Don Khong

Området hedder de 4.000 øers paradis, og ja… her er mange øer, specielt i den tørre sæson, hvor det lave vand fordamper og efterlader en masse små øer. I regnsæsonen derimod er floden meget stor og bred. Der er 3 større øer, hvor der er bygninger. Den største hedder Don Khong, og det var her, landets præsident blev født. Øen er små 20 km lang og halvt så bred, og her er meget stille og roligt. Tag rundt på cykel gennem små landsbyer, se de gamle bygninger fra den franske kolonitid og nyd stemningen. I deltaet lever nogle af de truede lyserøde Irrawaddy delfiner. Det er muligt at tage på udflugt og se disse sjældne dyr - men vær sikker på, at du vælger en udflugt, der tager hensyn til dyrenes velfærd. Det er muligt at besøge De 4.000 øers paradis på et flerdagstogt eller med ophold på hotel på Don Khong.

Hoteller i Don Khong

Pon Arena Hotel er et nyere og moderne hotel, som er en udvidelse til Pon's River Guest House. Her er en restaurant med skøn udsigt ud på floden. Værelserne har aircondition, køleskab og internetadgang.

Pons River Guest House er et enkelt men godt hotel, der ligger lige ud til Mekong floden. De 15 små værelser er simple, men de er rene, og du kan gå på internettet gratis i fællesområderne. Her er en stor terrasse, hvor du kan sidde og kigge ud over floden, og en restaurant, som faktisk er en af byens bedste. De ansatte er hjælpsomme og venlige, men de er ikke så gode til engelsk.

Rattanasing Hotel ligger lidt væk fra byens centrum, men dog tæt på molen. Her er 32 værelser med aircondition og minikøleskab, og derudover hører der også en stor forhave til hotellet.

Rejser til Don Khong

461
Vientiane, Tadlo, Champasak, Don Khong, Pakse, Koh Samet