Dien Bien Phu

Dien Bien Phu er en mindre by, der ligger tæt ved grænsen til Laos. Det er en af Vietnams mest betydningsfulde byer historisk set, for det var nemlig her, at vietnameserne i 1954 besejrede franskmændende, der derefter opgav at fastholde deres kolonistyre i landet. Der er flere mindesmærker fra krigen og slaget i Dien Bien Phu i dag bla. et museum, nogle bunkers og flere kirkegårde. Byen ligger smukt i en dal mellem flotte bjerge, hvor du kan tage på udflugt og vandre eller måske besøge en af de nærliggende søer eller grotter. 

Hoteller i Dien Bien Phu

Lan Anh 1 Hotel er et simpelt sted, men det emmer af natur og atmosfære. Du bor i pælehytter, der alle har badeværelse med badekar, air condition, minibar mm, og du kan nyde udsigten til søen eller bjergene. Det er et enkelt hotel, men det ligger perfekt, og her får du virkelig følelsen af at være langt fra alting.

Muong Thanh Holiday Dien Bien Phu Hotel er et helt fint men lidt gammelt hotel, der har en god central beliggenhed i byen – kun 500 meter fra Dien Bien Phu markedet. Værelserne er udmærkede – alle med aircondition, wifi (når det ellers virker) og minibar. Da hotellet ligger i centrum, kan der godt være lidt larm fra gaden, så det er en god ide at huske ørepropper. Du kan tage et spil tennis på hotellets private tennisbane eller snuppe en dukkert i hotellets skønne pool. De ansatte er hjælpsomme, men de er ikke så gode til engelsk, så det er en god idé med en lille rejseparlør. Du kan spise på hotellets restaurant, som laver OK mad, men der er også flere gode restauranter i gåafstand fra hotellet. 

Rejser til Dien Bien Phu

316
Hanoi, Mai Chau, Dien Bien Phu, Phong Tho, Sapa, Bac Ha, Ha Giang, Meo Vac, Cao Bang, Halong Bay, Tam Hai Island