Bogotá

Bogotá er hovedstaden i Colombia og ligger i 2640 meters højde, hvilket gør byen til den tredjehøjest liggende hovedstad i verden. Det er en pulserende og levende by, der byder på utrolig mange forskellige områder og oplevelser. I den hyggelige gamle bydel, La Candelaria, kan du slentre igennem de smalle og farverige gader og opleve de flotte historiske bygninger, pladser, kirker og museer. Du bliver nødt til at besøge Simon Bolivars hus, der fortæller historien om denne legendariske general, der kæmpede og vandt friheden fra de spanske koloniherrer for mange lande i Sydamerika. Det er også her i byen, du finder det berømte Luis Angel Arango bibliotek, der har over 6 millioner besøgende hvert år, og Colombian National Museum, der er et af de ældste museer på det amerikanske kontinent og kan dateres tilbage til 1823. Tag den lille svævebane eller toget til Monzerate bakken, hvor der er en overdådig udsigt udover hele byen. Besøg også Bogotás stolthed, og om nogen vil, vartegn: Guldmuseet der huser en af verdens største guldsamlinger. Besøg Botero museet og Plaza de Bolivar fra 1553 med byens første katedral. Bemærk at der om søndagen er messe i kirker og derfor mange mennesker og pilgrimme. Søndag lukkes en del af de store veje i Bogotá, og de lokale finder cyklen, løbehjul, løbesko frem og bruger dagen i motionens tegn. Meget folkeligt! De fleste slutter omkring bydelen Usaquen (ca. 20 minutters kørsel fra La Candelaria), hvor der er sat boder og underholdning op. Her er der nogle gode, hyggelige restauranter. En fin udflugtsmulighed, hvis man er i byen en søndag. Museer er desuden gratis om søndagen! Den gamle bydel er virkelig hyggelig og dejlig om dagen, men om aftenen er der ikke så meget lys, og nogle føler sig lidt utrygge ved at færdes der - men så tag til den nye bydel i stedet! Zona Rosa er fuld af flotte restauranter, caféer og gode butikker, og her er et dejligt liv.

Rejser til Bogotá

CO01
Bogota, Zona Cafetera, Cartagena
CO02
Bogotá, Villa de Leyva, Zona Cafetera, Cartagena, Santa Marta
CO17
Lima, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Cuzco, Aguas Calientes (Machu Picchu), Bogotá, Salento (Zona Cafetera) og Cartagena
CO09
Bogota, Villa de Leyva, Armenia (Zona Cafetera), Medellín (med udflugt til Guatape), Nuqui, Cartagena og Tayrona Nationalpark

Hoteller i Bogotá

Casa Deco Hotel er et godt og hyggeligt lille boutiquehotel, der ligger på en fredelig gade ikke langt fra centrum og de forskellige seværdigheder. Ejeren er italiensk, og det kan også fornemmes på den pæne, italiensk-inspirerede indretning. Du bor fint, enkelt, i store, rummelige værelser med meget kunst på væggene og rent med TV og gratis wifi-forbindelse på dit værelse. Afhængigt af, hvornår du rejser, kan der være en smule køligt om natten. Heldigvis har du ekstra tæpper til rådighed, så du kan holde varmen. Spis på restauranten eller besøg den lille bar, hvor du kan få dig en drink. Drik en kop kaffe eller urtete på tagterrassen og sæt dig ved et af bordene. Heroppefra kan du få en fin udsigt til Montserrat bjerget og ud over byen og hotellet er generelt rigtig godt placeret. De ansatte er venlige og opmærksomme, og de fleste taler rigtig fint engelsk. Morgenmaden er dejligt og varieret, så du kan gå mæt fra hotellet, når du skal ud og udforske byområdet. Du kan fx vælge juice, kaffe og te, frisk frugt, æg og pandekager. Hotellet har fire etager og ingen elevator.

Hotel de la Opera er et fint hotel i den gamle bydel, Candaleria. Det ligger få minutter fra Plaza Bolivar og kun en kort gåtur fra præsidentpaladset og adskillige spændende museer. Når du træder ind på hotellet, vil det være som at blive ført tilbage til en svunden tid med de smukke, kolonitidsinspirerede møbler og den romantiske gårdsplads i midten. Du mødes desuden af et rigtig sødt personale, som meget gerne hjælper med udflugtsforslag, restaurantreservationer og andre anbefalinger. Der er forskellige værelser, alt efter hvor på hotellet du bor, men de er alle hyggelige og elegante. Nyd en afstressende luksusbehandling i hotellets spa, hvor du også kan dase i poolen eller slappe af i saunaen og dampbadet. Du kan også spise lækker mad på en af hotellets to gode restauranter eller få en Club Colombia i den lille bar.

Hotel Muisca ligger i den hyggelige og traditionelle bydel Candelaria, hvor du kan slentre gennem de smalle, farverige gader. Hotellet, der er indrettet med inspiration fra den præcolombianske Muisca-kultur, byder på en snack-bar og en sauna, og det er muligt at bestille en massage til en god pris. Værelserne her er små og rusktikke og har minibar, lille safetybox, tv, gratis WiFi og 24-timers roomservice. Dog er det ikke lige altid, der er varmt vand i hanerne. Morgenmaden inkluderer juice, frugt, æg, brød, smør og marmelade. Du skal være lidt let til bens for at komme op til hotellet, for det ligger oppe ad en stejl bakke. Personalet tager for det meste godt engelsk og er meget villige til at hjælpe med at bestille taxaer mv. 

Hotel Virrey Park er et godt hotel i det moderne nord, tæt på Zona Rosa og Park 93. Beliggenheden er perfekt, hvis du vil ose rundt byen, for her er masser af liv, og det vrimler med små, gode butikker og lækre restauranter. Indretningen er stilren og moderne, og de veludstyrede værelser er fine og rene, men de varierer dog lidt i størrelsen. Personalet i receptionen er flinke og hjælpsomme - spørg dem til råds, hvis du vil høre mere om området. Hotellet byder også på en udmærket restaurant.