Halong Bay

Halong Bay er en bugt i det nordlige Vietnam ikke så langt fra grænsen til Kina, og ca. 150 km. øst fra Hanoi. Ifølge legenden blev de mere end 3.000 øer i bugten kastet ned i det smaragdgrønne vand af drager sendt af guderne for at beskytte Vietnam imod invaderende fjender. Bugten er nok uden sammenligning den største naturlige turistattraktion i Vietnam, og med god grund. Den flotte bugt er fyldt med de mange store kalkstensklipper, og du har mulighed for, at tage med en båd og sejle rundt mellem øerne, besøge grotter, fiske eller bade. Du kan også overnatte på en traditionel Junke i bugten. Du kan besøge Halong Bay året rundt, men for at få den bedste oplevelse, skal du tage hertil mellem marts og juni. Fra juni til september skal du være opmærksom på vejrudsigten mht. stormvejr. Oktober og november er også som regel gode måneder med sol. December er kold, skyet men tør, mens januar og februar måned er kolde, tåget og skyet. 

Hoteller i Halong Bay

Bhaya Classic er en skøn og hyggelig båd med 20 kahytter. Kahytterne er rigtig dejlige med trævægge og gode senge, og her er både privat badeværelse, aircondition, minibar og store vinduer, hvor du kan nyde udsigten ud over den berømte bugt, som jo altså næsten ikke fås bedre! Premium kahytterne har endda også balkon - spørg os endelig for merpris på dem! Båden har også to forskellige spiseområder, hvor du får rigtig lækker mad, og et soldæk der indbyder til afslapning og solbadning. Du bør helt bestemt også prøve en massage i spaområdet - det er bare skønt! Der er wifi, så du kan gå gratis på internettet, selvom der nogle gange kan være lidt dårlig forbindelse. Jamen altså, hvad kan vi sige? Det er bare en helt fantastisk oplevelse at sejle i Halong bugten på sådan en herlig båd!

Bådens rute varierer indimellem. Se et eksempel på dagsprogram her.

Bhaya Classic Premium er en super skøn og lækker båd, der kun har tre-syv kahytter, så den er ikke så stor. Til gengæld betyder det, at båden er rigtig hyggelig og intim. Du bor i en dejlig og rummelig kahyt – måske nærmere et værelse end en kahyt – og du har også et privat badeværelse. Stå op om morgenen, gå ud på din private balkon og nyd udsigten ud over den dejlige bugt og hør fuglene synge. De ansatte på båden er meget venlige og hjælpsomme, og på den lille restaurant på båden får du rigtig god og frisk mad. Tag en drink om aftenen i baren og nyd det smukke syn af solen der går ned, eller læg dig ud på soldækket i soltimerne og slap af med en god bog eller tag en ”Bhaya Signature Cocktail” med i hånden. Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, så kan du bestille en omgang massage i den dejlige og afslappende spa.

På Halong Bay Boat Cruise sejler du på et hyggeligt træskib med kahytter (generelt mellem 5 og 11 kahytter i alt på båden) med privat bad/toilet, aircondition, vifte og nogle har også en lille balkon. Kahytterne er indrettet med trævægge og hyggelige farvedetaljer. Bådene har en restaurant, hvor du kan spise god mad - maden er inkluderet, men det er drikkevarene ikke. Her er også et soldæk, hvor du kan slappe af og nyde udsigten over vandet. Bemærk, at du skal betale afgift for at komme ind i grotter og for at leje kajakker mm.

Hotellet ligger flot i hjertet af Halong City og foran "World Heritage Site - Halong Bay". Kun få minutter til stranden. Hotellet har en fantastisk udsigt, en masse frisk luft og en skøn atmosfære.

Rejser til Halong Bay

309
Hanoi, Mai Chau-dalen, Hanoi, Ba Be Lake, Hanoi, Halong Bay, Cat Ba
310
Hanoi, Halong Bay, Tam Hai Island og Ho Chi Minh City
366
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap og Koh Chang
333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville