Bantayan

Bantayan er en 10x20 km ”stor” ø, hvor der ikke er mange hverken turister, biler eller motorcykler. Derimod er her fred og ro, lækre strande og flot natur. De fleste hoteller ligger på den sydlige del af øen ved Santa Fe og i den nordlige del af øen er der små bjerge, hvor der lever vilde aber. Du kan køre rundt på øen i en af de mange cykeltaxaer og nyde naturen og besøge Ogtong grotten, hvor du kan bade i en ferskvandssø inde i grotten. Tag dig også tid til at falde i snak med folk du møder på din vej. Se hvordan båd-byggerne på nærmest magisk vis fremtryller en banca med ganske få stykker værktøj og se, hvordan fiskernes både ligger som en perlerække af lys ude på vandet om natten, inden de vender hjem med fyldte net om morgenen. Besøg Bantayan by, hvor du kan opleve fiskemarkedet og købe alverdens tørrede fisk, fersk fisk, tang og blæksprutter. Du kan også tage på tur i Mangroveskoven Omagieca Obo-ob. Her kan du gå på fine bambusstier og opleve mangroven helt tæt på – også fra det lille udsigtstårn.

Hoteller i Bantayan

Anika Island Resort er et lille hyggeligt sted, der ligger lige ud til den brede, lækre strand – så her kan du vågne op til lyden af havets brusen og nyde den fantastiske udsigt over havet, poolen eller de frodige omgivelser. Dit værelse er faktisk en ombygget container. Det lyder ret specielt, men værelserne er utrolig charmerende og velholdte. De har udsigt til den smukke hvide strand eller til hotellets pool, der faktisk er øens eneste. Du kan stille sulten i restauranten, hvor du spiser dejlig mad til hyggelig musik. Brug dagen på at slentre langs stranden i det bløde, hvide sand eller tag en svømmetur i vandet. Hotellet ligger på den bredeste og fineste strand nord for Santa Fe Pier og lige udenfor byen. Personalet gør deres bedste, for at gøre dig glad og tilfreds, mens du nyder din ferie.

Kota Beach Resort ligger lige ud til den smukkeste hvide sandstrand. Værelserne i de små bambushytter er enkle og her er ikke meget andet end en seng - men det er heller ikke her, du kommer til at bruge din tid, for stranden lokker med liggestole og turkisblåt vand. Maden i restauranten er fin, men der er masser af skønne restauranter i nærheden, så det er bare med at komme ud og smage lidt forskelligt. Baren ligger ud til stranden, så du kan slappe af med en kølig drink, mens du ser solnedgangen over vandet. Her er internet i fællesområderne - men det er ikke altid det virker. Hvis du vil på opdagelse i området, stiller resortet cykler klar til udlejning.