Dambulla

Dambulla er det største og bedst bevarede tempelkompleks i Sri Lanka, og det er ideelt at besøge templerne på vej til eller fra Kandy. Her har du mulighed for at tage op på toppen af en klippe - turen tager ca. 20 minutter op ad trapperne, og på toppen venter guiderne. Vælg en guide og begynd rundturen i de berømte huler. I en af grotterne er der 48 store Buddha figurer, nogle i træ, nogle i mursten, og en af dem er næsten 14 meter lang! Her er højtideligt og værdigt – mange srilankanere knæler og beder en lille bøn. Den næste hule er endnu smukkere, og faktisk 300 år ældre, den blev skabt for næsten 2000 år siden. Buddha skikkelserne er mere yndefulde, loftet er malet og man kan overalt skimte de gamle fresco malerier. Efter en bevægende oplevelse kan du bede chaufføren om, at køre dig hen til et juicested og få lidt friskpresset juice – ananas, avokado eller måske lidt yoghurt lavet af vandbøffelmælk?

Hoteller i Dambulla

Amaya Lake ligger fredeligt og flot, lige ud til den flotte sø tæt ved Dambulla. Resortet ligger på en lille skråning ned imod søen, og du har en pragtfuld udsigt til søen når du spiser morgenmad. Hytterne er lækre og ligger fordelt i tærenet omkring hovedbygningen. Det helt rigtige sted for dig, der ønsker flotte og fredelige omgivelser, med tid til spa og massage og bare slappe af imellem udflugterne i området.

Heritance Kandalama er et hotel, der bedst kan beskrives med ordet ”wauw!”. Det ligger virkelig smukt i grønne, frodige omgivelser ud til Kandalama søen – og det bedste af det hele er, at du kan skimte Sigiriya klippen i det fjerne! Hotellet er nærmest bygget ind i klipperne, og på taget er der græs og træer. Det betyder også, at dyrene kommer helt tæt på, så det er ikke unormalt, at en abe kigger forbi din balkon, når du sidder og nyder udsigten ud over naturen. Her er hele 152 gode, flotte værelser med regnvejrsbruser, minibar, gratis wifi, aircondition, fan, te/kaffe-faciliteter, TV og hårtørrer – så du kommer ikke til at mangle noget! Tag en dukkert i den smukke pool med udsigt ud over vandet og nyd den dejlige mad i den fine restaurant, som har helt naturlige klippevægge. Det er også her du spiser morgenmad, og den er altså også overdådig! Hotellet har både bar og lounge, hvis du trænger til en drink, og vil du hellere dyrke yoga eller forsøge dig med lidt wellness, så går du bare en tur i spaen. De ansatte er virkelig venlige og hjælpsomme, så hvis der er noget, du vil vide, kan du forhøre dig hos dem.