Bukhara

Bukhara har længe været et center for handel og kultur. Byen ligger ved floderne Zeravsjan og Amu Darya, hvis vand har gjort det muligt at dyrke bomuld og silke. I senere tid er der blevet fundet store olie- og gasfund i nærheden, hvilket har tiltrukket en del mennesker og industri. Der bor ca. 300.000 mennesker i Bukhara, størstedelen af dem er persisktalende tadsjikere. Tag på en dejlig sightseeingtur og se gravstedet for Samani dynastiets grundlægger, Ismail Samani, som døde i år 907, og flere flotte moskéer fra det 15., 16. og 17. århundrede. En af de mere imponerende er moskéen Magoki Attory, hvis facade er fra d. 12. århundrede. Besøg også Ark Fortress, der er de tidligere herskere af Bukharas hjem eller gå på marked og se på flotte tæpper, guldbroderier og keramikhåndværk.

Hoteller i Bukhara

Aist Hotel er en fin, gammel madrassah, som nu er bygget om til et lille hotel. Det ligger i den gamle bydel, ikke langt fra den berømte Divan Begi madrassah. Værelserne er små og simple - nogle af dem ligger placeret rundt om en gårdsplads i den gamle del af hotellet, og andre ligger i den nye bygning. På første sal er der en åben terrasse med et siddeområde, og det er også her, morgenmaden bliver serveret. Du kan gå gratis på internettet i fællesområderne, men det er ikke altid, at forbindelsen er stabil.

Amelia Boutique Hotel er et fantastisk hotel, der ligger i hjertet af den gamle by i gåafstand til torvet og en hel masse seværdigheder. Det er smukt møbleret med fine traditionelle møbler og dekoreret med vægmalerier og træudskæringer. Værelserne er forskellige, men de er simpelthen så fine og gammeldags med små, sjove detaljer. Hotellet har en hyggelig gårdsplads, hvor du kan sidde i skyggen og nyde roen med en god bog. Du spiser god morgenmad i den flotte spisestue fra det 18. århundrede, og servicen er god. De ansatte taler godt engelsk, og de er meget hjælpsomme, så hvis du vil vide, hvad du skal se, eller hvor der er godt at spise, så spørg dem til råds! Hotellet har trådløst internet, og det virker faktisk ret godt i forhold til andre hoteller i området.

Asl Hotel er et lille og hyggeligt hotel. Det ligger lige ud til en dejlig plads, hvor der er masser af liv og hvor de lokale mødes, for at hygge sig sammen. Værelserne er pæne og med eget bad/toilet og her er wi-fi i lobbyen.

Grand Bukhara Hotel er et stort, gennemsnitligt og lidt slidt hotel, der bedst egner sig til en enkelt overnatning eller to. Det ligger i udkanten af byen omkring tyve minutters gåtur fra den dejlige, gamle bydel og markederne. Værelserne er lidt små og upersonlige, men her er det mest nødvendige. Du spiser morgenmad i restauranten, og her er det en god idé at komme tidligt, hvis du skal nå at få noget. Hotellet har to barer, og derudover er der fitnesscenter, spa og gratis Wi-Fi.