Bangkok

De fleste af vores rejser til Thailand lægger vejen forbi Bangkok, og det er der en helt særlig grund til. Den thailandske hovedstad er nemlig en fantastisk kontrast til landets hvide sandstrande og frodige jungler. Døgnet rundt pryder gadekøkkener, tøjboder, souvenirbikse og tropiske frugter fortovene, og overalt bliver du mødt af et mylder af mennesker. Bangkok er kort sagt en vaskeægte storby med alt, hvad det indebærer af larmende trafik, masser af liv og selvfølgelig masser af muligheder!

Bangkoks seværdigheder

Bangkok er en by med masser af store oplevelser! Her finder du både smukke guldtempler, høje skyskrabere, spændende markeder, gigantiske shoppingcentre og masser af små, hyggelige og bizarre steder, der gør byen til noget helt specielt. Med skytrain eller en tuctuc kommer du nemt rundt til alle de seværdigheder, der er et must-see i Bangkok. 

Det berømte Grand Palace

Grand Palace er nok den mest kendte kulturelle seværdighed i Bangkok, og det er ikke uden grund! Det imponerende palads er en helt særlig oplevelse, og det har været hjemsted for flere af Thailands konger gennem tiden. Grand Palace består faktisk af flere bygninger og templer, der er udsmykket efter alle kunstens regler. Et af dem er Wat Phra Kaew-templet, der huser den flotte smaragd-Buddha. Hele komplekset er dekoreret med guld, statuer og underfundige detaljer, og der er en helt særlig ro, når du går rundt blandt de imponerende guldbygninger.

  

Udsigt fra Sky Bar

Nogle gange forstår man først, hvor stort noget er, når man har set det lidt på afstand. Det gælder også Bangkok. Selvom du måske godt kan fornemme byens gigantiske størrelse, når du går rundt i de livlige gader, går det først virkelig op for dig, når du kommer lidt op i højden. Nyd en drink i State Towers’ udendørs Sky Bar på 63. etage. En applemartini med udsigt over Bangkok by night er fantastisk!

Den kendte Sky Bar er selvfølgelig ikke det eneste sted, hvor du kan nyde udsigten over byen. Her er piblet masser af rooftop-barer og -restauranter frem, så det er bare med at finde din egen favorit.

Bangkoks mange templer

Kan du ikke få nok af templer, byder Bangkok faktisk på over 400 af slagsen! Du kan fx tage på oplevelse i Wat Pho, der er et af de ældste og største buddhistiske templer i byen. Det huser den berømte ”Liggende Buddha”. Med sine 15 meter i højden og 43 meter i længden er det svært ikke at blive bare lidt imponeret over denne forgyldte statue.

Et andet tempel, der er et besøg værd, er Wat Arun. Med sin smukke beliggenhed lige ned til floden, er det flotte tempel næsten blevet et symbol på Bangkok. Templets navn er faktisk Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan, men for nemheds skyld kaldes det ofte bare for ”Daggrys Templet”. Templet er også rigtig flot i solnedgangen, hvor al guldet nærmest lyser i solens skær. 

    

Shopping og markeder i massevis

Kan du lide at shoppe, får du din sag for i Bangkok. Udbuddet af shoppingmuligheder er nemlig helt enormt! Du kan bruge lang tid på at gå på opdagelse på byens mange markeder, hvor du kan prutte om priserne på alt lige fra tøj, smykker, eksotiske frugter og alverdens krimskrams. Det flydende marked, det livlige natmarked på Khao San Road og det enorme Jatujak weekendmarked er alle et besøg værd – også for ikke-shoppere.

Derudover byder Bangkok på storcentre i verdensklasse! Her er et herligt miks af de velkendte tøjkæder, designerbrands, butikker fyldt med den nyeste teknologi, masser af kopivarer, biografer, akvarier, spilarkader og selvfølgelig karaoke. Besøg måske MBK Shopping Center eller det lidt mere eksklusive Siam Paragon.

  

Street kitchen i Bangkok - smag på byen

Mange forbinder nok et besøg til Thailand med masser af lækker mad – og Bangkoks gadekøkkener er det helt rigtige sted at starte på en kulinarisk ekspedition ind i det thailandske køkken! Mange påstår, at det netop er i Bangkok, du kan få noget af verdens bedste street food, så det er bare med at smage dig frem og finde dine favoritter. I byens gader myldrer det med mere eller mindre fantasifulde køkkeninstallationer, hvor duften af masser af krydderier spreder sig, mens maden tilberedes for øjnene af dig. Find et sted, hvor de lokale køber mad – er stedet populært, er maden som oftest god. 

