Gallipoli

Gallipoli er en dejlig, lille fiskerby helt ude på Italiens hæl. Den gamle bydel er en hel labyrint af hyggelige, små gader og stræder – og det er altså næsten en seværdighed i sig selv. Gamle, smukke bygninger med franske altaner og træskodder ligger side om side, og de gamle gadelygter og blomster giver gaderne en helt særlig stemning. Fiskerne kom ind med friskfangede fisk hver dag, og de bliver solgt på fiskemarkedet, hvor der er liv om morgenen og om eftermiddagen. Kig forbi og se, hvordan folk køber masser af friskfangede lækkerier til dagligdagen. Byen har masser af små, hyggelige butikker og dejlige fiskerestauranter, så det er bare med at komme ud og snuse rundt i gaderne. Gallipoli er nok mest kendt for sit imponerende, gamle fort, der ligger helt ud til vandet og pryder næsten alle billeder, der findes af byen, men den underjordiske oliemølle, Frantoi Ipogei Pesicce, er også et besøg værd. Her går du rundt i en hyggelig, rustik stenkælder og ser den gamle stenmølle, hvor der er blevet presset olivenolie i flere hundrede år. Byen har en dejlig strand, og masser af udflugtsmuligheder, så du kommer helt sikkert ikke til at kede dig.

Hoteller i Gallipoli

Hotel Città Bella er et hyggeligt hotel i centrum af Gallipoli, hvor du får en super betjening fra de søde ansatte. Hotellet ligger på hovedgaden tæt på restauranter, barer og butikker og kun 10 minutters gang fra kysten og den gamle bydel. Værelserne er fine, lyse og farvestrålende med hvide møbler og både aircondition, gratis wifi, TV, minibar og pengeskab. Morgenmaden bliver serveret som lækker buffet på terrassen, hvor du kan spise med udsigt til havet og byen, og du kan selvfølgelig også slappe af i en solstol i løbet af dagen, hvis du trænger til lidt ro. Det er en god idé at huske ørepropper, for en central beliggenhed betyder altså også lidt gadestøj i ny og næ. 

Palazzo Mosco Inn er et virkelig hyggeligt, rustikt hotel i en historisk bygning fra 1800-tallet, og stilen er ægte italiensk. Det ligger midt i den gamle bydels små, snørklede gader, ca. 500 meter til stranden og 10 minutter i bil fra La Purità stranden. Parret Romain og Adriana styrer stedet, og de er helt fantastisk søde – de ved alt om området og taler perfekt engelsk, så du kan nemt spørge dem til råds om gode restauranter og seværdigheder. Hvert værelse er unikt, smukt og enkelt, her er minibar, TV, aircondition og Wi-fi - selvom forbindelsen kan være lidt svingende. Her er mange trapper, og fra tagterrassen er der en skøn udsigt ud over byen, og det er også her, hvor du får serveret super god morgenmad og drinks. Heroppe er der også en jazucci, der åbner op efter morgenmaden og stå til fri benyttelse hele dagen. 

Relais Corte Palmieri er et virkelig hyggeligt, rustikt hotel i en historisk bygning fra 1700-tallet, og stilen er ægte italiensk med buede døråbninger og farvestrålende blomster, der klatrer op ad de hvidkalkede vægge. Det ligger midt i den gamle bydels små, snørklede gader, ca. 500 meter til stranden og 10 minutter i bil fra La Purità stranden. Personalet i receptionen er helt fantastisk søde, så du kan nemt spørge dem til råds om gode restauranter og seværdigheder. Værelserne er dejlige, her minibar, TV, aircondition og Wi-fi - selvom forbindelsen kan være lidt svingende. Her er mange trapper, og fra tagterrassen er der en skøn udsigt ud over byen, og det er også her, du får serveret super god morgenmad og drinks. Hotellet har en shuttle service til nogle af de skønne strande i området – du kan vælge selv at køre til disse og ellers tilbyder hotellet shuttle-service til et– blot spørg i receptionen.

Rejser til Gallipoli