Contadora Island (Perleøerne)

Contadora Island i Panama er en smuk, smuk ø, som ligger i den øgruppe, der bliver kaldt Perleøerne, og øen har virkelig en spændende og farverig historie. Først var den beboet af indianere, men da spanierne kom i 1500-tallet, blev de hurtigt ryddet af vejen, og så var det spanierne, som bosatte sig her og startede hele perleindustrien. Perler i alle farver og former blev høstet her i havet mellem øerne, og siden blev de sejlet til Contadora Island, hvor de blev talt. ”Contadora” betyder da også ”at holde regnskab”. Siden hen fandt spanierne ud af, at de manglede nogle arbejdere på øen, og det problem løste de ved at importere slaver fra Afrika. Det er mange af disses efterkommere, som bor på øerne i dag. Øen har dejlige, hvide sandstrand og turkisblåt vand, så du kan bruge masser af tid på at dase på stranden, bade i bølgerne og snorkle efter farverige fisk. Du kan også sejle i kajak rundt om øen eller tage på en sejltur ud på vandet med en båd med glasbund – det er en helt fantastisk oplevelse at kigge ned på havbunden under dig. Der lever masser af hvaler og delfiner i havet omkring øerne, så det er også bare om at komme på hval- eller delfinsafari og se de herlige dyr.

Hoteller i Contadora Island (Perleøerne)

Mar & Oro er et rigtig hyggeligt hotel fuld af personlighed og romantik – som navnet jo også antyder. Det ligger midt på stranden, så du skal ikke gå langt for at få en kølende dukkert i det dejlige vand. Værelserne er forskelligt indrettet, men de er hyggelige og romantiske. Du kan sidde og nyde udsigten ud over havet på en af de mange sjove, runde stenterrasser, der er rundt omkring på hotellet. Her er en god restaurant – prøv at tilbered din mad på varme sten direkte ved bordet! Det er også i restauranten, at der er den bedste internetforbindelse.

The Point er et ok hotel, som ligger dejligt lige ved stranden og er helt fin til en enkelt overnatning eller to. Stedet er lidt slidt, og vedligeholdelsen kræver en kærlig hånd – men til gengæld har du fra hotellet en god udsigt ud over stranden og havet! Du bor i et værelse, som har TV, aircondition og en lille terrasse så du kan nyde den smukke solnedgang. Personalet er rart, men måske ikke super effektive, og der er ok wifi-forbindelse. Tag en helt ok bid mad på en af hotellets to restauranter eller gå i strandbaren, når du efter en masse solrige timer har brug for en kold drink! Der er en pool af lidt ældre dato, som du kan svømme rundt i. Og ellers kan du sidde og slappe ved et af bordene, hvor du kan sidde og lægge en kabale og nyde vejret.

Rejser til Contadora Island (Perleøerne)

PAN02
Panama City, San Blas, Panama City, Contadora Island (Perleøerne)