Ella

Ella er en lille by med ca. 1.000 indbyggere, der ligger smukt i bjergene omgivet af toppe og dale, vandfald og teplantager. Byen er fuld af backpackere, småbutikker, barer og restauranter, så du er altså ikke helt alene her i bjergene, men stemningen er hyggelig. Overalt har du fantastisk udsigt ud over dalene og bjergene, og det hele er så grønt og fint. Fra Ella kan du kigge ud gennem Ella Gap, en dal mellem bjergene der åbner sig op sydover - meget smukt. Det er en af de mest berømte og måske den smukkeste udsigt i hele Sri Lanka. Ella er et perfekt udgangspunkt for vandreture og trekking i den skønne natur. En af de bedste trekkingture er på ca. 2 timer hen til Little Adam’s Peak – et af bjergene i nærheden. Har du mod på en lidt større udfordring, så tag op til Ellas Rock, det tager ca. 2 timer op og 2 timer ned. Det er en lidt hård tur, men der er den smukkeste udsigt fra toppen...sæt dig godt til rette på stenene og nyd det. På vejen ned kan du bade i et lækkert vandfald - det kræver lidt behændighed men er en dejlig forfriskende oplevelse. Du kan også tage ud til Demodara Nine Arch Bridge om morgenen, hvor der er en flot gammel bro, hvor togene kører over i det skønne landskab.Hvis du kan lide den srilankanske mad, kan du også bringe den med dig hjem ved at prøve et madlavningskursus i Ella Spice Garden, som i sig selv er en underholdende oplevelse. Her vil du lære de srilankanske krydderier samt madlavningsteknikker at kende.

Rejser til Ella

SL17
Unawatuna, Ella, Udawalawe Nationalpark og Tangalle
SL15
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna
SL04
Kandy, Nuwara Eliya, Ella og Tangalle
SL15A
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna

Hoteller i Ella

98 Acres Resort and Spa er et lækkert og berømt boutique hotel, der ligger i bjergene omgivet af frodig natur omkring to kilometer fra Ella. Der er lagt stor vægt på bæredygtighed i designet af stedet, og meget af hotellet er bygget af genbrugstømmer og kasserede jernbanesveller, og det giver bygningerne et rustikt men lækkert og rigtig hyggeligt look. De charmerende hytter ligger med god afstand til hinanden og er hyggeligt indrettet. Alle værelser har veranda eller balkon og traditionel stenbruser - og selvfølgelig en hel fantastisk udsigt! På restaurantens terrasse kan du igen nyde den fantastiske udsigt, mens du spiser skøn mad, og i poolen kan du slappe af og nyde den skønne udsigt over bjergene. Resortet har en dejlig spa, hvor du får dejlige behandlinger med urter fra stedets egne plantager, et træningscenter, og der er også gratis Wi-Fi.

Chill Ville Hotel er et lille og godt nyrenoveret hotel, som ligger fredeligt oppe i bjergene og har den mest fortryllende udsigt. Dit værelse er rigtig dejligt, og det er udstyret med fx toiletartikler, hårtørrer og gratis wifi-forbindelse. Janik, som leder stedet, og de andre ansatte, er meget venlige og gør alt, hvad de kan for, at du får et dejlig ophold. Spørg Janik om de bedste vandreruter og oplevelser i byen. Din morgenmad er god, frisk og varieret, og maden om aftenen er også rigtig lækker. Bliver du sulten eller tørstig i løbet af dagen, kan du bestille frokost, lidt snacks eller noget at drikke. Hvad med at tage en drink i baren? Hop en tur i poolen, imens du ser ud over det flotte landskab eller læg dig ved solterrassen. Husk nu at nyde udsigten - det er ikke en, man bare lige glemmer. Kør med tuk tuk de omkring seks kilometer til og fra byen. 

EKHO Ella er et flot, nyrenoveret hotel, der ligger med en smuk udsigt over Ellas imponerende landskab. Her bor du i pæne, rummelige værelser, der er indrettet med bl.a. loftvifte og TV. I restauranten får du serveret dejlig mad, men har du lyst til at prøve noget andet, ligger hotellet tæt på byen - dog stadig i den rolige ende, så du kan slænge dig i en liggestol i haven og nyde udsigten i ro og mag. Fra du ankommer, til du rejser videre, gør det venlige personale alt for, at dit ophold skal være et, du aldrig glemmer. Så har du spørgsmål eller mangler du gode tips til, hvad du skal opleve i området, kan du bare spørge!

Ella Flower Garden Resort er et hyggeligt sted, og som navnet nok antyder, er her mange blomster! I den frodige have kan du kigge efter farverige fugle, og så selvfølgelig nyde det, der er stedets helt store trækplaster: udsigten! Panoramaudsigten til bjergene er også noget, der tiltrækker andre end hotellets gæster. Her er nemlig også en restaurant, der er åben for alle, og som serverer typisk sri lankansk mad. Om maden på restauranten er god eller ej deler dog vandene – men udvalget er stort, og restauranten besøges også af andre end hotellets gæster, der har været en tur ude at vandre i det smukke landskab. Værelserne på hotellet er desværre ikke så spændende som omgivelserne. De er simpelt indrettede, kan godt fremstå lidt nussede og det er ikke dem alle, der har aircondition. Til gengæld kan du også nyde godt af udsigten fra værelserne – og det er svært at blive træt af. Vil du gerne ud at opleve området, kan personalet hjælpe dig med at arrangere forskellige udflugter. Hotellet ligger godt, tæt på både byen Ella og også mange af stedets attraktioner som Little Adams Peak og Nine Arched Bridge.