El Nido

På vestkysten af den langstrakte ø Palawan ligger den lille by El Nido, der er et af C&Cs absolutte favoritsteder på vores rejser til Filippinerne. Naturen og havet her er måske det smukkeste i hele Filippinerne. El Nido er en hyggelig, lille by med små butikker, gode spisesteder og et stemningsfuldt natteliv. Palawan er ikke særligt udbygget, og her er ikke elektricitet hele dagen. Den mest populære aktivitet er Island Hopping – altså ø-hop, hvor du bliver sejlet fra ø til ø i det turkisblå vand. Der findes 6 forskellige, smukke ruter, og på hver og en af dem besøger du hele 5 fantastiske strande! Du kan også tage ud til de sorte, voldsomme klipper, besøge Makinit Hot Springs, der ligger ca. 20 kilometer nord for El Nido, gå gennem skoven til vandfaldet Nagkalit-kalit, besøg Ille-grotten, tage på klippeklatring eller besøge Cadlao Island med skov, mangrover og laguner. Du kan også tage til Bacuit Bay - en smuk bugt med det klareste blå vand og mange småøer her og der. Her kan du svømme og måske endda være heldig at se skildpadder...

Rejser til El Nido

F67
Manila, Coco Beach, Laoag, Vigan, Baguio, Sagada, Banaue, El Nido, St. Paul Nationalpark, Panglao Island, Siquijor
F32
Manila, St. Paul Nationalpark, Cacnipa (Port Barton), El Nido og Modessa Island

Hoteller i El Nido

Buko Beach Resort er et lille hyggeligt resort helt ude ved vandet i El Nido. Du bor i ren idyl mellem palmer og sandstrand i én af resortets seks hytter. Ordet ”buko” betyder kokosnød, så forvent hellere palmer i stedet for ost. Du har aircondition, minibar og sikkerhedsboks i den charmerende hytte og WiFi på enkelte steder, hvis du er heldig. Resortet har egen pool men støder også direkte op til vandet og den lyse strand, så vand har du nok af. Flad ud i de runde loungemøbler i sandet med en cocktail fra baren, mens du nyder panoramaudsigten til solnedgangen over vandet. 

Cadlao Beach Resort & Restaurant er nydeligt hotel 10 min fra selve hovedstranden i El Nido. De har en tricycle, som kan køre dig til selve El Nido by, hvis du synes det er for langt at gå. Her er 25 værelser placeret i små bungalows rundt om den flotte have, alle med terrasse og indrettet enkelt men pænt med lokalt fremstillede møbler. Her er to dejlige swimmingpools – men til gengæld ingen strand, fordi sandet med tiden er forsvundet, og der nu kun er klipper tilbage. Her er mulighed for massage, og en god restaurant, hvor du kan sidde og nyde maden og solnedgangen. Der er gratis wifi i baren og restauranten. Stedet har fokus på miljøvenlighed, så strømmen kommer fra solceller, spildevand renses, poolen bruger ikke kemikalier, og meget af maden er økologisk.

Dolarog Beach Resort er et dejligt resort, der ligger en 20 minutters sejltur fra El Nido. Stedet ligger helt for sig selv i frodige omgivelser direkte ud til havet med flot udsigt til de dramatiske kalkstensklipper. Hytterne er bygget i traditionel, filippinsk stil - alle med loftvifte, og nogle med aircondition, badeværelse og en privat terrasse. Værelserne er pæne og rigtig hyggelige, og bestiller du i god tid, kan du måske få en af hytterne helt ned til vandet. Der er en saltvandspool på resortet, og saltvandet gør, at vandet er mere grønt. De har naturligvis egen restaurant og et fint lille udvalg af fransk og italiensk vin. Morgenmad og aftensmad er inkluderet i dit ophold (ikke drikkevarer), og alle dage kan du tage gratis med på en øhop-tur i Bacuit Bay, måske verdens flotteste bugt? Det tager 10 minutter at gå langs stranden til de næste små hoteller og restauranter.

