Camagüey

Camagüey er Cubas tredjestørste by, men her er mange gamle kolonitidsbygninger og små, hyggelige gader. Her kan du gå rundt og kigge på de mange lerkrukker, ’tinajon’, som er byens vartegn. Lerkrukkerne blev tidligere brugt til at samle regnvand i, men pas på – det siges, at hvis du drikker fra en piges ’tinajon’, så vil du blive så forelsket, at du aldrig vil vige fra hendes side! Og er du interesseret i ballet, så skal du endelig opleve den berømte Camagüey-ballet, der holder til i Teatro Principal.

Rejser til Camagüey

CU40
Havana, Trinidad, Camaguey, Guardalavaca, Santiago de Cuba
CU18
Havana, Baracoa, Santiago de Cuba, Camaguey, Trinidad og Varadero

Hoteller i Camagüey

Casa Ivan & Lucy er et super godt Casa particular, der ligger helt perfekt midt i byen. Du bor på det gode værelse ovenpå, mens familien bor nedenunder, og du har både eget badeværelse og en skøn terrasse med god udsigt ud over byen og en liggestol, hvor du kan dase i varmen. Værtsparret Ivan og Lucy er virkelig søde og imødekommende, og de serverer dejlig mad for dig i den lille, hyggelige gårdhave.

Et casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster, og en af fordelene ved at bo i casa er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, eller hvor du skal spise. Som regel får du et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor sådan. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!
 

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!