Havana

Havana er rom, revolution og en stemning, som du bare må opleve på din rejse til Cuba - du finder ikke samme stemning nogen andre steder i verden! Hele det store, historiske centrum, Old Havana, er lukket for trafik, og her kan du vandre fredeligt rundt i de brostensbelagte gader eller køre i hestedroske. Cubanerne sidder på trappetrinene og snakker med hinanden, ikke om politik, men de diskuterer verden i øvrigt, mens børnene render rundt og leger. Nogle steder er de gamle bygninger smukt restaureret, men selv de ikke-restaurerede bygninger vidner om en tid, hvor Havana var en smuk og prægtig by. Om aftenen skinner lyset ud fra de hundredvis af små og store cafeer med musik. Hvor mange bands spiller i Old Havanna hver aften? Måske 100, måske 200… Besøg så mange af dem, du orker, eller vælg en og sid der i længere tid og lad dig rive med af stemningen.  Du bør også se byens andre serværdigheder fx havnepromenaden Malecon, hotellet Ambos Mundos, hvor Hemingway boede og hans meget smukt indrettede hus i San Francisco de Paula lidt uden for byen, den gamle regeringsbygning El Capitolio, domkirken fra 1745, revolutionsmuseet og Plaza de la Revolución med de store vægmalerier af Fidel Castro og Che Guevara.

Rejser til Havana

CU40
Havana, Trinidad, Camaguey, Guardalavaca, Santiago de Cuba
CU10
Havana, Viñales, Cienfuegos, Playa Ancon
CU15
Havana, Viñales, Trinidad, Merida og Playa del Carmen
Nyhed
CU24
Havana, Viñales, Playa Larga, Cienfuegos, Trinidad, Playa Ancon
CU45
Havana, Montego Bay (Jamaica), George Town (Caymanøerne), Cozumel (Mexico), Viñales, Cienfuegos, Playa Ancon, Havana
CU42
Havana, Trinidad, Santa Clara, Cayo Santa Maria
CU18
Havana, Baracoa, Santiago de Cuba, Camaguey, Trinidad og Varadero
CU36A
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Playa Giron
CU36
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Playa Giron
CU50eg
Havana, Viñales, Cienfuegos, Hanabanilla, Trinidad, Playa Giron
CU43
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad og Varadero
CU23Aeg
Havana, San Diego de los Baños, Viñales, Mil Cumbres, Topes de Collantes, Playa Giron
CU13EG
Havana, Baracoa, Santiago de Cuba, Bayamo, Santo Domingo og Guardalavaca
CU34B
Havana, Viñales, Maria La Gorda, Cabo San Antonio

Hoteller i Havana

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Habana Libre Hotel er et stort og lidt kedeligt hotel, der ligger i hyggelige omgivelser mindre end 10 minutters kørsel fra den gamle bydel. Du bor på et flot værelse med gode faciliteter, og her er wifi imod betaling. Bygningen har 25 etager, og der er flot udsigt fra de øvre etager. Her er flere forskellige restauranter og en dejlig udendørs pool på taget. Hotellet har en lidt sjov historie, for det blev oprindeligt bygget som et Hilton hotel og stod færdig ca. to måneder før revolutionen. Da revolutionen kom, overtog Fidel Castro hotellet som sin base, og på 16. etage er hans kontor stadig bevaret – hvis du spørger pænt, kan du være heldig at få lov at se det.

Hostal Obispo er et godt lille Casa Particular, der ligger helt centralt i byen. Ejerne er ikke så gode til engelsk, så du må være klar på at bruge tegn og fagter. Casa Particular betyder, at du bor i et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. At bo sådan er en fantastisk måde at opleve cubanernes dagligdag, og det er en stor fordel at bo hos en familie, for de ved, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er i byen. I casaet er der tre meget simple værelser med plads til tre sovende på hver - de har alle eget badeværelse. Du får enten balkon eller terrasse, hvor du kan sidde og nyde aftenerne og et glas cubansk rom. Ejerne taler ikke engelsk, men de er søde og gæstfri og hjælper gerne med hvad som helst. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Hotel Ambos Mundos er et virkelig hyggeligt hotel, der ligger centralt i den gamle bydel tæt på alle de væsentlige seværdigheder og masser af hyggelige spise- og spillesteder. Værelserne er ikke noget særligt, men de er pæne og rene, og morgenmaden indtages på 6. sal med super udsigt over byen. Her er også en dejlig lobby, hvor man kan få en mojito, mærke stemningen og se livet gå sin gang udenfor. Hotellet er meget berømt blandt Hemingway fans, fordi det var her, Hemingway boede det meste af sin tid i Havana.

Hotel Armadores de Santander er et godt hotel med en skøn beliggenhed i den gamle bydel tæt på havnen. Hotellet består af to smukke, gamle bygninger, og indretningen er meget klassisk. Værelserne er pæne, og de er forskelligt indrettet på gammeldags maner og har de allermest nødvendige faciliteter og aircondition. Her er wifi mod betaling, og du kan også gå på internettet på hotellets computere, hvis du betaler for det. Du spiser en dejlig morgenmad i hotellets restaurant, og om aftenen kan du spise på den skønne tagterrasse med udsigt over havnen – maden er helt fin. Personalet er virkelig venligt og hjælpsomt, og de fleste taler godt engelsk, så tag du dig bare en sludder med dem. Vi kan desværre ikke forhåndsreservere værelser på hotellet, så du kan risikere at få et værelse uden vindue. 

