Bromo

Mount Bromo, som udgør en del af Tengger Massif, er en af de mest aktive vulkaner i verden, og den er altid omgivet af en sky af hvid røg. Med sine 2.329 meter er den ikke den højeste top, men det er den mest kendte vulkan på Java. Den øde vulkantop, de skarpe vulkanske klipper, der stikker op af den grusbeklædte slette, den gyldne savanne af fint vulkansk sand - det hele står i skarp kontrast til de frodige omgivelser, som du kan spejde udover fra toppen af dette fantastiske punkt. Det er en helt speciel oplevelse at se solen nærmest stige op af krateret om morgenen og opleve dette fuldstændig fantastiske syn. Folk i området tror på myten om, at det var på Mount Bromo, deres prins ofrede sit liv for sin familie. For at ære dette kaster folk hvert år penge og mad i krateret ved en speciel festival.

Hoteller i Bromo

Bromo Cottages er et lille, hyggeligt sted på bjerget med spektakulær udsigt over Mount Bromo. Fra hotellet kan du køre eller ride op på bjerget og opleve den fantastiske solopgang. Hotellet har en dejlig restaurant, der servere traditionel indonesisk mad. Værelserne er ikke noget at falde i svime over, men det er udsigten til gengæld.

Lava View Lodge er et hyggeligt lille hotel, der ligger et helt særligt sted. Hotellet har nemlig fået sit navn, fordi det ligger lige over for krateret Mount Bromo – så her har du en rigtig smuk udsigt, især ved solopgang. Der er mange turister, der gerne vil se den flotte udsigt, men så er det jo godt, at du kan stille vækkeuret og stå tidligt op, for at se krateret før alle andre. Du bor i en lille og ret slidt bungalow, som har alt hvad du behøver. Du fylder depoterne op i restauranten, hvor du spiser god mad, inden du skal på opdagelse i det smukke område.

Rejser til Bromo

411
Yogyakarta, Pacet, Bromo, Kalibaru, Ubud og Sanur
412
Surabaya, Bromo, Ijen, Sanur, Gili Trawangan og Senggigi
413
Kuala Lumpur, Ujung Pandang, Toraja, Surabaya, Bromo, Ijen, Sanur og Gili Trawangan
411A
Jakarta, Bandung, Pangandaran, Yogyakarta, Bromo, Banyuwangi, Menjangan