Bocas del Toro

Bocas del Toro er endeløse strande, fortryllende regnskov og historiske seværdigheder, og hvis du rejser til Panama, bør du helt bestemt et smut forbi øerne. Bocas del Toro er nemlig en samling små, romantiske og farverige øer, der ligger ud for Panamas kyst. På hovedøen Colon finder du både brusende floder, mangroveskove, regnskov og vidunderlige strande. Hovedbyen på øen hedder også Bocas del Toro, og her kan du opleve gamle, caribiske huse og se, hvordan rigdommen fra bananplantagerne for hundrede år siden gav grobund for byens flotte bygningsværker. Her er masser af små butikker, souvenirboder, restauranter og hoteller, så du kommer ikke til at kede dig. I hovedbyen er der ingen strand, men du kommer let til en ved enten at sejle i 5-10 minutter eller køre 15-20 minutter. Fra byen kan du tage ud til Hospital Point. Her kan du snorkle eller dykke ved koralrevet, slappe af på den beskyttede strand eller få en guidet tur i skoven. Eller hvad med at besøge Bluff Beach? En gylden sandstrand, der er hjemsted for flere af de truede sø-skildpadder. Her er masser af dejlige øer med smukke strande og flere nationalparker med beskyttede koralrev. Du kan også tage ind på øen og opleve det varierede dyreliv i regnskoven. Det er ikke unormalt at se både aber, slanger og selvfølgelig massevis af fugle. Tag på sejltur i kajak, se hvor Columbus gik i land i 1502, tag en tur til Dolphin Bay og se delfiner, kig efter flagermus i grotterne og nyd de fortryllende solnedgange med en eksotisk drink i hånden, mens reggaemusikken kører i baggrunden – så føler du virkelig, at du er kommet til Caribien!

Rejser til Bocas del Toro

CR23
Granada (Nicaragua), Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro, Panama City
CR31
San Jose, Drake Bay (Corcovado), Dominical, Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro og Panama City
PAN01
Panama City, Boquete, Bocas del Toro
CO15
Bogotá, Zona Cafetera, Cartagena, Panama City og Bocas del Toro

Hoteller i Bocas del Toro

Divers Paradise Boutique Hotel er et af de nyeste hoteller på øen, og det er tydeligt at se! Alle de 23 værelser er både stilede og super lækre, og her er virkelig tænkt over detaljen. Ud over at være flotte, byder værelserne også på aircondition, loftvifte, tv og en lille balkon. Beliggenheden er super, for her bor du 400 meter fra havnen og er altså midt i byen. Hotellet byder også på en restaurant med lækker mad, hvor du også kan få et skønt morgenmåltid, inden dagens oplevelser starter. Dykningen her er super, så måske det søde personale på hotellet skal hjælpe dig med at arrangere en udflugt under havets overflade?

Eclypse del Mar Aqua Lodge er et dejligt eco-lodge, som kører på solenergi. Lodgen ligger på pælehytter ude i vandet, så fiskene svømmer direkte under dig. Alle hytterne er bygget i træ med palmebladstag og er malet i flotte orange farver. Dit værelse er meget simpelt med loftblæser og kun elektricitet fra aften til morgen, men du har egen balkon over vandet, så du rigtig kan slappe af. I restauranten spiser du god mad, inden dagen starter og kun en lille sejltur fra lodgen ligger byen, hvor du kan gå på opdagelse og samle minder i rygsækken. OBS! Det er ikke tilladt at bruge hårtørre på lodgen.

Gran Hotel Bahia ligger i historisk bygning, der tidligere var hovedkontor for United Fruit Company’s bananplantager. Dette hyggelige sted ligger i den ene ende af ”hovedgaden” ved havet, men ikke ved stranden. Hotellet har 18 værelser fordelt på stueetage og første sal. I stueetagen ligger standardværelserne, som har dobbeltseng, skab og et lille skrivebord. Deluxeværelserne på første sal har delvis udsigt til vandet. Fælles for alle værelserne er, at de bærer præg af at ligge i en historisk, og derfor ældre bygning. De kan derfor godt fremstå slidt. Du spiser morgenmad på den hyggelige terrasse, hvor du har udsigt over vandet og andre øer i det fjerne – og her kan du sidde hele dagen og nyde udsigten. Lige på den anden side af gaden ligger vandtaxaer, som kan sejle dig hvorhen du vil.