Bagan

Stort set alle vores Burmarejser kommer et smut forbi fantastiske Bagan - en spændende by, som havde sin storhedstid fra år 1056 og 200 år frem. I denne periode blev der bygget over 13.000 templer, pagoder og klostre i byen, og Bagan blev et berømt center for buddhistisk lære, som munke valfartede til fra store dele af Sydøstasien. Der findes stadig over 2.200 religiøse bygningsværker i Bagan, som alle ligger inden for område på 25 x 25 km. Hvor du end kigger hen, vil dine øjne lande på en smuk pagode med utrolige detaljer og smukke Buddha-figurer.  Når du går rundt i Bagan tidligt om morgenen, møder du lange kolonner af munke i safranfarvede dragter, der går rundt for at indsamle mad. Bagan by, der ligger ved siden af tempelområdet, byder på måske det bedste marked i hele Burma. Her kan du købe hvide bomuldsskjorter, smukke saronger, friske cigarer fra Inle området, træudskæringer og smukke lak-skåle, der laves af hestehår. For at få mest muligt ud af din tid i Bagan, kan du enten leje cykler eller el-scootere, og selv transportere dig rundt, eller du kan hyre en hestevogn og blive kørt rundt til alle de store seværdigheder. Eller hvad med en tur i luftballon over tempelområdet i solopgangens skær? Det er uden tvivl en af verdens smukkeste udsigter!

Rejser til Bagan

563
Yangon, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Khao Sok, Khao Lak
555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
560
Mandalay, Bagan, Yangon, Koh Samet og Bangkok

Hoteller i Bagan

Areindmar Hotel er et større hotel med 50 værelser, som er placeret i flotte grønne omgivelser. Hotellet ligger centralt i New Bagan, og 15 minutters køretur fra Lawkananda pagoden. Du kan gøre brug af den frie WiFi-forbindelse, når den altså virker, mens du sidder og indtager din morgenmad ved swimmingpoolen. Værelserne har aircondition, fladskærms-tv, elkedel og eget badeværelse med bruser. Her får du en ok morgenmad, hvor der serveres retter fra det østlige og vestlige køkken, der dog kan variere en del i udbud. 

Bagan Lodge er et stort hotel med 86 værelser, placeret lidt udenfor byen New Bagan, 5 minutters kørsel fra Lawka- og Damayarzaka pagoden. Du kan benytte dig af den frie WiFi der er på hotellet, mens du tager en slapper fra den lækre swimmingpool, hvis du altså er vild med ustabile internetforbindelser. Har du ligget og slappet for meget af, kan du besøge hotellets fitnesscenter og få lidt (mere) sved på panden. Værelserne har aircondition, badeværelse, elkedel og fladskærms-tv. På restaurant Tiffin Box, kan du nyde den inkluderede morgenmadsbuffet, samt andre østlige og vestlige retter, dog ikke noget der er nævneværdigt og du burde måske se efter andre steder at spise din morgenmad. Har du brug for noget afslappende massage, kan du finde dette på hotellets The Spa. Du kan slutte en lang dag af med en drink fra The Lobby Lounge Bar eller The Pool Bar.

Bagan Star Hotel er et hotel der går op i bæredygtighed, og som ligger 15 minutters køretur fra Bagan midtby. Nyaung U markedet, Shwezigon pagoden og ruinerne fra Bagan Myanmar templet ligger ligeledes tæt på. Du kan gøre brug af hotellets frie, men til tider noget ustabile, WiFi-forbindelse mens du sidder og slapper i deres have, eller på alle andre af hotellets områder. Der er aircondition, fladskærms-tv og elkedel på værelserne. Restauranten tilbyder en rigtig god morgenmadsbuffet, med en variation af østlige og vestlige retter.

Heritage Bagan er et flot hotel der ligger i Bagan, blot 2 km fra pagoden Izza Gawna. Har du været ude på nogle lange gåture, eller har hotellets fitnesscenter været for hård ved dig, så få en fantastisk fodmassage hos på Shwe Eain Thee Spa, på hotellet. Har du brug for en pause fra hotellets lækre swimmingpool, så kan du fra hotellets solterrasse gøre brug af den frie WiFi-forbindelse, til at holde dig opdateret, når den altså virker. Værelserne har aircondition, fladskærms-tv, elkedel, eget badeværelse med badekar, samt udsigt til haven. Restauranten tilbyder østlig og vestlig morgenmadsbuffet, og skulle du have brug for en drink efter en lang dag, kan du købe en i Heritage Sky bar eller Ko Gyi Kyaw Bar.