Banff

Banff Nationalpark er Canadas ældste og mest berømte nationalpark, og her kan du opleve fantastisk natur! Du kan vandre i de enorme bjerge, hvor du går forbi brølende vandfald, isblå gletsjere og blomstrende sætere – og her er simpelthen den smukkeste udsigt! Dybe kløfter og sjove klippeformationer - de såkaldte "hoodoos" - stikker lodret op ad jorden. Gå en tur ved de smukke søer med skinnende turkist vand eller hop i en båd og sejl ud midt på Lake Louise – her har du god udsigt til bjergene. Forhåbentligt har du husket badetøjet, for du kan også dyppe dig i bassiner med vand fra de varme kilder. Nogle af bassinerne ligger i fri natur, andre i grotter. Dyr som elge, big horn får, bjørne, ulve, prærieulve, pumaer og rensdyr har hjemme i parken, så der er nok af dyr at holde udkig efter. Tag på udflugt i de spændende grotter, som har nogle af Canadas længste gange inde i bjergene – men pas endelig på, at du ikke farer vild herinde! Om sommeren kan du riverrafte på de brusende floder, sejle i kano, fiske og tage på guidede ture rundt i området. Fra november til maj kan du stå på ski i de sneklædte bjerge, mens du nyder den friske, iskolde luft i ansigtet og bare suser derudad. 

Hoteller i Banff

Banff Caribou Lodge er et rigtig dejligt sted i smukke omgivelser, og du kan gå til byen på lidt over 10 minutter. I lobbyen knitrer pejsen lystigt, og det skønne personale tager imod dig med åbne arme - her er bare super hyggeligt. Værelserne er gode, og her er gratis internet, kaffe- og tefaciliteter, minikøleskab og hårtørrer - det eneste er, at der ikke er aircondition, så værelset kan godt blive ret varmt, men det er som regel muligt at låne en blæser af personalet. Efter en lang dag i bjergene, kan du tø op i den opvarmede pool eller slappe af i hotellets steakhouse med saftige bøffer og lidt at drikke.

Banff Voyager Inn er et udmærket hotel til en enkel overnatning eller to. Hotellet ligger i smuk natur med sneklædte bjerge i baggrunden – og du kan køre ind til byen på ca. 5 minutter. Værelserne er ikke helt nye, men de er udmærkede, og du har både TV og gratis wifi. Her er selvfølgelig både opvarmet swimmingpool, sauna og jacuzzi, så du har masser af muligheder for at dase og komme ned i gear. På hotellet er der både restaurant, bar og en øl- og spiritus forretning. 

Tunnel Mountain Resort er et godt sted, som ligger lidt uden for byen, tæt på fantastiske vandreruter. De forskellige værelser er gode, men de er ikke helt nye, og det kan ses enkelte steder. Til gengæld er de veludstyrede gratis wifi, køleskab, mikroovn, kaffemaskine, TV og enten balkon eller terrasse, så du kommer ikke til at mangle noget! Efter en lang dag i nationalparken kan du slappe af i boblebadet eller tage en dukkert i swimmingpoolen, og hvis du trænger til at røre dig er her også et træningslokale. Her er ingen restaurant, men der er masser af spisesteder inden for gåafstand - spørg måske det søde personale, hvad de kan anbefale.

Rejser til Banff

CA03
Edmonton, Jasper Nationalpark, Banff Nationalpark, Mount Revelstoke Nationalpark, Penticton og Vancouver