Ella

Ella er er et af de dejligste steder på vores Sri Lanka rejser, og hvis du er til smukke naturoplevelser, så er det her, du skal hen! Det er en lille hyggelig by med ca. 1.000 indbyggere, og den ligger ekstremt smukt i bjergene omgivet af toppe og dale, vandfald og teplantager. Fra Ella kan du kigge ud gennem Ella Gap, en dal mellem bjergene der åbner sig op sydover - meget smukt. Det er en af de mest berømte og måske den smukkeste udsigt i hele Sri Lanka. Ella er et perfekt udgangspunkt for vandreture og trekking i den skønne natur. En af de bedste trekkingture er på ca. 2 timer hen til Little Adam’s Peak – et af bjergene i nærheden. Har du mod på en lidt større udfordring, så tag op til Ellas Rock, det tager ca. 2 timer op og 2 timer ned. Det er en lidt hård tur, men der er den smukkeste udsigt fra toppen...sæt dig godt til rette på stenene og nyd det. På vejen ned kan du bade i et lækkert vandfald - det kræver lidt behændighed men er en dejlig forfriskende oplevelse. Du kan også tage ud til Demodara Nine Arch Bridge om morgenen, hvor der er en flot gammel bro, hvor togene kører over i det skønne landskab.Hvis du kan lide den srilankanske mad, kan du også bringe den med dig hjem ved at prøve et madlavningskursus i Ella Spice Garden, som i sig selv er en underholdende oplevelse. Her vil du lære de srilankanske krydderier samt madlavningsteknikker at kende.

Rejser til Ella

SL15A
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna
SL45
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala) og Maldiverne
SL46
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe, Unawatuna, Maldiverne.
SL14J
Kalpitiya, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Tangalle og Unawatuna
SL04
Kandy, Nuwara Eliya, Ella og Tangalle
SL17
Unawatuna, Ella, Udawalawe Nationalpark og Tangalle
Nyhed
SL15
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna
SL06
Kitulgala, Ella, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Sinharaja og Unawatuna
SL20
Unawatuna, Tissamaharama, Ella, Kandy, Sigiriya, Trincomalee
SL32S dummy
Negombo, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe Nationalpark, Unawatuna og Colombo
SL32
Negombo, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Kitulgala, Ella, Udawalawe Nationalpark og Unawatuna

Hoteller i Ella

98 Acres Resort and Spa er et lækkert og berømt boutique hotel, der ligger i bjergene omgivet af frodig natur omkring to kilometer fra Ella. Der er lagt stor vægt på bæredygtighed i designet af stedet, og meget af hotellet er bygget af genbrugstømmer og kasserede jernbanesveller, og det giver bygningerne et rustikt men lækkert og rigtig hyggeligt look. De charmerende hytter ligger med god afstand til hinanden og er hyggeligt indrettet. Alle værelser har veranda eller balkon og traditionel stenbruser - og selvfølgelig en hel fantastisk udsigt! På restaurantens terrasse kan du igen nyde den fantastiske udsigt, mens du spiser skøn mad, og i poolen kan du slappe af og nyde den skønne udsigt over bjergene. Resortet har en dejlig spa, hvor du får dejlige behandlinger med urter fra stedets egne plantager, et træningscenter, og der er også gratis Wi-Fi.

Ella Flower Garden Resort er et hyggeligt sted, og som navnet nok antyder, er her mange blomster! I den frodige have kan du kigge efter farverige fugle, og så selvfølgelig nyde det, der er stedets helt store trækplaster: udsigten! Panoramaudsigten til bjergene er også noget, der tiltrækker andre end hotellets gæster. Her er nemlig også en restaurant, der er åben for alle, og som serverer typisk sri lankansk mad. Om maden på restauranten er god eller ej deler dog vandene – men udvalget er stort, og restauranten besøges også af andre end hotellets gæster, der har været en tur ude at vandre i det smukke landskab. Værelserne på hotellet er desværre ikke så spændende som omgivelserne. De er simpelt indrettede, kan godt fremstå lidt nussede og det er ikke dem alle, der har aircondition. Til gengæld kan du også nyde godt af udsigten fra værelserne – og det er svært at blive træt af. Vil du gerne ud at opleve området, kan personalet hjælpe dig med at arrangere forskellige udflugter. Hotellet ligger godt, tæt på både byen Ella og også mange af stedets attraktioner som Little Adams Peak og Nine Arched Bridge. 

