Drake Bay

Drake Bay ligger på halvøen Osa Peninsula i det sydlige Costa Rica. Byen er et perfekt udgangspunkt for de eventyrlystne, for herfra kan du komme ud på mange store naturoplevelser: Delfin- og hvalsafari, snorkling ved Caño Island, kajakture, ture på hesteryg, fisketure og selvfølgelig vandreture i den nærliggende Corcovado National Park. Corcovado er Costa Ricas største nationalpark, og her er tæt, tæt regnskov, floder, strande og laguner. National Geographic har kaldt parken for ”det mest biologisk intense sted i verden” – og det er ikke uden grund, for den er spækket med spændende natur og næsten alle Sydamerikas sjældne dyr! I regnskoven lever myreslugere, tapirer og de skægge næsebjørne, og oppe i træerne kan du være heldig at skimte papegøjer, aber eller de leopardlignende margayer. Floderne, der løber igennem parken, er fulde af krokodiller og caymaner, og indimellem lægger tyrehajer også vejen forbi, så det er altså ikke her, du skal soppe! Trekkingture i regnskoven byder på et væld af oplevelser både om natten og om dagen, og her er masser af småstier. Men der er også masser af spændende at lave på vandet, hvor du kan surfe på de store bølger, der vælter ind over stranden, eller snorkle ved det fredede koralrev ud for kysten. Hvis du sejler ud på vandet, kan du være heldig at se delfiner, søkøer, pukkelhvaler og forbipasserende spækhuggere - naturligvis afhængigt af årstiden. Stranden ved Drake Bay er helt mørk, og her ligger nedfaldne kokosnødder og palmeblade. Selvom det ikke ser ud som en bountystrand fra en reklame er her helt fantastisk, og du møder ikke mange andre turister, da der kun ligger en håndfuld hoteller og lodges i området. Her kan du virkelig nyde stilheden - det eneste, der larmer, er havets susen og fuglenes kvidren!

Rejser til Drake Bay

CR31
San Jose, Drake Bay (Corcovado), Dominical, Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro og Panama City
CR33
San Jose, Arenal, Monteverde, Manuel Antonio, Drake Bay (Corcovado) og San Jose
CR37
San Jose, Drake Bay (Corcovado), Dominical, Arenal og Bananito

Hoteller i Drake Bay

Corcovado Adventure Tent Camp ligger lige uden for Corvovado Nationalpark - lige ned til stranden og med junglen bagved. Her skal du sove i et behageligt tomandstelt, som ligger på en platform en smule hævet over jorden og som har både elektricitet, blæser og rigtige senge. Det er en primitiv form for overnatning, der godt kan virke lidt slidt. Især det fælles bad og toilet fremstår ret rustikt. Til gengæld har du fra teltlejren første parket til at opleve de flotteste solnedgange, og her er gode muligheder for at vandre, svømme eller sejle i kajak i området. Er der noget, du har brug for, så spørg bare ejeren Larry – han vil meget gerne hjælpe. Alle måltider er inkluderet i opholdet.

Rancho Corcovado er et lille, skønt familieejet hotel beliggende i fantastisk smukke, frodige omgivelser. Fra hotellets have har du en flot udsigt over havet. Her er kun 21 værelser, hvoraf nogle ligger tæt på vandet, og andre er beliggende oppe ad en skrænt. Værelserne i de små hytter og i hotelbygningen er helt enkelt indrettede med loftvifte og privat badeværelse - faktisk er her ikke så meget andet. Det er muligt at få et varmt bad, men du kommer nok til at stå tidligt op, hvis du vil have andel i det varme vand. Men pyt, måske et køligt bad er ganske forfriskende! Maden på Rancho Corcovado er dejlig, og du bliver behandlet som en del af familien, når du bor her!