Bacalar

Bacalar er en dejlig turistby med strande og fantastisk blåt vand. Her er en meget rolig og lidt søvnig atmosfære, og det er perfekt, hvis du bare har planer om at ligge på stranden og nyde livet. Hvis du trænger til lidt mere by, så tag ind til Chetumal, som ligger 40 kilometer væk – her er masser af liv, restauranter og butikker. Bacalar er mest kendt for den smukke lagune, der ligger uden for byen – her skifter vandet farve fra at være helt dybblåt det ene øjeblik, til at blive helt turkist det næste. Omkring lagunesøen er der masser af muligheder for at campere, sejle i kajak og selvfølgelig svømme i det krystalklare vand. Selve byen har en spændende historie – i oldtiden boede Mayaerne her, derefter erobrede spanierne byen, og gennem tiden har byen været angrebet af pirater fra nær og fjern. I 1729 byggede man fortet Fortress de San Felipe Bacalar for at holde piraterne ude, og det fort kan du stadig besøge i dag. Kort fra Bacalar ligger den spændende, velbevarede oldtidsby, der var hjemsted for Maya civilisationen, og det var den by, som var den første til at blive erobret af spanierne. 

Hoteller i Bacalar

Hotel Laguna Bacalar er et godt hotel, som ligger på en klippe lige ud til lagunen, omkring 1,5 kilometer uden for byen. Hotellet er lyst og fint, dekoreret med sten og mosaik, men det desværre også ret slidt. Værelserne er meget enkle, og her er ikke meget andet end en seng - spørg i lobbyen efter aircondition eller fan. Du kan spise god, mexicansk mad i restauranten med den skønneste udsigt ud over vandet, og du kan dase ved poolen, så længe du orker. Du kan gå på internettet i lobbyen, men hvem gider det med så fantastisk en lagune lige ude foran?

Rancho Encantado er noget helt for sig selv - og et rigtig C&C sted! Personalet behandler dig som en af familien, og du bor helt fredeligt ud til lagunens klare, blå vand. Her er virkelig skønt! De små hytter er hyggelige og rustikke, lidt enkelt indrettet, men du har alt, hvad du skal bruge: aircondition, vifte, skab, minibar, sikkerhedsboks, terrasse og en hængekøje, hvor du kan ligge og nyde roen. Der er kun wifi i restauranten, og her får du desuden virkelig god maya-inspireret mad - også morgemaden, der består af eksotisk frugt og hjemmelavet brød. Her er også en spa og en bro med en terrasse fuld af hængekøjer, hvor du kan vugge med udsigt ud over lagunen. Lån en gratis kano og udforsk lagunen på egen hånd, og slut så af i spaen med en lækker behandling!

Rejser til Bacalar

MX42
Playa del Carmen, Merida, Campeche, Calakmul, Bacalar og Tulum