Grand Ella Motel er et pænt men lidt uspændende motel. Værelserne er udmærkede men igen ikke noget specielt. Til gengæld ligger hotellet enestående flot - fra terrassen har du en storslået udsigt over området. Stedet ligger også centralt I Ella by tæt på togstationen.

Jetwing Kaduruketha er et virkelig flot og miljøvenligt hotel, som ligger omgivet af skov og landbrug - cirka en halv times kørsel fra Ella. Hotellet har givet en stor del af deres land til landbrug, så du kan opleve dagligdagen og livet på marken lige ved siden af hotellet. Hotellet indbyder til fred og ro, og dit værelse har skodder for vinduerne i stedet for glas og blæser i stedet for aircondition for at holde det autentisk og enkelt – uden at det bliver for simpelt. Og så er det bare gennemført flot! Du har også sikkerhedsboks og minibar på værelset, så du kan få en kold drik i varmen. Spis lækker srilankansk mad i restauranten med udsigt over den dejlige pool og bjergene i det fjerne. Omkring poolen kan du slappe af i liggestolene, men de vender ikke ud mod poolen men ud mod alt det grønne – den fineste udsigt. I hotellets have kan du være heldig at møde nogle af områdets dyr – måske kommer den fine påfugl forbi? Husk myggesprayen.

Misty Hills Ella Resort er et lille hotel med kun 8 værelser. Selvom der ikke er mange af dem, er værelserne rummelige og godt indrettede med et lille siddeområde med sofa, badeværelse, aircondition, minibar, elkedel og selvfølgelig en balkon med solstole, så du kan nyde den fantastiske udsigt over bjergene! Kan du ikke vente med at vise dem derhjemme den smukke udsigt, er der gratis WiFi på fællesarealerne, der tæller en restaurant, en terrasse og en have. Dagene her går hurtigt. Start med et måske køligt brusebad (det er ikke altid, at alle værelser kan få varmt vand samtidig), og nyd et dejligt morgenmåltid i den gode restaurant. Få hjælp af det venlige personale til at arrangere forskellige udflugter: vandreture, udflugter til temarker og vandfald og meget mere. Vil du gerne ind til selve Ella by, er der 10 minutters gang op ad en stejl bakke - men du kan også tage en tuk tuk, hvis benene er trætte efter at have været på oplevelse hele dagen.

Mountain Heavens ligger i Ella og er et fint hotel med otte meget pæne værelser. Det ligger med den mest fantastiske udsigt ud over Ellas Gap. Her er dejligt og virkelig mulighed for at koble af fra hverdagens stress og bare nyde den skønne rene natur. Bjerge, vandfald og smukke dale er lige uden for døren, og der er muligheder for skønne gåture i området.

Sky Green Resort er et lille hotel med en lidt guesthouse-agtig stemning, og det ligger i skønne omgivelser midt i bjergene omkring Ella. Personalet er skønt, og derfor er det et af vores favorithoteller! Det er et enkelt sted uden mange faciliteter. Maden på hotellet er ikke særlig imponerende og morgenmaden er meget simpel, så gå gerne de 15-20 minutter, der er ind til bymidten, eller tag en tuktuk. Værelserne er pæne og rene men også meget enkle - her er ikke så meget andet end en seng med myggenet og et skrivebord, men det behøves heller ikke med den fantastiske udsigt! Flere steder er der udsigt til Ella Rock, og du kan selvfølgelig tage på udflugt til det berømte udsigtspunkt eller til Little Adams Peak fra hotellet. Hotellet har desværre ikke alkohollicens endnu, men de arbejder på at få det, så tag ind til byen og få dine drinks.