Ayutthaya

Oldtidsbyen, Ayutthaya, var engang hovedstad i det gamle Siam. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og bliver kaldt for "Østens Venedig". Det er en helt særlig oplevelse at gå rundt mellem de fantastiske, gamle ruiner, som er overgroet af mos og ukrudt, og du vil føle dig hensunket til en helt anden tid... Her er et utal af templer, buddha-statuer, og overalt er der smuk natur! I Aytthuya Historical Park kan du se en Buddha-statue, som er blevet overgroet af et figentræ, så du nu kun kan se ansigtet, som holder øje med dig mellem rødderne. 

Hoteller i Ayutthaya

Ayutthaya Garden River Home ligger lige ned til Chao Phraya-floden i smukke, rolige omgivelser. Hotellet er opført i thai-stil, har en tropisk have og en flot udsigt over floden, hvor du kan se de mange både tøffe forbi. I perioder kan man opleve en del myg på stedet på grund af beliggenheden tæt ved vandet, så det kan måske være en idé at pakke noget myggespray i kufferten. Værelserne er ikke specielt store, men de er indrettet med aircondition, tv og kaffe- og tefaciliteter. Morgenmaden er ikke fantastisk, men til gengæld laver restauranten dejlig thai-mad om aftenen, hvor en stor del af grøntsagerne kommer fra deres egen, økologiske have. Brug dagene på at tage en lille gåtur rundt i de omkringliggende landsbyer, og forkæl dig selv på hotellet med en massage. Her er også mulighed for at tage på flere forskellige udflugter. Personalet er ikke super gode til engelsk, men med lidt fagter og et venligt smil når man langt - de er i hvert fald meget hjælpsomme, og de bestræber sig på, at du føler dig velkommen. 

Baan Thai House er et tropisk hotel 10 minutters kørsel fra den historiske by Ayutthaya. Hotellets tolv villaer ligger i en frodig, dejlig og grøn have, hvor du rigtig kan finde din indre ro og komme tæt på naturen. På dit værelse har du aircondition, minibar og en privat overdækket terrasse, men du har også en større terrasse, som du deler med andre. Er du en frisk type, så kan du låne en cykel på hotellet og bevæge dig rundt i området på den. Bliver det lidt for svedigt, så køl af i poolen eller bliv trykket lidt på i hotellets spa. Nyd din thaiinspirerede mad i hotellets restaurant, hvor du både kan sidde inde eller ude. Husk myggesprayen – frodige planter tiltrækker de små stikkere.

Rejser til Ayutthaya

288
Ayutthaya, Koh Ngai, Koh Lipe og Bangkok
285
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya og Koh Chang
Nyhed