Bagan

Stort set alle vores Burmarejser kommer et smut forbi fantastiske Bagan - en spændende by, som havde sin storhedstid fra år 1056 og 200 år frem. I denne periode blev der bygget over 13.000 templer, pagoder og klostre i byen, og Bagan blev et berømt center for buddhistisk lære, som munke valfartede til fra store dele af Sydøstasien. Der findes stadig over 2.200 religiøse bygningsværker i Bagan, som alle ligger inden for område på 25 x 25 km. Hvor du end kigger hen, vil dine øjne lande på en smuk pagode med utrolige detaljer og smukke Buddha-figurer.  Når du går rundt i Bagan tidligt om morgenen, møder du lange kolonner af munke i safranfarvede dragter, der går rundt for at indsamle mad. Bagan by, der ligger ved siden af tempelområdet, byder på måske det bedste marked i hele Burma. Her kan du købe hvide bomuldsskjorter, smukke saronger, friske cigarer fra Inle området, træudskæringer og smukke lak-skåle, der laves af hestehår. For at få mest muligt ud af din tid i Bagan, kan du enten leje cykler eller el-scootere, og selv transportere dig rundt, eller du kan hyre en hestevogn og blive kørt rundt til alle de store seværdigheder. Eller hvad med en tur i luftballon over tempelområdet i solopgangens skær? Det er uden tvivl en af verdens smukkeste udsigter!

Hoteller i Bagan

Aye Yar River View Hotel er et rigtig hyggeligt sted, der ligger ud til Ayeyarwaddy floden, lidt uden for den arkæologiske zone i Old Bagan, ned imod havnen. Dette 4* hotel er nyligt renoveret, bygget i Myanmar-stil. Værelserne ligger i en grøn have og er bygget i traditionel Myanmar-stil og har aircondition, kaffemaskine, wi-fi (når det virker) og privat veranda. Her er også en lækker swimmingpool og spa.

Bagan Hotel River View ligger i det gamle Bagan med smuk udsigt over Ayeyarwaddy floden. Dette 4* hotel har en flot tropisk have og der er wi-fi i lobbyen/værelserne (når det virker) og en dejlig pool. Hotellet har fine, store værelser, som er dejlig rummelige. Hotellet er omgivet af smukke pagodaer, som giver den fantastiske udsigt, også selv når du er på hotellet. Det er nemt at leje cykler herfra, og komme endnu tættere på pagodaerne. Det er muligt at betale med Visakort og Mastercard i højsæsonen (når det ellers virker), omkring juletid.

Bagan Thande Hotel ligger i det gamle Bagan, lige ved Ayeyarwaddy-floden, foran det arkæologiske museum. Værelserne har enten have- eller flodudsigt, de er rummelige, har et stort, ældre badeværelse, og naturligvis tv, aircondition og minibar. Hotellet har en stor, flot pool, hvor du kan nyde en kold dukkert, og her er også et hyggeligt spa-område. Her er en god restaurant med udsigt til floden, og her er der dejlig mad og sommetider underholdning. Personalet er sødt og effektivt, og spørg dem, hvis du vil leje cykler eller el-scootere. Det er muligt at betale med Visakort (når det virker), mod et gebyr på 3%.

Bagan Thiripyitsaya Sanctuary Resort er vidunderligt. Smukkere kan det ikke laves! Dette 4* hotels reception ligger i en gammel, smuk bygning, der tidligere har været et tempel, men som nænsomt er bygget om til hotel. Udenfor er der en kæmpeterrasse ud til den store flod og en stor pool. Hotellet ligger i den gamle del af Bagan, lige ned til Ayeyarwaddy floden. Om aftenen er alt belyst af dæmpede lamper i bambusrør, det er bare så flot. Der er fir eværelser i hver af de hyggelige bungalows, der ligger i den store, dejlige have. Reservér et af bordene på terrassen ud til floden, så kan du ikke spise et smukkere sted på hele din rejse. Der er internet på hotellet, når det virker! Det er muligt at betale med Visakort her (når det virker), mod et gebyr på 5%. Det er også muligt at betale med Mastercard, men kun i højsæsonen omkring juletid.

Rejser til Bagan

562
Yangon, Bagan, Inle Lake, Bangkok og Koh Lipe
554
Mandalay, Bagan, Inle Lake og Yangon
579
Mandalay, Bagan, Inle Lake, Yangon, Kawthaung og krydstogt i Mergui Archilepago
559
Mandalay, Hsipaw, Bagan, Inle Lake og Yangon