Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad, og det er den største by i den nordlige del af Vietnam med sine 6 mio. indbyggere. Næsten aller vores rejser til Vietnam går et smut forbi storbyen. Det er en travlt by, og det siges, at der er over 3 mio. scootere her! Når du skal krydse en vej, skal du ikke gå, stoppe op, gå, stoppe op, afhængig af knallerter og scootere der kommer kørende, men bare gå stille og roligt over. Så kan de nemmere bedømme din bane over vejen. Slip væk fra trafikken ved at gå en hyggelig tur rundt om den romantiske Hoan Kiem sø, hvor mange af byens indbyggere slentrer, løber og træner. Gå enten turen om dagen eller aftenen, og måske begge dele, da området omkring søen måske bliver endnu hyggeligere om aftenen. Midt i søen ligger Ngoc Son Templet, som er smukt belyst om aftenen. Når du går rundt i Hanois flotte brede gader, vil du samtidig også kunne se den franske arkitektur fra kolonitiden. Besøg også Ba Dinh Square, hvor mange at de vigtige regeringsbygninger ligger og Ho Chi Minhs mausoleum og museet, hvor du kan lære om hans liv og betydning for Vietnam. Du kan også tage en tur til den gamle bydel, hvor stort set alt handles, lige fra bambusstiger, blomster, sko og helstegt pattegrise. Du vil højest sandsynligt også se boder med griseindvolde og andre interessante ting. Det er et ældgammelt område som kun har ændret sig meget lidt, selvom der med tiden er kommet nye varer til. Hanoi huser også en del interessante museer om både historie, kunst og kultur. Det er også her, du har rig mulighed for at opleve vanddukke-teater - teaterstykker hvor vandoverfladen er scenen, og dukker af træ føres af og snore, mens historierne bliver sunget til.

Rejser til Hanoi

381
Hanoi, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
326
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Bangkok
316
Hanoi, Mai Chau, Dien Bien Phu, Phong Tho, Sapa, Bac Ha, Ha Giang, Meo Vac, Cao Bang, Halong Bay, Tam Hai Island
305
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne, Ho Chi Minh City, Mekong, Phu Quoc
362
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Bangkok
376
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Coco Beach
310
Hanoi, Halong Bay, Tam Hai Island og Ho Chi Minh City
366
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap og Koh Chang
306
Hanoi, Hoi An, Nha Trang, Ho Chi Minh City, Phu Quoc
364
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
377
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Coco Beach
309
Hanoi, Mai Chau-dalen, Hanoi, Ba Be Lake, Hanoi, Halong Bay, Cat Ba
361
Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Bangkok
304
Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Mui Ne
307
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Mekong, Ho Chi Minh City
365
Hanoi, Hue, Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Siem Reap, Koh Samet
333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville

Hoteller i Hanoi

Authentic Hanoi Hotel ligger ved de gamle franske kvartere i Hanoi i en livlig gade, og er et dejligt 3* hotel. Hotellet byder på 2 restauranter og fitness rum. Værelserne har alle køleskab, pengeboks, bad/toilet og gratis wi-fi. Ønsker du "lake view", bed da om et værelse på 7 etage eller derover.

Church Boutique Hotel Hang Gai ligger i den gamle bydel midt blandt kunsthåndværker forretninger silke-forhandlere, oliemaleri-gallerier og traditionelle restauranter. Dette helt nye pæne hotel har dejlige værelser udstyret med kaffe-og tefaciliteter, kabel-tv, minibar, telefon, pengeskab, internet og WIFI adgang.

Church Boutique Hotel er et fremragende hotel, der ligger virklig godt i det gamle kvarter nær Hoa Kim søen og vanddukke-teateret. Det skal ikke forveksles med sine mange søsterhoteller i byen, og det her er altså det, som ligger på Hang Trong Street. Værelserne er pæne, og her er alt, hvad du skal bruge - også gratis internet. Her er en god restaurant i kælderen, hvor der serveres hyggelig morgenmad Personalet yder en super service og er oprigtigt interesseret i at gøre dit ophold så godt som muligt.

Conifer Boutique Hotel er et rigtig godt hotel, som ligger lige ved det hyggelige franske kvarter. Du er altså i en rolig del af byen men kun få minutters gang fra søen og operahuset. Hotellet er elegant indrettet med marmor og lysekroner, og værelserne er også rigtig pæne og hyggelige – her er gratis internetforbindelse, men kvaliteten svinger lidt. Spis på den charmerende café, der ligger i grønne omgivelser uden for hotellet. Her er maden helt fint, og hotellet har også et stort udvalg af mad om morgenen. De ansatte er søde og hjælpsomme, så spørg dem, hvis du vil på udflugt, eller hvis du vil vide, hvad der er værd at se. 