Doublegem Beach Resort ligger direkte på stranden Corong Corong med udsigt ud over Bacuit Bay og de omkringliggende øer. Hotellet er enkelt og en smule slidt, men værelserne har det mest nødvendige som fx aircondition og TV. Hvis du vil nyde udsigten til bjergene og vandet, skal du dog op på tagterrassen en tur. Du skal krydse en vej for at komme fra hotelværelserne til stranden og poolen, der har en skøn udsigt ud over vandet. Du kan spise både morgenmad og aftensmad på hotellets restaurant, og maden er ganske fin, men prøv også en af de mange bedre restauranter inde i byen, som ligger ca. 3 km fra hotellet. Det er en god idé at medbringe ørepropper, for lige nu er der byggearbejde på hotellet (så det snart bliver endnu bedre!), og hotellets hane er et absolut ”A-menneske”! 

El Nido Lagen Island Resort ligger nærmest på en øde ø, og her er bare skønt! I en lille bugt med krystalklart vand ligger de små hytter omgivet af klipper og frodig jungle. Der er både skovhytter, strandhytter og hytter på pæle i vandet, og du kan sidde på din veranda og nyde stilheden om aftenen. Værelserne er bygget i genbrugstømmer, og der er i det hele taget fokus på bæredygtighed overalt. Du spiser fantastisk - grøntsagerne er økologiske og dyrket i resortets egen have. Slap af i poolen eller forkæl dig selv med en massage i spaen, og hvis du trænger til oplevelser, kan du både snorkle, dykke og vandre i området. Du kan spørge det søde personale, hvilke andre aktiviteter der er. Der er wifi overalt på resortet.

Miniloc ligger super flot på en fantastisk klippeø i den smukke bugt ud for El Nido. Her bor du i charmerende bungalows, og du har også mulighed for at bo i en hytte på pæle i vandet, og bliver det skønnere end det? Du kan slappe af på din private veranda om aftenen og nyde de dejlige omgivelser. Du spiser lækker mad på restauranten - alt det grønne er økologisk og dyrket i egen have. At opleve El Nido herfra er som en drøm, der går i opfyldelse - mange aktiviteter er inkluderet, og servicen er sød og venlig, men det er altså heller ikke helt billigt.

El Nido Pangulasian Island Resort er næsten som paradis! Det ligger supersmukt og fredeligt ud til en skøn, hvid sandstrand, omgivet af tropisk skov. Værelserne er virkelig flotte, og du får både wifi og egen terrasse, hvor du kan dovne den, når du vil. Tag en dukkert i poolen, nyd en drink i strandbaren og slik sol på stranden - her kommer du rigtigt ned i gear. Du kan forkæle dig selv med en massage i spaen eller træne i træningslokalet. Restauranten har god mad, men udvalget er lidt begrænset - til gengæld er grøntsagerne økologiske og dyrket i resortets egen have. Personalet er sødt, og de hjælper dig gerne med at finde de bedste vandreruter og snorklesteder.

Jack’s Place ligger lige ud til den fantastiske Nacpan Beach nord for El Nido by. Stedet består af fem meget simple bambus hytter uden strøm og kun lidt vand. Til gengæld kigger du ud over det fantastiske hav fra din lille terrasse, når du åbner døren om morgenen. Her er en lille god restaurant og hængekøjer mellem palmerne på stranden, hvor du kan slappe af efter en god svømmetur. Dette er stedet, hvis du vil helt ned i gear og have et par dage med fred og ro og bare nyde en god strand.

La Salangane ligger midt i El Nido by - helt ud til vandet. Værelserne er simple, og der kan være lidt larm fra musikanlægget og gaden - her er mange unge mennesker. Restauranten serverer for øvrigt rigtig god mad, og den er kendt for sin rom med mange smagvariationer, og falder man for en af dem, så er det muligt at købe en lille flaske med hjem.

Lally & Abet Beach Resort er et lille, simpelt og farvestrålende sted, som ligger ned til vandet i den ene ende af El Nidos dejlige strand. Det er perfekt, hvis du ønsker fred og ro og vil ud og opleve Palawan på udflugter. Bygninger og værelser er meget enkle og trænger måske til et lille ansigtsløft, men her er aircondition og en balkon eller veranda, hvor du kan slappe af om aftenen. Der er gratis internet i fællesområderne – hvis det ellers virker. Morgenmaden er kun OK, og det samme med resten af restaurantens retter, men der er heldigvis masser af spisesteder i El Nido by. Receptionisten kan indimellem være lidt gnaven i ægte Halløj på Badehotellet-stil, men forsøg dig med lidt høflighed, så får du den bedste service. Resortet har et søsterhotel 10 minutter væk, hvor de indlogerer folk, hvis de ikke har plads.