Gora (Hakone)

Gora ligger inde i Hakone Nationalpark, og det er her bjergtoget stopper. Byen er kendt for sine mange traditionelle 'Ryokan'-huse, som er japanske gæstehuse, hvor du bor på ægte japansk manér i morgenkåbe og sidder på gulvet og spiser! Gora har selvfølgelig nem adgang til Hakone Nationalpark, og her går en kabelbane op til Owakudani, hvor der en fantastisk udsigt til Mt. Fuji i det fjerne. De vulkanske dampe stiger op fra bjergsiden, og du kan købe et par sorte æg, der er kogt i det meget varme vand, som kommer ud af bjerget her. Efter sigende skulle disse æg forlænge ens levetid, men det er nok en selv, der må vurdere om det nu også kan passe… Fra Gora kan du også tage med svævebanen ned til Ashi søen i Hakone, hvor du kan sejle rundt på den flotte sø med de noget anderledes udsmykkede færger, de er nemlig bygget som piratskibe Begge steder kan du få lidt at spise - karryretten, som de serverer ved søen, er god, og hvis du er heldig, kan du få et bord med udsigt over søen. Hakone er blandt andet kendt for sit open air kunstmuseum - en kæmpemæssig park med skulpturer og kunstværker til den helt store guldmedalje - bl.a. af Picasso. Det er en sjov, farvestrålende og skæv oplevelse at se de mange sære men imponerende skulpturer.

Hoteller i Gora (Hakone)

Fujiya Hotel er et smukt, gammelt hotel - nogle af bygningerne blev bygget for 130 år siden, og de har stadig deres gamle charme. Det ligger i en lillebitte by i et skønt, grønt område, og du kan slentre lange ture i hotellets egen have - den hyggeligste japanske have, du kan forestille dig, med masser af smukke blomster, træer og kilder. Værelserne er dejlige med masser af plads, men møblerne er ikke helt nye. Her er tre gode restauranter: en fransk, en japansk og en, der laver skøn vestlig mad! Derudover er der også en bar og en te-lounge, hvor du kan sidde og sippe ægte japansk te i ro og mag. Her er både en udendørs pool og et par indendørs pools med vand fra de underjordiske varme kilder. Hotellet har også masser af butikker, en bager og en spa, så du kommer ikke til at mangle noget, og personalet er super søde!

Hotel Marroad Hakone er et rigtig godt hotel, som ligger smukt ved bjergene. Det er kun 5 minutters gang fra kabelstationen, men vejen er lidt stejl, så du kan tage en gratis shuttlebus til og fra byen. Værelserne er gode - her er både aircondition, varmeapparat, køleskab, TV, og du har udsigt til dejlige, grønne omgivelser fra vinduet. Restauranten serverer lækker mad både morgen og aften - din aftensmad er inkluderet, men du skal huske at reservere dage før. I receptionen kan du gå på wifi – hvis det ellers virker – og ellers kan du slappe af i massagestolen eller tale med det søde personale i receptionen. Du kan også dase i de små skønne spabassiner og bare nyde de dejlige omgivelser! 

Hyatt Regency Hakone Resort and Spa er et flot og moderne hotel, som ligger blandt træer og bakker i udkanten af byen Gora. Der er kun 1 kilometer til nærmeste kabelbane, så du kan nemt komme op på Mount Hakone og nyde udsigten over Lake Ashi og Mount Fuji i det fjerne. Hotellet er stilet indrettet med rene linjer og fine trædetaljer, og det går også igen på de flotte værelser. Her har du alt, hvad du kan ønske dig af DVD-afspillere, TV, aircondition og gratis wifi - og du har endda en lille terrasse eller balkon, hvor du kan nyde de rolige aftener indhyldet i en japansk morgenkåbe. Her er både en fransk restaurant og en sushibar, og maden er rigtig god - men du kan altså få mindst lige så god mad til det halve af prisen ude i byens restauranter! Servicen er super, og hver aften er der en gratis aftencocktail, så du ikke behøver at gå tørstig i seng. 

Tokinoyu Setsugetsuka er et flot og moderne hotel, der fungerer som en ryokan. Beliggenheden er god med kort afstand til toget. Værelserne er hyggelige i japansk stil, og de er store efter japanske forhold - alle er med TV og har et dejlig udendørs badeværelse. Hotellet har 2 offentlige bade, et til hver køn, og så er der 3 private bade, hvis du vil have de varme kilder for sig selv. Der er 2 dejlige restauranter på hotellet, der serverer lækker japansk mad.

Rejser til Gora (Hakone)