Big Island (Hawaii)

Det er svært ikke at blive imponeret over vulkanøen Big Island! Oplevelserne på øen spænder lige fra lava, der strømmer ud i Stillehavet i Hawaii Volcanoes National Park til snedækkede tinder på bjerget Maunakea. Farverne her er så vilde – fra helt fortryllende grøn natur med kæmpemæssige klippebjerge, til kulsorte lavastrande og knaldblåt vand. Big Island hedder faktisk Hawaii, men da hele øgruppen går under samme navn, har man navngivet den ”Big Island” for at undgå forvirring – og det er da også den største ø i øgruppen! Den mest aktive af øens fem vulkaner er Kilauea, der har været under konstant udbrud siden 1983, og der kommer hele 200.000 kvadratmeter lava hver eneste dag! Big Island byder på mange andre forskellige aktiviteter og seværdigheder, heriblandt den smukke Akaka Falls State Park, hvor Akaka vandfaldet imponerer med vandmasser, der falder hele 135 meter ned over frodige klipper. Og på den smukke sorte sandstrand ved Punaluu, er der gode chancer for at spotte grønne havskildpadder, og her er selvfølgelig også smukke hvide sandstrande med helt eventyrligt vand. På øen finder du også hundredvis af kaffeplantager, som dyrker den berømte Kona kaffebønne. Kailua-Kona er en by fuld af liv, butikker, restauranter og barer, og strandene her har roligt, klart vand – perfekt til snorkling og dykning. Du kan selvfølgelig også tage ud at sejle eller ride, så der er masser at give sig til! Den meget berømte konge Kamehameha I tilbragte sine sidste år i byen, og det er da også her, hans sommerpalads Hulihee Paladset ligger. Byen Hilo er også kendt pga. selvsamme konge - for ifølge historien vendte Kong Kamehameha en sten, som ellers skulle have været urokkelig. Du kan se Naha stenen den dag i dag foran biblioteket i byen. Området omkring byen byder på vandfald, regnskov og smukke haver, 

Hoteller i Big Island (Hawaii)

Hilo Seaside Hotel ligger i udkanten af byen, tæt ved vandet og ved siden af Liliuokalani Gardens. Hotellet er af ældre dato, men værelserne er helt fine, og her har du både aircondition, køleskab, te/kaffefaciliteter og en balkon eller terrasse, hvor du kan nyde udsigten til hotellets have. Her er ingen elevator, men til gengæld skal du heller ikke mere end tre etager op. Du kan spise god mad på Coconut Grillbar, og både her og på resten af hotellet bliver du behandlet godt af det søde personale. I hotellets have er der både en karpedam og en dejlig, lille pool, som er perfekt, hvis du vil dyppe dig – der er nemlig ikke nogen rigtig strand lige i nærheden. Her er gratis parkering og wifi, når det virker. 

Kona Seaside Hotel ligger virkelig godt midt i byen – tæt på restauranter og butikker og kun 2-3 minutters slentretur fra vandet. Ved første øjekast virker det måske lidt slidt, og ja, det er da en anelse retro, men det er et rigtig godt hotel, hvor du straks vil føle dig hjemme! De ansatte er virkelig søde og effektive, og fællesområderne er rustikt indrettet med stenvægge og møbler af bambus og smukt udskåret træ. På de pæne værelser har du både gratis internet, TV, køleskab, aircondition, loftsvifte og en lille balkon, hvor du kan læse en god bog, når du ikke er ude i byen eller på stranden. Badeværelset er ikke så stort, så I må børste tænder på skift, men her er, hvad du har brug for af hårtørrer osv. Tag en dukkert i poolen eller gå en lille spadseretur i den smukke, frodige have, der er fuld af blomster, træer og palmer og bare nyd at være i dejlige Hawaii. 

Royal Kona Resort er et stort og godt resort, der ligger ud til Kailua Bay, en gåtur på ca. 5-10 min fra centrum af Kona. Her er ikke sandstrand, det er mere en klippekyst med lavaklipper, men her er en lille saltvandslagune, som er skærmet af klipperne, og her kan du sagtens svømme og snorkle. Her er selvfølgelig også en dejlig, lille pool, og fra poolområdet kan du flere aftener om ugen se luaufesterne med traditionel dans og musik. Værelserne er fordelt på tre bygninger, og de er altså lidt kedelige og slidte, men du skal da heller ikke bruge særlig meget tid på værelset. De er selvfølgelig rene, og har en god størrelse, og her er det, du skal bruge som TV, aircondition og køleskab. Wifi koster penge på værelserne, men er gratis i baren. Restauranten og baren ligger ud til vandet, og det er ikke unormalt at se delfiner og hvaler ude på havet. Resortet har både tennisbaner, fitnesscenter og spa, så du kan sagtens få rørt dig, og hvis saltvandet har forstyrret frisuren, kan du også besøge hårsalonen. Parkering koster $12 pr. nat. 

Rejser til Big Island (Hawaii)

USHA1
San Francisco, Big Island og Oahu
USHA2
Big Island, Maui, Kauai og Oahu