Dong Hoi

Dong Hoi er en stor havneby, der ligger ud til det Sydkinesiske hav med langstrakte sandstrande. Byen er rigtig dyr, så det er ikke her, du skal gøre din shopping, men her er et par spændende seværdigheder. Tam Toa kirken blev bombet under Vietnamkrigen og står nu tilbage som en forladt ruin ved floden, og du bør gå et smut forbi, hvis du alligevel går en tur langs floden. Dong Hoi citadellets to gamle porte er også et smukt syn. Nhat Le Beach er smuk, og du kan godt bade, men strømmene er stærke, og faktisk er floderne mere interessante. 30 kilometer uden for byen ligger Phong Nha Ke-Bang Nationalpark, og det er den, der er den egentlig grund til at besøge Dong Hoi! Her er billedskønne grotter, underjordiske floder og smuk natur. Du kan tage på spændende trekkingture i bjergene og udforske de mange grotter til fods eller i båd. Paradise Cave er kendt for sit helt særlige lys, der bliver kastet rundt i grotten som magi, og du kan overnatte i Hang En grotten i en grottelejr – en helt særlig og mystisk oplevelse. 

Hoteller i Dong Hoi

Bao Ninh Beach Resort er et rigtig godt, helt nyt sted! Det ligger på landtangen ud for byen, tre-fire kilometer fra centrum, og du kan enten tage en taxa eller slentre langs vandet og over floden. Her er 62 moderne værelser med aircondition, sofa og minibar, og du kan gå på internettet i lobbyen. Fordi hotellet er helt nyt, er der ikke så mange mennesker endnu, og det gør, at du har den private strand næsten helt for dig selv! Det betyder dog også, at restauranten ikke har alle menuer på menukortet - udvalget er lille men godt, og morgenmaden er helt enkel. Her er en dejlig have med en pool, hvor du kan bade om sommeren. Personalets manager er super og taler rigtig godt engelsk, og hans ansatte er rigtig søde - dog ikke lige så gode til engelsk.

Du bor i telt i den mystiske grotte. Forholdene er selvfølgelig meget simple, men det er sjovt at prøve, og her er altså simpelthen så smukt!

Heritage by Night er et godt hotel og vandrehjem, der ligger perfekt, hvis du vil opleve Phong Nha Ke Nationalpark. Hotellet i sig selv er måske ikke det kønneste, men det glemmer du fuldstændigt, når du ser omgivelserne med de frodige klippebjerge! Du bor på et pænt værelse - de er ikke helt nye, men de er helt fine, og du har TV, aircondition og wifi. I haven er en stor pool, hvor du kan tage en dukkert, lytte til live musik og beundre den fænomenale udsigt til nationalparkens bjerge. Morgenmaden er ikke noget særligt, men du skal jo heller ikke bo her så længe. Alt i alt et helt fint hotel til en overnatning eller to. 

Rejser til Dong Hoi

381
Hanoi, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville