Baracoa

Baracoa ligger helt ude på den østlige spids af Cuba. Det var her, spanierne i 1511 grundlagde den første by i Cuba, derfor har byen fået tilnavnet ”Ciudad Primera”. Baracoa er en lille by, hvor der ikke sker så meget, men her er en hyggelig stemning, og livet går sin vante gang. Tag på slentretur gennem byens brostenbelagte gader, se gamle bygninger fra kolonitiden og kulørte, afskallede huse. Bare gå rundt på må og få og sug stemningen til dig. Området har mange kakaotræer, og du bliver simpelthen nødt til at prøve den specielle hvide chokolade, som de laver her! Faktisk er chokoladen så god, at den bruges af schweiziske chokoladeproducenter. Tag på en heldagsudflugt til Humboldt Nationalpark, der ligger ca. 20 km uden for Baracoa. Her er grønne bakker, jungle, lange, store floder, laguner og spændende fugle, krybdyr og nogle små egern-agtige dyr, der kun findes på Cuba. En dejlig dag i helt anderledes omgivelser.

Rejser til Baracoa

CU13EG
Havana, Baracoa, Santiago de Cuba, Bayamo, Santo Domingo og Guardalavaca
CU18EG
Havana, Baracoa, Santiago de Cuba, Camaguey, Trinidad og Varadero

Hoteller i Baracoa

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!

Hotel El Castillo er et rigtig dejligt hotel bygget på et spansk kolonial-fort, som ligger på toppen af en stejl bakke med flot udsigt over bjergene og byen. Den berømte El Yunque af Baracoa kan tydeligt ses fra hotellet, og i det hele taget er udsigten virkelig opholdet værd. Værelserne er simple og måske en andelse slidt, men der er TV, minibar, safetybox og aircondition. Du bor rigtig godt her!