Chichen Itza

Chichen Itza er et imponerende pyramide- og ruinkompleks, og er et af de vigtigste i Mexico! Faktisk er det et af verdens 7 Nye Vidundere. Selve Chichen Itza-området er knap 1 kvadratkilometer stort og indeholder et væld af forskellige gamle ruiner - flere af dem særdeles velbevarede. Alene størrelsen på ruinerne er nok til at gøre enhver stum. Du træder tilbage i en helt anden tid, ca. tilbage til år 600, hvor Mayaerne herskede. Det var en af Maya-civilisationens største og mægtigste byer. Hovedattraktionen er den 25 meter høje pyramide El Castillo, hvor du virkelig kan opleve mayaernes kunnen indenfor astronomien. En gang om året ved Equinox står solen på pyramiden, så det ligner, at der løber en slange ned ad den. Det er den slange, som slangepyramiden er bygget for at tilbede. Ikke langt fra El Castillo ligger Gran Juego de Pelota - en imponerende boldbane bygget op i sten, den største i Mexico. Chichen Itza er et imponerende syn, men husk solcreme - det er varmt! Området ligger midt på Yucatan-halvøen, og vejen derud går gennem tætbevoksede jungleområder. I nærheden ligger to cenoter, en af dem er den hellige cenote, Cenote Sagarado. Den er også kendt under navnet "Ofringens brønd", fordi mayaerne både ting og mennesker her til ære for regnguden Chaac. Man har fundet både guld, jade, lertøj og skeletter i det grønne vand. 

Du bor i den lille by Pisté lige ved Chichen Itza og kan køre til vidunderet på 5 minutter eller spadsere på 25 minutter. 

Hoteller i Chichen Itza

Hotel Chichen Itza ligger i den lille by Piste ca. 20 minutters gang de verdensberømte ruiner af samme navn - du bor perfekt, hvis du gerne vil opleve et af verdens syv nye vidundere! Hotellet er stort og godt, og du bor på pæne værelser med TV, minibar, aircondition, fan og en balkon, der vender ud til vejen. Det er en god idé, hvis du tager nogle ørepropper med, for der kan godt være støj fra bilerne udenfor. I restauranten får du dejlig mad, og betjeningen er også helt i top - der er i øvrigt et par andre restauranter i byen, hvis du vil prøve noget andet. Hotellet har en hyggelig have mad palmer og en dejlig, lille pool, hvor du kan tage en kølig dukkert eller slappe af i en liggestol med en af hotellets store flotte cocktails. Hotellet skriver selv, at de har stærkt wifi over det hele, men det er nu kun i lobbyen, at der er forbindelse, og den er ikke altid lige god.

Rejser til Chichen Itza

MX37
Cancun, Isla Holbox, Chichen Itza og Mahahual