Gora (Hakone)

Gora ligger inde i Hakone Nationalpark, og det er her bjergtoget stopper. Byen er kendt for sine mange traditionelle 'Ryokan'-huse, som er japanske gæstehuse, hvor du bor på ægte japansk manér i morgenkåbe og sidder på tatami-måtter på gulvet og spiser. Gora har selvfølgelig nem adgang til Hakone Nationalpark, og her går en kabelbane op til Owakudani, hvor der en fantastisk udsigt til Mt. Fuji i det fjerne. De vulkanske dampe stiger op fra bjergsiden, og du kan købe et par sorte æg, der er kogt i det meget varme vand, som kommer ud af bjerget her. Efter sigende skulle disse æg forlænge ens levetid, men det er nok en selv, der må vurdere om det nu også kan passe… Her fra Owakudani kan du tage flere vandreruter, der giver fantasisk udsyn ud over området. Fra Gora kan du også tage med svævebanen ned til Ashi søen i Hakone, hvor du kan sejle rundt på den flotte sø med de noget anderledes udsmykkede færger, de er nemlig bygget som piratskibe Begge steder kan du få lidt at spise - karryretten, som de serverer ved søen, er god, og hvis du er heldig, kan du få et bord med udsigt over søen. Hakone er blandt andet kendt for sit open air kunstmuseum - en kæmpemæssig park med skulpturer og kunstværker til den helt store guldmedalje - bl.a. af Picasso. Det er en sjov, farvestrålende og skæv oplevelse at se de mange sære men imponerende skulpturer.

Rejser til Gora (Hakone)

Hoteller i Gora (Hakone)

Fujiya Hotel er et smukt, gammelt hotel - nogle af bygningerne blev bygget for 130 år siden, og de har stadig deres gamle charme. Det ligger i en lillebitte by i et skønt, grønt område, og du kan slentre lange ture i hotellets egen have - den hyggeligste japanske have, du kan forestille dig, med masser af smukke blomster, træer og kilder. Værelserne er dejlige med masser af plads, men møblerne er ikke helt nye. Her er tre gode restauranter: en fransk, en japansk og en, der laver skøn vestlig mad! Derudover er der også en bar og en te-lounge, hvor du kan sidde og sippe ægte japansk te i ro og mag. Her er både en udendørs pool og et par indendørs pools med vand fra de underjordiske varme kilder. Hotellet har også masser af butikker, en bager og en spa, så du kommer ikke til at mangle noget, og personalet er super søde!

Gorakan ser måske ikke ud af meget, men det er et hyggeligt traditionelt japansk gæstehus beliggende i Gora, i den flotte nationalpark i Hakone. Ikke langt herfra kan du besøge Hakone Museum of Art, som byder på en masse kunst – et sted du burde besøge, når du er her! Har du haft en lang dag, så skal du besøge stedets spa- og massagecenter, og ellers kan du prøve deres Onsen, som er en pool der er opvarmet af naturlige varme kilder – det skulle efter sigende være en lækker oplevelse! På værelset er der hvad du skal bruge, et fladskærms-tv og aircondition. Restauranten serverer lokal mad, og det kan til tider være uvist, hvad der bliver serveret, da menuen er meget skiftende.

Hakone Gora Ryoan Kanon er et mindre japansk gæstehus, beliggende i et naturområde i byen Hakone Gora, som er kendt for sine mange traditionelle Ryokan gæstehuse – en hyggelig oplevelse, du ikke vil snyde dig selv for. Inden du ankommer til hotellet, skal du med taxi i omkring 5 minutter, da der er en stejl bakke op til hotellet. Stedet er af ældre dato, og her får du ingen luksus, men et autentisk japansk sted. Der er en gratis WiFi-forbindelse i lobbyområdet, men den kan både være langsom og ustabil. Til gengæld får du indendørs pool, med vand fra underjordiske varme kilder, her kan du ligge og slappe af, mens du nyder den flotte udsigt over bjergområderne. På værelset er der en traditionel japansk morgenkåbe, fladskærms-tv og udsigt til haven – hvis nu tv’et bliver kedeligt at se på. Her sover du på en futon-madras, som kan være lidt hård, og badeværelser samt toiletter deles blandt stedets gæster. Restauranten serverer Teishoku-måltider både til morgenmad og aftensmad, som er flere små retter. Maden er dog ikke nævneværdig, og der ligger flere restauranter i nærheden, som du kan besøge.

Hotel Marroad Hakone er et godt hotel, som ligger smukt ved bjergene. Det er kun 5 minutters gang fra kabelstationen, men vejen er lidt stejl, så du kan tage en gratis shuttlebus til og fra byen. Værelserne er af ældre dato, men gode - her er både aircondition, varmeapparat, køleskab, TV, og du har udsigt til dejlige, grønne omgivelser fra vinduet. Restauranten på hotellet har rigtig god mad, men den er også lidt dyr. I receptionen kan du gå på wifi – hvis det ellers virker – og ellers kan du slappe af i massagestolen eller tale med det søde personale i receptionen. Du kan også dase i de små skønne spabassiner og bare nyde de dejlige omgivelser!