

Arenal er et af mest besøgte områder på vores Costa Rica rejser! Vulkanen Arenal er et imponerende syn med sin flotte kegleform, der rejser sig imod himlen. I området omkring vulkanen kan du tage på vandretur i lava-landskabet eller bade i de varme kilder, der bliver opvarmet af vulkanen. Arenal har Costa Ricas bedste river rafting, både for begynderen og den mere øvede. Du kan glide stille og roligt gennem regnskoven i en såkaldt floating safari, eller du kan kaste dig ned af floden gennem kraftige strømfald. Du må heller ikke snyde dig selv for at prøve Arenal Hanging Bridges, der er en såkaldt skywalk - en vandring i skyerne. På et over 250 hektar stort område hænger der broer højt oppe mellem trækronerne. Gå langsomt den 4 kilometer lange tur og oplev den tætte og frodige regnskov på nærmeste hold. Overalt hører du lydene af tropiske fugle og vandfaldene, der risler gennem tæt natur – nogle steder har du endda udsigt til vulkanen. Hold øjnene åbne og kig efter skovens mange fugle og dyr. Aftenen kan du bruge i den lille by Fortuna, der ligger ved foden af vulkanen. Det er en hyggelig by, og på hovedgaden kan du finde mange små og gode restauranter. 

Hoteller i Arenal

Arenal Manoa & Hotsprings Resort er et super skønt sted, som ligger i en frodig, tropisk have med en fantastisk udsigt til Arenal vulkanen. Der er ca. 8 kilometer ind til La Fortuna by, så du kan køre derind i taxa på 10 minutter. De bungalowlignende værelser er store og gode, og du har wifi, TV, kaffemaskine, køleskab, aircondition og en lille terrasse, hvor du kan sidde i en gyngestol og lytte til brøleaberne. Her er flere forskellige lækre pools og jacuzzis, og nogle af dem har naturligt vand fra de varmer kilder, og fra alle sammen har du en enestående udsigt ud over naturen og vulkanen. Tag en dukkert i poolen og flyd hen til en af de to poolbarer og få en snack eller en drink. Restauranten er rigtig god, og både morgenmad og andre måltider er lækre og frisklavede – dog også en anelse dyrere end andre steder. Forkæl dig selv med en tur i resortets spa, hvor du både kan få ansigtsbehandlinger, massage og aromaterapi.  

Arenal Springs ligger ca. 10 minutters kørsel fra La Fortuna by og er et flot hotel i international klasse. Her er store flotte værelser, wifi i fællesområderne og udsigt til vulkanen. Resortet har en stor økologisk grøntsagspark, egne varme kilder at bade i og en masse andre aktiviteter.

San Bosco Inn er et enkelt hotel, der ligger i den lille by La Fortuna for foden af vulkanen. Værelserne er små, og her er aircondition, seng, TV og kaffemaskine, men ellers ikke meget andet. I haven er der to små pools, hvor du kan tage en kølig dukkert og nyde udsigten til vulkanen og bjergene. Hotellet har gratis wifi og parkeringsplads, men her er ingen restaurant - du kan dog gå over til sushirestauranten, som ligger lige ved siden af. Personalet er sødt og professionelt, og de er helt udmærkede til engelsk.

Volcano Lodge ligger ca. 10 minutters kørsel fra La Fortuna by. Hotellet har ca. 70 værelser, alle pæne og store med WiFI, TV og terrasse med udsigt til vulkanen. Stedet kan virke lidt motelagtigt, men her er rigtig hyggeligt og dejligt med 2 svømmepøler (1 voksen- og 1 børnepool) og en jacuzzi. Der er en restaurant i forlængelse af poolområdet og en dejlig morgenmadsbuffet.

Rejser til Arenal

CR29
San Jose, Arenal, Monteverde, Manuel Antonio
CR37
San Jose, Drake Bay (Corcovado), Dominical, Arenal og Bananito
CR31
San Jose, Drake Bay (Corcovado), Dominical, Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro og Panama City
CR23
Granada (Nicaragua), Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro, Panama City