Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad, og det er den største by i den nordlige del af Vietnam med sine 6 mio. indbyggere. Næsten aller vores rejser til Vietnam går et smut forbi storbyen. Det er en travlt by, og det siges, at der er over 3 mio. scootere her! Når du skal krydse en vej, skal du ikke gå, stoppe op, gå, stoppe op, afhængig af knallerter og scootere der kommer kørende, men bare gå stille og roligt over. Så kan de nemmere bedømme din bane over vejen. Slip væk fra trafikken ved at gå en hyggelig tur rundt om den romantiske Hoan Kiem sø, hvor mange af byens indbyggere slentrer, løber og træner. Gå enten turen om dagen eller aftenen, og måske begge dele, da området omkring søen måske bliver endnu hyggeligere om aftenen. Midt i søen ligger Ngoc Son Templet, som er smukt belyst om aftenen. Kommer du forbi i weekenden kan du opleve, at området omkring søen bliver lukket for trafik. Så er her nærmest gadefest og en fantastisk stemning!

Når du går rundt i Hanois flotte brede gader, vil du samtidig også kunne se den franske arkitektur fra kolonitiden. Besøg også Ba Dinh Square, hvor mange at de vigtige regeringsbygninger ligger og Ho Chi Minhs mausoleum og museet, hvor du kan lære om hans liv og betydning for Vietnam. Du kan også tage en tur til den gamle bydel, hvor stort set alt handles, lige fra bambusstiger, blomster, sko og helstegt pattegrise. Du vil højest sandsynligt også se boder med griseindvolde og andre interessante ting. Det er et ældgammelt område som kun har ændret sig meget lidt, selvom der med tiden er kommet nye varer til. Hanoi huser også en del interessante museer om både historie, kunst og kultur. Det er også her, du har rig mulighed for at opleve vanddukke-teater - teaterstykker hvor vandoverfladen er scenen, og dukker af træ føres af og snore, mens historierne bliver sunget til.

Hoteller i Hanoi

Authentic Hanoi Hotel ligger ved de gamle, franske kvarterer i Hanoi i en livlig gade, og er et dejligt 3* hotel. Hotellet byder på 72 mindre værelser, 2 restauranter og et lille fitnessrum. Værelserne har alle køleskab, pengeboks, bad/toilet og gratis wi-fi. Ønsker du "lake view", bed da om et værelse på 7. etage eller derover.

Church Boutique Hotel Hang Gai ligger i den gamle bydel midt blandt kunsthåndværker forretninger silke-forhandlere, oliemaleri-gallerier og traditionelle restauranter. Dette helt nye pæne hotel har dejlige værelser udstyret med kaffe-og tefaciliteter, kabel-tv, minibar, telefon, pengeskab, internet og WIFI adgang.

Church Boutique Hotel er et udmærket hotel, der ligger virkelig godt i det gamle kvarter nær Hoa Kim søen og vanddukke-teateret. Det skal ikke forveksles med sine mange søsterhoteller i byen, og det her er altså det, som ligger på Hang Trong Street. Værelserne er pæne, og her er alt, hvad du skal bruge - også gratis internet. Her er en god restaurant i kælderen, hvor der serveres hyggelig morgenmad Personalet yder en ok service og er oprigtigt interesseret i at gøre dit ophold så godt som muligt. Et godt hotel til prisen.

Conifer Boutique Hotel er en C&C favorit, som ligger lige ved det hyggelige franske kvarter. Du er altså i en rolig del af byen men kun få minutters gang fra søen og operahuset. Hotellet er elegant indrettet med marmor og lysekroner, og værelserne er også rigtig pæne og hyggelige – dog er de ikke de største, men det gælder de fleste steder i Hanoi. Her er gratis internetforbindelse, men kvaliteten svinger lidt. Spis på den charmerende café, der ligger i grønne omgivelser uden for hotellet. Her er maden helt fint, og hotellet har også en fin morgenmad. De ansatte er søde og hjælpsomme, så spørg dem, hvis du vil på udflugt, eller hvis du vil vide, hvad der er værd at se. 

Rejser til Hanoi

316
Hanoi, Mai Chau, Dien Bien Phu, Phong Tho, Sapa, Bac Ha, Ha Giang, Meo Vac, Cao Bang, Halong Bay, Tam Hai Island
364
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap
307
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Mekong, Ho Chi Minh City