Golden Lotus Luxury Hotel ligger super godt blandt masser af butikker og restauranter i Hanois gamle bydel - og så ovenikøbet kun en kort gåtur fra Hoan Kiem Lake. Værelserne er ikke kæmpestore, men de er godt indrettede i en moderne stil med mørkt træ. Her er aircondition, wifi, tv, minibar og elkedel.  Hotellets restaurant serverer hovedsageligt velsmagende, vietnamesiske retter, og på morgenmadsbuffeten er der lidt for enhver smag. På øverste etage af hotellet finder du en overdækket udendørs swimmingpool! Tag en dukkert og nyd den flotte udsigt over byens tage.

Hanoi Delano Hotel er et flot og moderne hotel, der ligger midt i Hanois gamle bydel. Der er kælet for detaljerne overalt på dette hotel. Værelserne byder bl.a. på tv, aircondition, gratis te- og kaffefaciliteter samt 2 flasker gratis mineralvand om dagen.  Restauranten serverer vietnamesiske og internationale retter, men da beliggenheden samtidig er meget central, har du også mulighed for at gå ud at finde din egen favoritrestaurant blandt byens mange muligheder. Personalet er venlige og hjælpsomme, så ønsker du gode tips til byen, så spørg bare dem.

Medallion Hanoi Boutique Hotel har en super god beliggenhed lige midt i den livlige, gamle bydel, og du kan gå til Hoan Kim Lake på 5 min. Stedet er simpelt men godt, og personalet er helt fænomenalt – altid smilende og hjælpsomt! Værelserne er små og pæne, og her er det mest nødvendige som minibar, tv, aircondition og badeværelse – vandets temperatur svinger dog lidt, så forbered dig på et par kolde gys indimellem. Du har gratis wifi på værelset, men forbindelsen er altså bedre i baren, så sæt dig derned og nyd en drink imens, du skriver med dem derhjemme. Restauranten er god, og der er en helt fin morgenmadsbuffet om morgenen, men prøv også de mange madboder og restauranter rundt omkring i gaderne! Der kan være lidt gadestøj om aftenen, men hvis du tager ørepropper med, er det ikke noget problem – så kan du få din skønhedssøvn og være frisk nok til en lille morgentræningstur i det lille fitnesscenter. 

Melia Hanoi er populært hotel blandt især forretningsrejsende. Det ligger centralt i byen i gåafstand til Hanois gamle kvarter, hvor du finder masser af butikker og restauranter. Værelserne er rimelig rummelige og byder på wifi, aircondition, tv, minibar og kaffe- og tefaciliteter. Bor du her, har du gratis adgang til den udendørs pool og fitnesscenteret, og vil du gerne forkæle dig selv lidt ekstra, kan du købe en behandling i spaen. Hotellet har flere restauranter, så du kan få retter fra hele verden, lækre drinks og et udvalg af kager og søde sager. Kvaliteten af maden er god, men den kan være lidt dyr set i forhold til andre steder i byen. Morgenbuffeten byder på lidt for enhver smag - både vietnamesiske og mere vestlige retter.   

Oriental Suites Hotel er et nyere hotel, der blev totalrenoveret i 2014. Det er flot og moderne indrettet, og så ligger det oven i købet meget centralt i Hanois gamle bydel - kun en kort gåtur fra Hoan Kiem Lake. Værelserne er rummelige og moderne indrettet med bl.a. tv og aircondition. Deres restaurant serverer lækre og smagfulde vietnamesiske retter, og skal du have slukket tørsten, kan du også købe forfriskende frugt-shakes. Har du spørgsmål omkring byen og dens seværdigheder, kan du bare spørge hotellets personale, da de meget gerne vil hjælpe.

Skylark Hotel er et af de få hoteller i Hanoi, der har swimmingpool. Den er ikke verdens største, men overdækket og kan derfor bruges i al slags vejr. Dette 3* hotel ligger på en smuk boulevard ca 10 min i bil fra Hoan Kiem Lake og de gamle franske kvarterer. Superior-værelserne er alle med wi-fi, bad/toilet, tv mm. På dette hotel, er det også muligt at få en lejlighed, med separat opholdstue, soveværelse og køkken. Et dejligt hotel, men her lugter lidt af svømmehal pga swimmingpoolen.

Sofitel Metropole er et prisbelønnet hotel i fransk koloni-stil i hjertet af Hanoi. Hotellet er stort og har 364 værelser og suites, 3 restauranter (fransk, vietnamesisk og italiensk), tre barer, opvarmet swimmingpool, motionscenter og en luksuriøs spa. Værelserne er elegant indrettet og gode faciliteter. Hotellets gæster har også mulighed for at komme på en historisk rundvisning i et beskyttelsesrum fra krigstiden. Dette er hotellet for dig som vil bo rigtig flot og ikke er bange for at betale for det!