Dalat

Dalat har mange tilnavne. Blomsterbyen. Byen med de 1.000 fyrretræer. Byen med det evige forår. Som alle navnene antyder, er Dalat et sted med skøn natur, og byen ligger da også i smukke omgivelser med bjerge, søer, vandfald og floder. Franskmændene fandt hurtigt ud af Dalats kølige klima og brugte byen som et tilflugtssted, for at slippe for den værste varme i Ho Chi Minh City. Du kan stadig se den koloniale historie i mange af byens huse og katedralen. I dag er byen specielt kendt for at være der, hvor de nygifte tager hen på bryllupsrejse. Der er flere forskellige ting du kan se i byen, herunder markedet hvor der er masser af friske frugter og grøntsager, som ikke findes andre steder i Vietnam. Her er også et natmarked, hvor du kan købe et billigt, men godt måltid mad. Gå også en tur rundt om den flotte sø Xuan Huong, som ligger i centrum af Dalat. Der er ca. 5 km. rundt om søen og hvis du ikke gider gå, så kan du også godt sejle rundt i søen i en af de mange svanebåde med pedaler. Er du til golf, er her også en flot og moderne 18-hullers golfbane, med flotte omgivelser. Du kan også tage det flotte Datanla Waterfall, hvor du kan nyde vandmasserne helt tæt på.

Hoteller i Dalat

Dalat Palace er et flot, klassisk hotel, og lige så snart du træder indenfor, vil du føle, at du er tilbage i den franske kolonitid! Overalt er indretningen smuk og elegant med guld, lysekroner højt til loftet og friske blomster, og du bliver taget godt imod af det skønne personale. Det ligger omgivet af en smuk have i det centrale Dalat, lige ud til Xuan Huong søen, så her er masser af muligheder for dejlige spadsereture i flotte omgivelser. Værelserne er romantisk indrettede med et hyggeligt siddeområde, et lille skrivebord og fine detaljer, og du har enten udsigt til søen eller katedralen. Du spiser lækker mad på den franske restaurant eller den hyggelige terrasserestaurant, der ligger ud til haven, og så er her også to barer og en flot testue, hvor du kan nippe til te, lette anretninger og desserter. Her er masser andre ting at tage sig til, fx kan du spille tennis og golf, dyrke fitness i det lille træningscenter, gå på opdagelse i biblioteket efter spændende, nyt læsemateriale eller bare dase i hotellets spa. 

Hotel Du Parc Dalat ligger i centrum af byen og er et historisk boutique hotel bygget i 1932. Det var her den koloniale elite holdt til, men i dag er det måske dig? Pæne værelser med gode faciliteter, så som privat bad/toilet, wi-fi, tv med alle internationale kanaler og meget mere. Hotellet har også spa, golf og tennisbaner lige ved siden af, og morgenmaden serveres i en bygning lige på den anden side af gaden. Receptionisten kan godt være lidt forvirret, men smil - så kommer du langt. 

TTC Premium Ngoc Lan er et godt hotel, som ligger lige i hjertet af byen og tæt på det kendte Da Lat-marked. Dit værelse er dejligt, rummeligt og rent. Der er hårtørrer, gratis internetforbindelse, minibar og TV, så du har det, du skal bruge, hvis du vil slappe af på værelset efter en lang dag. Måske vil du opleve lidt støj fra gaden både om dagen og om aftenen, men det er svært at undgå, når du bor lige midt i byen. Morgenmaden er af god kvalitet, men de serverer mest vietnamesisk- og asiatisk mad, så det er altså ikke helt samme slags morgenmad, som vi er vant til herhjemme. Om aftenen kan du spise asiatiske retter på restauranten med udsigt ud over Xuan Huong-søen. Det er en helt ok restaurant, men du kan finde bedre spisesteder rundt omkring i byen – bare spørg det søde og hjælpsomme personale. Har du en masse energi, eller vil du bare gerne forsøge at holde formen nogenlunde på din ferie, så kan du smutte en tur i det lille fitnesslokale. Hvis du er mere til afslapning, så kan du måske bestille en massage?