Cuenca

Cuenca er en af de kønneste byer i Ecuador. Med en befolkning på omkring en halv million er det Ecuadors tredjestørste by, men alligevel finder du ikke en fortravlet storbystemning her. Cuenca er en dejlig by med mange velbevarede bygninger fra kolonitiden, farvestrålende markeder, smalle brostensbelagte gader, smukke kirker, rolige parker, flotte pladser og museer. Det er et dejligt sted at bruge et par dage og bare vandre rundt, nyde seværdighederne og få en fornemmelse af livet i Ecuador. Udover selve byen er der mulighed for flere forskellige udflugter. Du kan blandt andet besøge Ingapirca, der er de eneste inka-ruiner i Ecuador. 30 kilometer vest for byen ligger nationalparken Parque Nacional Cajas, hvor der findes mere end 200 søer beliggende i et flot, men barskt naturområde. Det er et perfekt sted at opleve naturen og dyrelivet. Gå en lang tur, nyd naturen og kig på det rige fugleliv. Der er både hjorte, bjørne, pumaer og tapirer i parken og der er masser af fisk – som det er tilladt at fange. Er du mere typen, der elsker at gøre et godt køb, så tag til en af de to landsbyer Gualaceo eller Chordeleg. Her finder du fantastiske markeder med smykker, broderier, sweatere, håndværk og selvfølgelig de karakteristiske panamahatte.

Rejser til Cuenca

942
Quito, Tena, Baños, Tigua (Cotopaxi), Latacunga (Quilotoa søen), Riobamba (Chimborazo Nationalpark), Cuenca og Guayaquil
946
Quito, Baños, Alausi, Cuenca, Guayaquil, Puerto Ayora (Galapagos)
947
Quito, Banos, Alausi, Cuenca, Guayaquil, Puerto Ayora (Galapagos), Cruise (Galapagos), Guayaquil

Hoteller i Cuenca

Hostal La Orquidea er et ældre, familieejet hotel placeret midt i centrum. Du skal kun gå 200 meter, så er du ved Cuencas hovedgade og katedralen, så du bor tæt på gode shoppingmuligheder og mange hyggelige restauranter. Hotellet byder på simple værelser med TV, gratis WiFi og privat badeværelse – og her er varmt vand (det er ikke alle steder i Ecuador, du får det!). Restauranten serverer kun morgenmad, og du får serveret det mest almindelige som brød, æg, syltetøj, kaffe og te. I den hyggelige lobby har receptionen åbent 24 timer i døgnet. Ejerene Jaime og Alejandria er super søde og har styr på det hele, så spørg bare dem til råds, hvis du har spørgsmål. 

Mansion Alcazar Boutique Hotel ligger i hjertet af byen tæt på den centrale plads, og du kan let gå rundt til byens seværdigheder. Hotellet har hjemme i en smukt restaureret bygning fra kolonitiden, der har været ejet af en tidligere præsidents søn. Indretningen er elegant og luksuriøs med en flot indendørs gårdsplads, der fungerer som lobby. Værelserne er lige så fornemme og charmerende som resten af hotellet, alle forskellige både i størrelse og indretning. Du kan få massage på hotellets skønne spa eller spise på den overdådige restaurant, der serverer skøn mad. Du bør også se hotellets smukke, lille have, der er fuld af jasminblomster og eksotiske planter. Hotellet har gratis internet.

Victoria Hotel ligger centralt i den gamle bydel kun 500 meter fra den gamle katedral og tre kilometer fra lufthavnen. Hotellet er en blanding af gammelt og nyt med sin elegante, antikke indretning og store panoramavinduer, hvor du kan nyde udsigten over byen. Værelserne er hyggeligt indrettet med charmerende, små detaljer og egen balkon - internetforbindelse kan du få i fællesarealerne. Nyd en lækker middag på restauranten eller gå en tur ved floden, der løber lige forbi hotellet. Du skal være opmærksom på, at der kan være støj fra gaden og omkringliggende barer, fordi det ligger så centralt.