Dambulla

Dambulla er en by nær det største og bedst bevarede tempelkompleks i Sri Lanka, og det er ideelt at besøge templerne på vej til eller fra Kandy. Der er faktisk kun 20 minutter op til templet på bjerget, men det føles længere, for det er en stejl tur! Til gengæld bliver du belønnet med en fantastisk udsigt. Oppe på toppen skal du sætte skoene i en lille bod (det koster en smule), og så går du på nogle slidte løbere hen til templet. Hvis det er meget varmt, skal du passe på ikke at træde udenfor løberen, du kan godt svitse fødderne lidt på de varme sten. Her er flere guider, der gerne vil vise dig rundt og fortælle om templernes historie og betydning. Vælg en af dem - det koster ikke meget og er godt givet ud. I en af grotterne sidder en munk og giver velsignelser, så her kan du få lidt guddommelig beskyttelse i form af en lille tråd, der bliver bundet rundt om håndleddet. Husk også at lægge lidt penge, og takke præsten ved at sætte hænderne sammen foran brystet og bukke let. I en anden af grotterne finder du 48 store Buddha figurer, nogle i træ, andre i mursten, og en af dem er næsten 14 meter lang! Her er højtideligt og værdigt – mange srilankanere knæler og beder en lille bøn. Den næste hule er endnu smukkere, og faktisk 300 år ældre, den blev skabt for næsten 2000 år siden. Buddha skikkelserne er mere yndefulde, loftet er malet og man kan overalt skimte de gamle fresco malerier. Efter en bevægende oplevelse kan du bede chaufføren om, at køre dig hen til et juicested og få lidt friskpresset juice – ananas, avokado eller måske lidt yoghurt lavet af vandbøffelmælk?

Hoteller i Dambulla

Amaya Lake ligger fredeligt og flot, lige ud til den flotte sø tæt ved Dambulla. Resortet ligger på en lille skråning ned imod søen, og du har en pragtfuld udsigt til søen når du spiser morgenmad. Hytterne er lækre og ligger fordelt i tærenet omkring hovedbygningen. Det helt rigtige sted for dig, der ønsker flotte og fredelige omgivelser, med tid til spa og massage og bare slappe af imellem udflugterne i området.

Heritance Kandalama er et hotel, der bedst kan beskrives med ordet ”wauw!”. Det ligger virkelig smukt i grønne, frodige omgivelser ud til Kandalama søen – og det bedste af det hele er, at du kan skimte Sigiriya klippen i det fjerne! Hotellet er nærmest bygget ind i klipperne, og på taget er der græs og træer. Det betyder også, at dyrene kommer helt tæt på, så det er ikke unormalt, at en abe kigger forbi din balkon, når du sidder og nyder udsigten ud over naturen. Her er hele 152 gode, flotte værelser med regnvejrsbruser, minibar, gratis wifi, aircondition, fan, te/kaffe-faciliteter, TV og hårtørrer – så du kommer ikke til at mangle noget! Tag en dukkert i den smukke pool med udsigt ud over vandet og nyd den dejlige mad i den fine restaurant, som har helt naturlige klippevægge. Det er også her du spiser morgenmad, og den er altså også overdådig! Hotellet har både bar og lounge, hvis du trænger til en drink, og vil du hellere dyrke yoga eller forsøge dig med lidt wellness, så går du bare en tur i spaen. De ansatte er virkelig venlige og hjælpsomme, så hvis der er noget, du vil vide, kan du forhøre dig hos dem.