Galle

Galle er en af de byer med flest seværdigheder i Sri Lanka. Det er landets tredje største by, og er et virkelig charmerende sted, hvor mange minder fra kolonitiden stadig er at se. Derfor er byen også på UNESCOs verdensarvsliste, og i hele den gamle bymidte bærer huse og kirker præg af kolonitiden - både den hollandske og den engelske. Byens store fort blev opført af portugiserne efter, de havde indtaget byen i 1587, og siden da fordrev hollænderne den portugisiske kolonimagt og videreførte og udbyggede fæstningsværket i 1640. Fortet blev senere overtaget af briterne, da hollænderne forlod landet. Her er også en herlig gammel bymur, hvor folk vandrer rundt om aftenen ved skumringstid. Tag selv en tur her og gå blandt familierne, parrene, de gamle, ja alle der også er ude og nyde stemningen og udsigten over havet. Nogle af de unge fyre hopper har gjort det til en sport at hoppe ud fra bymuren ned i det klippefyldte vand uden at ramme en eneste sten. De vil garanteret spørge dig, om du ikke vil give en lille mønt for at se det - men de hopper, uanset om du betaler eller ej. Stemningen er virkelig hyggelig og afslappet, og du kan rolig sætte et par timer af til bare at slentre rundt og kigge på sjove butikker og spise god mad. De smalle gader bugner nemlig af kunstgallerier, antikvitetsforretninger, butikker, barer og smarte restauranter.

Hoteller i Galle

Deco on Forty Four er et lille, flot hotel placeret midt i den charmerende gamle bydel kun fem minutters gang fra vandet. Hotellet ligger i en smuk Art Deco bygning fra 1930erne, og indretningen af både værelser og fællesarealer er både unik og elegant. Alle de dejlige værelser har aircondition og gode faciliteter - dog er der kun internetadgang i fællesarealerne. Hotellet har en lækker pool og en skøn tagterrasse, hvor du kan slappe efter en lang byvandring.

The Heritage Galle Fort er et rigtig godt ældre hotel, der ligger centralt i byen Galle. Det er et smukt historisk hotel fra 1800-tallet med masser af charme og fine, antikke møbler, og det føles nærmest som om, du træder tilbage i historien til den britiske kolonitid. Dit værelse er pænt og hyggeligt, og måske lidt gammeldags, men du har både aircondition og gratis WiFi. Sulten kan du stille i restauranten, der byder på dejlig mad – hvis du er til fisk og skaldyr, er restauranten især kendt for sin lækre hummer og jumborejer. Der er noget til enhver smag, og du kan nyde maden i hotellets hyggelige gårdhave. Gå på opdagelse i den historiske by eller forkæl dig selv med en afslappende dukkert i hotellets pool. Personalet er meget imødekommende, og du vil straks føle dig hjemme, når du går rundt i hotellets pæne fællesområder. De er også altid klar, til at give gode råd om området – så spørg endelig løs.