Cienfuegos

Cienfuegos blev grundlagt af 40 franske familier i 1819, og hele byen er på UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens smukke neo-klassiske bygninger. Byen blev rig på handlen med tobak og sukker, og det mærker du, når du går rundt i de smukke, historiske gader. Cienfuegos er også kendt som ”La Perla del Sur” – Sydens Perle – og her får du en oplevelse af en provinsby i al sin pragt fra kolonitiden. I det smukke centrum ligger de historiske bygninger langs de fleste gader, og du kan få et fornemt overblik fra toppen af Casa de Cultura på den centrale plads, Parque José Martí. Bydelen Punta Gorda ligger ud af en landtange, der bliver smallere og smallere, og her kan du sidde på det smukke Palacio de Valle og nyde en kølig Mojito i smukke omgivelser med vand på tre sider. Vil du på tur ud af byen, er der mange forskellige muligheder. Du kan tage til den dejlig Rancho Luna strand lidt syd for byen eller tage på fisketure, sejlture i solnedgangen, dykker- og snorkleture, eller besøge El Nicho, som er et smukt naturområde med vandfald, grotter og badesøer.

Hoteller i Cienfuegos

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!

Hotel Jagua ligger ganske unikt med vand på tre sider i bydelen Punta Gorda. Hotellet er byens største og mest luksuriøse, men da vi er i Cuba skal dette tages med et lille forbehold, og hotellet er nogle steder også lidt slidt. Værelserne er simple, men udsigten er meget smuk. Hotellet har et dejligt poolområde ud til havet og meget venligt personale. Tilknyttet hotellet er også det smukke Palacio de Valle, der huser en af hotellets restauranter. Og nej det har ikke noget med en jaguar at gøre, Jagua var det oprindelige navn for området.

Hotel La Union er et hyggeligt hotel, der ligger i hjertet af Cienfuegos´ historiske bydel, hvor de flotte fransk-inspirerede bygninger ligger dør om dør, og byen vibrerer med energi og musik omkring hotellet. Hotellet har flotte værelser samt gode fælles faciliteter. Overraskende er det at nyde stilheden med en Mojito ved poolkanten, med kun en gammel stenmur mellem dig den katolske præst, der messer bag muren ind til byens katedral.

Rejser til Cienfuegos

CU36EG
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Playa Giron
CU43EG
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad og Varadero
CU50EG
Havana, Viñales, Cienfuegos, Hanabanilla, Trinidad, Playa Giron
Nyhed
CU36A
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Playa Giron