Chau Doc (Mekong)

Chau Doc er en hyggelig by, der ligger lige op til Cambodias grænse ud til Bassac floden. Her bor en masse forskellige folkeslag, og både cham og khmer-kulturene er repræsenteret. Det er nemmest at komme rundt i båd, og det er altså skægt at se, hvordan folk bor her på floderne, hvor der er bygget flydende huse og markeder, som bliver holdt oppe af tomme metaltønder. Når du sejler forbi husene længere ude af floderne, vil du næsten altid kunne se en stor lerkrukke foran med et krus på. Den står der for, at dem, der sejler forbi, kan stille tørsten, og det ikke nødvendigt at spørge om lov, før du tager en tår. Sikke en gæstfrihed! Selve byen byder på både moskeer og templer, men den helt store seværdighed er selvfølgelig Mekong Deltaet – et fladt landskab med masser af floder, der udspringer langt herfra oppe i Tibet. Mekong Deltaet er et af Vietnams mest frugtbare områder, dels på grund af klimaet, men også på grund af de mange kanaler og bifloder. Her bliver der dyrket velsmagende tropiske grøntsager og frugter, som sælges på de mange flydende markeder. Og så er her selvfølgelig rismarker, rismarker og atter rismarker – her er simpelthen så smukt, grønt og frodigt, så langt øjet rækker! Det er også værd at besøge det berømte bjerg Sam Mountain, som ligger syv kilometer fra Chau Doc. 

Hoteller i Chau Doc (Mekong)

Chau Pho Hotel ligger centralt i byen lige ved et marked, og fra de øverste etager er der en flot udsigt over Chau Doc by. Hotellet er enkelt og trænger flere steder til en kærlig hånd, men her er lyse værelser med tv og aircondition og en restaurant med vestlig mad, der dog er ret kedelig.

Victoria Chau Doc Resort & Hotel er det lækreste hotel i Chau Doc. Dette 4* hotel er bygget i gammel fransk kolonistil og ligger lige ud til floden. Værelserne emmer af kolonistil, kombineret med moderne faciliteter så som tv, aircondition, mm. hotellet har også swimmingpool og fitnesscenter og en dejlig spaafdeling.

Victoria Nui Sam Lodge ligger midt i den smukke natur, kun 7 kilometer fra den travle by, Chau Doc. Her bor du i nye, flotte værelser, der er godt, men minimalistisk indrettet. Lodgens bungalows og villaer ligger spredt på en bjergskråning, og du kan derfor opleve den helt fantastiske udsigt over rimarkerne i den nærliggende dal. Lodgen har fokus på de naturlige omgivelser, og de har endda lavet en "sundheds-vandrerute", der skulle være god for både krop og sjæl - og hvis du bliver træt i benene af at vandre, kan du slappe af i den udendørs pool. Slut dagen af i restauranten, der serverer traditionelle retter fra regionen. Mange af råvarerne, der bliver brugt, stammer fra lodgens egen køkkenhave. Mere friskt bliver det ikke!

Rejser til Chau Doc (Mekong)

815
Siem Reap, Phnom Penh, Mekong, Ho Chi Minh City, Mui Ne
360
Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
364
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville