Candidasa

Candidasa ligger langs det østlige Bali. Det er en rolig og lidt tilbagetrukket by, og her er rig mulighed for at slappe af. Nyd den hyggelige stemning, og husk at se den magiske solnedgang. Langs kysten ligger der resorts og restauranter, som serverer aftensmaden, imens solen langsomt daler ned i havet. Her kan du smage på dagens fisk og eller bare sidde og nyde livet - det er ikke en rigtig strand, mere bare en kyst. Tag også på en endags tur til Gunung Agung, det højeste punkt på hele Bali. Gunung Agung er en gammel vulkan der den dag i dag stadig er aktiv, dog var sidst i udbrud i 1963. Det er et fantastisk syn, der møder dig, når du nærmer dig bjerget. Skyerne kommer fra vest, og idet de bliver presset op over bjerget taber de deres vand, det vil sige at vest siden af Gunung Agung er frodig med masser af regn, mens øst er tørt og goldt. Kontrasterne mødes og skaber en fantastisk natur. Der er også her, det største og mest hellige hinduistiske tempel på Bali, findes. Det såkaldte Besakih tempel er faktisk hele 23 templer, der ligger sammen op af den stejle skråning. Her afholdes over 70 festivaller om året, og tusindvis af pilgrimme kommer hertil.

Hoteller i Candidasa

Ashyana Candidasa Resort er et lækkert hotel, bygget i traditionel balinesisk stil. Det ligger smukt helt ned til en stenstrand, lidt uden for centrum, så du kan nemt gå dertil. Bungalowerne ligger lidt tæt men er dejligt indrettet i moderne, enkel stil, og har balkon, aircon og gratis internet. Der er en rigtig dejlig spa, hvor du kan nyde en skøn kropsmassage, og morgenmaden serveres med udsigt over havet. Personalet er super serviceminded, og her er en sjov, lille restaurant ved vandet med mange forskellige slags retter - mange med egne grøntsager. Hotellet arrangerer madlavningskurser og live musik.

Bali Santi Bungalows er et hyggeligt og dejligt sted, som ligger direkte ud til vandet. Her er som sådan ikke nogen strand, og bunden er lidt stenet, men det er muligt at bade. Men ellers kan du selvfølgelig bare benytte dig af den lille pool, hvor du kan flyde rundt og nyde udsigten ud over vandet. Hotellet ligger 10-15 minutters gang fra byens hovedgade, og der kører en billig shuttlebus derind. Her er fred og ro, og om aftenen falder du i søvn til havets brusen og chikadernes sang. Alle bungalowerne er forskellige, men de er gode og har det mest nødvendige - dog er internetforbindelsen bedst i restauranten og receptionen. Den lille have er skøn, personalet sødt, og du spiser godt i hotellets restaurant. 

Ganesh Lodge er et lille, skønt og helt igennem dejligt sted, hvor der virkelig er kræset for detaljerne. Det ligger helt ude i den ene ende af ”stranden”, som nok nærmere kan kaldes for en kyst, og her er dejlig fredeligt. Du bor i små hytter, der er smukt og rustikt indrettet med fine, kunstneriske detaljer og masser af plads, og du har en lille veranda eller udendørs siddeområde, hvor du kan nyde omgivelserne. Her er nemlig grønt og næsten helt jungleagtigt med et hav af planter og træer, en fin åkandedam og en smuk pool som en lille oase midt i haven. Her kan du plaske rundt og beundre minivandfaldet, klipperne og de mange palmer, eller ligge i en liggestol og få serveret en cocktail! Maden på restauranten er værd at skrive hjem om, og det samme er den søde og imødekommende betjening. Et skønt sted! 

Hotel Genggong er et super godt mindre hotel direkte ud til vandet. Hotellet har kun 16 værelser, så du kan slappe helt af og nyde hyggen. På dit værelse har du WiFi, TV, aircondition, minibar og balkon eller terrasse ud mod vandet. Nyd en tur i den grønne have med palmerne over hovedet eller slap af ved poolen og arbejd på din kulør. Selvom hotellet ligger direkte ned til vandet, kan du ikke ligge dernede – der er lidt mere kyst over det – men til gengæld kan du snorkle lige ud for. Spis dejlig mad i restauranten eller gå ned til hovedvejen, hvor der både ligger restauranter og butikker. Skal der kræses mere om dig, så tag en tur i hotellets spa eller slap af i jacuzzien. Uanset, hvad du har lyst til er det søde personalet mere end glade for at hjælpe dig.