Galapagos Øerne

Galapagos er så absolut en ting, som du skal opleve, hvis du rejser til Ecuador! Det er en samling af store og små øer, der ligger små 1.000 kilometer ud for Ecuadors vestkyst. De blev opdaget ved et tilfælde i 1535 af en biskop fra Panama, hvis skib drev ud af kurs på vejen mod Peru. Dengang blev han kun mødt af skildpadder – der boede endnu ingen mennesker – men i dag bor her ca. 40.000 ecuadorianere midt ude i Stillehavet. Øerne giver mulighed for at følge i Darwins fodspor – det var nemlig disse øer, der inspirerede ham til hans teori om evolutionen og arternes oprindelse. Og det er ikke svært at forstå hvorfor, for dyrelivet her er helt anderledes end alle andre steder i verden! I løbet af hundredvis af år har dyrene tilpasset sig leveforholdene på den ø, de lever på, og derfor ser de også forskellige ud fra ø til ø – lige fra størrelsen på finkernes næb til mønsteret på skildpaddernes skjold. Dyrene er ikke bange for mennesker, så husk at holde øje med, hvor du går, så du ikke træder en leguan eller en søløve over halen! På et krydstogt skal du holde udkig efter hvaler og pingviner i vandoverfladen, og du får fantastiske naturoplevelser, når du spejder ind mod land. De mange fregatfugle sidder på klipperne og puster deres store, røde strubeposer ud, de blåfodede suler tripper rundt i par og ser ud som om, de fryser om fødderne, og de store skildpadder, der kan blive over 100 år, trasker rundt i ro og mag ved kysterne. På øerne oplever du de smukkeste grønne bakker, der bølger sig gennem landskabet, forrevne klipper, hvor dovne søløver daser i solen, smukke strande med gyngende palmer – og så selvfølgelig prægtige vulkaner. Under vandet svømmer du rundt i en helt anden verden blandt farverige fisk og koraler, og hvis du er heldig, kan du svømme om kap med en skildpadde eller se søløverne fange et par fisk til frokost.

Hoteller i Galapagos Øerne

Nemo I er en skøn lille katamaranbåd med lækker indretning. Du bor i små, simple kahytter med enten køjeseng eller dobbeltseng og selvfølgelig eget badeværelse og aircondition, og så er der ellers lækre fællesområder. Slæng dig på soldækket i en loungestol og nyd mad i de hyggelig spiseområder - enten indendørs eller udendørs. Her er også TV og en lille bar, så du kommer ikke til at kede dig, heller ikke når du ikke er på dækket. Mens båden sejler er det allerbedste siddeområde de små madrasser på bådens tag. Her kan du rigtige se landskabet glide forbi dig!

Alt efter hvilken dag, du rejser, er der ikke garanti for, at det netop er båden Nemo I, du skal sejle med. Men så får du en anden båd, der er er lige så god! Bådenes omgivelser er selvfølgelig de samme - smukke øer, blåt vand og en hel verden af sjældne dyr!

Rejser til Galapagos Øerne

956
Quito, Puerto Ayora (Galapagos), Cruise ved Galapagos
962
Lima, Cuzco, Machu Picchu, Cuzco, Quito, krydstogt på Galapagos
947
Quito, Banos, Alausi, Cuenca, Guayaquil, Puerto Ayora (Galapagos), Cruise (Galapagos), Guayaquil