Udflugter ud af Bangkok

Indimellem bliver alt Bangkoks menneskemylder lidt overvældende, og så er det rart med et afbræk. Og Bangkok har faktisk også en anden side! Tag måske en sejltur ud på floden og se, hvordan folk bor i pælehytter på vandet. Børnene leger, og vasketøjet blæser i vinden. Den eneste forskel er bare, at de sejler rundt i stedet for at gå. Lidt uden for Bangkok ligger faktisk også en jungle med cementerede cykelstier - så selvom du bor i en af verdens største byer, er der faktisk ikke langt til frodig natur, der opleves nemt på cykel! Har du nogensinde være på cykeltur i junglen?

  

Vejret i Bangkok

Ligesom så mange andre steder, svinger vejret lidt efter årstiden i Bangkok. Går du efter flest solskinstimer, mindst regn og den laveste luftfugtighed, er perioden fra december til marts mest oplagt.

Du kan også sagtens besøge byen i april eller november. I disse måneder vil der måske komme korte, heftige regnskyl ca. 5-6 dage i løbet af måneden. Derudover er april den varmeste måned i Bangkok, så det vil nok være en god idé at søge indendfor ind i mellem, så du kan køle lidt ned.

Maj til oktober er den mindst attraktive periode at besøge Bangkok, fordi der er flest regnvejrsdage og færrest solskinstimer. Byen byder dog også på masser af indendørs aktiviteter, så du burde ikke komme til at kede dig, selvom vejret ikke arter sig.

Bangkok Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max (C) 32 33 34 35 34 33 32 32 32 31 31 31
Min (C) 20 22 24 25 25 24 24 24 24 24 22 20
Regn (mm) 8 20 36 58 198 160 160 175 305 206 66 5

Rejser til Bangkok

Hoteller i Bangkok

Efter en lang dag med masser af oplevelser bliver det skønt at komme hjem på dit hotel i Bangkok. Mange af vores hoteller fungerer næsten som små oaser i den travle storby, og vælger du et hotel med pool, kan du dyppe tæerne efter at have været på fødderne hele dagen.

Vores favorithotel i Bangkok er Rembrandt Hotel, der kan prale af en super beliggenhed. Derudover er det også på Rembrandt, at du finder C&C’s eget kontor i Bangkok. Her kan du få gode råd og tage en snak om forskellige udflugtsmuligheder.

I sådan en stor by som Bangkok er udbuddet af hoteller selvfølgelig helt enormt, og her er noget for enhver smag. Vi har dog vores egne favoritter, som vi har testet og besøgt igen og igen.

Bandara Suites Silom er et moderne og internationalt hotel i Silom-distriktet. Hotellet ligger på en stille gade, men er alligevel tæt på kulturelle attraktioner og shoppingområder. Værelserne har internetadgang, tv, minibar og kaffe- og tefaciliteter. Hotellet byder også på restaurant, bar, spa, gratis Wi-Fi, fitnesscenter og shuttle-service til Silom Road.

Bangkok Cha-Da Hotel er et forholdsvis nyt hotel, der ligger centralt i forretningsområde med en metro station inden for forholdsvis kort gåafstand. Hotellet har nydelige værelser med gode faciliteter og internetforbindelse, og her er både spa og fitnesscenter og en lille pool på taget med super udsigt over byen.

Buddy Lodge er et dejligt hotel midt på den travle og livlige gade Khaosan Road (så forvent lidt larm). Værelserne er dejlige og smukt indrettet i enkel stil - alle er med gratis trådløst internet, TV og air-con. Hotellet har eget fitness center, hvor du kan få undervisning i Thai boksning, en dejlig sauna og en lækker stor udendørs swimming pool på taget.

Chatrium Hotel Riverside er et lækkert hotel beliggende ned til Chao Praya floden i nærheden af Silom road og Silom village shopping (de bedste tasker i byen). Dejlige værelser med gode faciliteter inkl. gratis internet og balkon hvor du kan sidde ude og nyde den fantastiske udsigt over floden. Vi og vores tidligere gæster anbefaler, at du prøver at spise på deres restaurant ved floden. Hotellet har måske den længste swimmingpool i hele Bangkok, servicen er i top, og der er en gratis flodbåd til og fra det nye flotte shopping- og restaurantområde, Rivercity, og her finder du også en Skytrain station, så du nemt kan komme rundt i byen.