Champasak

Champasak er en lille, stille og rolig by med en skøn blanding af laotiske bygninger og gamle franske kolonitidshuse. Syd for byen finder du det gamle Wat Phou tempelkompleks, som var et meget vigtigt hindutempel i det gamle Khmerrige fra det 10. århundrede. Tempelområdet ligger flot på toppen af en bakke og er du i området i løbet af februar måned, vil du have muligheden for at se den traditionsrige Wat Phou Festival, som foregår på ruinområdet. Festivalen er kendt for sine kulturelle forestillinger af traditionel laotisk musik og dans. 

Hoteller i Champasak

Anouxa Guest House er et lille hotel centralt i Champasack. Værelserne har aircondition og balkon med udsigt ned til floden. Hotellet har også en lille have og en udendørs restaurant.

Inthira Champasack Hotel er et rigtig godt sted, der ligger lige ud til Mekong floden. Værelserne er rene og pæne, og de har enten en lille balkon, eller også vender de ud mod den lille gårdhave, hvor du kan sidde og slappe af i skyggen under en parasol. Hotellet ligger midt i byen, og du kan cykle eller tage en tuk tuk de 12 kilometer ud til Wat Phou. Restauranten serverer skøn mad, og personalet er hjælpsomt og venligt.

Rejser til Champasak

461
Vientiane, Tadlo, Champasak, Don Khong, Pakse, Koh Samet