Chiang Rai

Chiang Rai er indgangsporten til Den Gyldne Trekant, hvor grænserne mellem Thailand, Laos og Burma mødes. Det er en rigtig hyggelig mellemstor by med ca. 65.000 indbyggere, der i høj grad kommer fra de omkringliggende folkeslag. Gadebilledet er derfor varieret, og du kan gå rundt og beundre mangfoldigheden, mens du besøger de smukke, buddhistiske templer og det super gode natmarked, der hver aften lukker en stor hovedgade, og bugner med mange spændende varer og madboder. Der er mange spændende udflugtsmål inden for rækkevidde. Fx kan du tage til Gate of Siam, en bakketop hvorfra du kigger ind over Laos og samtidig kan beskue den mægtige Mekong-flod. Imens du er her bør du besøge nogle af områdets flotte templer bl.a Wat Rong Khu er Thailands nok mest unikke tempel. Det er et moderne tempel fra 1997, og det viser en nyfortolkning af de traditionelle kreative og religiøse former - dog har det ingen religiøs betydning for thaierne. Det har derimod templet Wat Pratat Doi Khao Quai, hvor du kan opleve en fantastisk budhistisk stemning og nyde den fantastiske udsigt over Chiang Rai og de frodige omgivelser. Du bør heller ikke gå glip af et besøg i Mae Fah Luang Royal Gardens. En gang voksede der opiumsvalmuer her, men nu dyrkes der flotte dekorative blomster til gavn for både lokalbefolkningen og turister. Haven ligger på Doi Tung bjerget ved den tidligere kongemoders sommerresidens, der nu er et spændende museum.Du kan også leje en cykel og køre rundt af jordvejene uden for byen eller tage på vandreture i junglen.

Rejser til Chiang Rai

455
Bangkok, Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Vientiane, Ban Hatkhai
456
Bangkok, Chiang Rai, Chiang Khong, Pakbeng, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane
290
Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Pakbeng, Luang Prabang, Siem Reap, Phnom Penh

Hoteller i Chiang Rai

Phu Chaisai Mountain Resort & Spa er et helt særligt sted, der ligger omkring en times kørsel fra Chang Rai by. Det er et lidt ældre, men virkelig dejligt og hyggeligt sted. De små hytter er bygget op ad bjergsiden, og alt er i bambus, både vægge og møbler, og det fungerer super godt! Nyd roen og den friske bjergluft på din private terrasse, flyd rundt i poolen eller få en lækker massage. I restauranten er der en flot udsigt ud over de disede bjerge – kig ud over det og spis de lækre økologiske grøntsager fra resortets egen have eller drik vandet fra de lokale bjergkilder. Personalet er alle fra lokalområdet, og kender området super godt. Du kan tage på vandreture, besøge teplantager, eller tage på en ridetur i området.

Serene at Chiang Rai ligger sjovt nok ikke i Chiang Rai men ca. 50 kilometer nord for byen, lige i Den Gyldne Trekant. Du bor på dejlige og store værelser, hvor du har gratis internetadgang og aircondition. Når sulten melder sig, serverer restauranten dejlig mad. Du kan sidde på hotellets terrasse og kigge ud over floden til både Burma og Laos. Smuk udsigt, også fra den udendørs pool. Der er små 10 kilometer til den nærmeste by, Chiang Saen, og hotellet udlejer cykler, så du nemt kan komme rundt. Du kan også gå en hyggelig tur til de omkringliggende restauranter og supermarkeder omkring hotellet.

Wiang Inn Hotel er et stort og godt hotel, som har en rigtig god beliggenhed i hjertet af Chian Rai by, kun få minutters gang fra natmarkedet. Du vil straks føle dig godt tilpas, for personalet er meget imødekommende og super hjælpsomme. Værelserne er i traditionel nordthailandsk stil, og de er rigtig gode - her er aircondition, TV, gratis wifi (men forbindelsen svinger lidt) og te-/og kaffefaciliteter. Når du trænger til at slappe af, så snup en svømmetur i poolen eller få en afslappende massage i hotellets spa. Hotellet har tre forskellige spisesteder, men ønsker du et større udvalg, så besøg nogle af de rigtig gode restauranter i nærheden. Morgenmadsbuffeten er god med et stort udvalg, så her skal du nok blive mæt.