Charlotte Amalie (St. Thomas)

Charlotte Amalie er Dansk Vestindiens hovedstad, og det er her, du lander, når du rejser til Dansk Vestindien. Når forretningerne har åbent er byen ganske enkelt et shopping-paradis! Her ligger hundredevis af smykkeforretninger, og her bliver solgt elektronik, rom og mærkevaretøj i lange baner og til rigtig gode priser. Når de fleste turister er taget af sted med deres krydstogtskibe lukker butikkerne, og der falder en anden ro over byen. Dog er der stadigvæk liv at finde i Frenchtown, prøv måske den fine gamle Oceana Restaurant, der ligger i det gamle russiske konsulat.  Mange steder i byen er der levn fra danskernes tid her. Gadeskilte står flere steder både på engelsk og dansk, og det røde Fort Christian, der er det første og ældste bygningsværk fra danskertiden, huser i dag et kulturhistorisk museum. Charlotte Amalie er en by med meget stejle gader, så er benene til det, skulle du tage at vandre den hårde tur opad – det er det værd, når du står med udsigt over havet, byen og de mange, imponerende krydstogtskibe. Er du til mere historie og arkitektur, har byen blandt andet en trappe, der er bygget af danske mursten, og mange andre spændende bygningsværker. Har du lyst til at tage på stranden, så har St. Thomas. mange af slagsen i verdensklasse. Du kan køre rundt på øen i supergode store åbne taxabusser, som koster et par dollars uanset hvor langt du kører, så det er nemt og billigt at komme rundt.  Du kan også tage på udflugt til den mindre ø St. John, hvor der er historiske sukkermølle-ruiner, fantastisk smuk natur, ubeskriveligt smukke strande og storslåede udsigter. 

Hoteller i Charlotte Amalie (St. Thomas)

Best Western Emerald Beach Resort er et rigtig godt, stort hotel, der ligger lige ud til den flotte strand i Lindbergh bugten. Lige ved siden af ligger lufthavnen, og om dagen kan du se flyene lette og lande – men det generer faktisk ikke. I den dejlige have er der en flot pool med vandfald og liggestole, hvor du kan ligge og dase. Og så er der selvfølgelig den lækre strand! Du bor på gode værelser, hvor der er gratis wifi og balkon, hvor du kan sidde og nyde udsigten ud over det turkisblå vand. Restauranten serverer dejlig mad, så nyd en god middag her.

The Green Iguana er et hyggeligt, lille hotel, som ligger rigtig dejligt og højt midt i byen - så du får rørt bentøjet, når du skal tilbage til hotellet efter en lang dag i byens stejle gader. Du bor i et rart værelse, der ikke er så stort, men til gengæld har du en fin udsigt ud over havnen, det blå vand og de grønklædte øer. Nyd den dejlige gårdhave med masser af blomster og planter, og ofte kan du endda møde skildpadder og leguaner. Læs en bog, slap af og drik en kop kaffe. Du kan også gå ned til byen, hvor du kan kigge på de forskellige butikker og besøge en restaurant. Der er en del trappetrin, så husk de gode gå-sko. Personalet er utroligt gæstfrit og hjælpsomt, og spørg endelig løs, hvis du har spørgsmål til restauranter, supermarkeder eller lokale attraktioner i området. 

Windward Passage Hotel er et stort hotel med en super beliggenhed midt i byen, tæt ved restauranter, butikker og havnen med det caribiske blå vand. Her er en dejlig gårdhave, hvor du kan spise og flere terrasser med siddeområder, loungestole og en fin, lille ferskvandspool med liggestole, hvor du kan slappe af efter en dag i byen. Hotellet er ikke helt nyt, men værelserne er gode, og her er, hvad du har brug for – fx gratis wifi, TV, køleskab og en lille balkon. Herudover er der både fitnesscenter, skønhedssalon, restaurant, bar og spillecenter, så du kommer ikke til at kede dig. Hotellet arrangerer i øvrigt kørsel til den lækre Magens Bay, som ligger et kvarter væk i bil. 

Rejser til Charlotte Amalie (St. Thomas)

DV02
Miami, Charlotte Amalie (St. Thomas), Cruz Bay (St. John) og Frederiksted (St. Croix)
US01C
Miami, Frederiksted (St. Croix), Charlotte Amalie (St. Thomas) og New York
DV01
Miami, Charlotte Amalie (St. Thomas), Christiansted (St. Croix) og Frederiksted (St. Croix)