Hotel Florida er et flot og stemningsfuldt hotel i den gamle bydel, og det ligger ikke så langt fra Malécon. Fællesområderne er elegant indrettet med søjler, marmor og masser af planter, og værelserne har fine møbler, aircondition, TV og minibar. Hotellet er ikke helt nyt, og det kan godt ses nogle steder, men sådan er det med mange af hotellerne i det gamle Havana. I baren kan du købe skønne mojitos lavet med cubansk rom, og i restauranten får du helt udmærket cubansk og internationalt mad. Hotellet har en lille pianobar, hvor der ofte er musik og salsa om aftenen, så det er bare om at indsnuse den dejlige cubanske stemning. Herudover er der terrasse, en hyggelig, lille indendørs gårdsplads og en computer med internet.

Hotel Habana 612 er et super godt hotel i Havana. Det ligger midt i den gamle bydel kun et par gader fra smukke Plaza Vieja på gaden Habana nr. 612 – så det er faktisk adressen, der er skyld i hotellets lidt sjove navn. Det er et lille, virkelig hyggeligt, hotel med kun 12 værelser pænt indrettet med træmøbler, minibar, TV osv. De mange charmerende trædetaljer, hvælvede stenåbninger og mørke træspær i loftet giver en helt speciel, rustik stemning. Restauranten har rigtig god mad – prøv måske at smage den cubanske ostedessert coco rallado y queso! Morgenmaden er også god men enkel, og der er masser af den. Personalet er super venligt, og de er gode til engelsk! 

Hotel Los Frailes er egentlig et gammelt munkekloster, men i 2005 blev det renoveret, og nu er det et smukt og virkelig hyggeligt hotel. Temaet indebærer, at de ansatte bærer munkekutter, og udsmykningen peger alt sammen tilbage til stedets fortid og religiøse skønhed. De tyve, små værelser er gamle men pæne med charmerende detaljer, dog har de ingen vinduer, da sådan en luksus ikke var tiltænkt munke. Hotellet har virkelig hyggelige fællesområder og ligger tæt på byens måske flotteste torv, Plaza Vieja.

Hotel Palacio OFarrill ligger i udkanten af den gamle bydel, og er et sted, hvor du kan sidde i timevis og bare betragte den gamle byggestil. I midten af bygningen er der en gårdhave, hvor du kan sidde og nyde stemningen. Alle værelserne ligger rundt om gårdhaven i svalegange på tre etager - og hver etage er indrettet i stil fra hvert sit århundrede fra det 18. til det 20 - jo højere du kommer op, jo nyere bliver stilen. Værelserne er enkle og stilfulde og har gode faciliteter. Der er internet i lobbyen (imod betaling). 

Hotel Roc Presidente er et rigtig godt, ældre hotel, som ligger kun få minutter fra den lange kystboulevard Malecon, så du kan mærke den dejlige brise fra vandet. Uden for er det cubanernes hverdag, du kan følge, bl.a. skolebørn der går til og fra den nærliggende skole. På dit velholdte værelse har du aircondition og TV, det er måske ikke de største værelser, men du bliver glad for at bo her. I hotellets restaurant starter du dagen med en lækker morgenmad, inden du skal udforske Havana. Slap af i hotellets pool efter en lang dag i solen og nyd en mojito i baren inden sengetid. Vil du på tur, hjælper personalet dig gerne med at bestille taxa eller leje en bil, så spørg endelig.

Hotel San Felipe y Santiago de Bejucal er et meget smukt hotel, der ligger rigtig godt - lige ud til den hyggeligste plads i det gamle Havana og kun en kort gåtur fra vandet. Hotellet har marmorgulv, store søjler og moderne møbler, der stadig bevarer den cubanske charme. Du bor på fine værelser, og du kan gå på internettet mod betaling. Restauranterne serverer dejlig mad, og personalet er altid hjælpsomt og smilende, så du vil straks føle dig hjemme. Nyd den smukke udsigt ud over byen og vandet fra tagterrassen på 6. sal. Dette er nok det tætteste, vi kommer på et boutique hotel i Havana.

Hotel Saratoga er et flot og elegant hotel, der ligger i den gamle bydel. Her er smukke fællesområder, palmer i bare og enkle værelser. Der er en lille pool på taget, og du kan også tage dig en aftendrink heroppe, mens solen går ned over byen. Udsigten er simpelthen enestående! Her er også en dejlig spa, gratis wifi og personalet er meget hjælpsomme.

Hotel Sevilla er et gammelt hotel, der oprindeligt var tænkt som et hospital, men det blev i stedet et hotel og senere et populært mødested for den cubanske overklasse. Kendte figurer som Al Capone, Enrico Caruso, Graham Greene og Josephine Baker nåede den lange gæstebog. Snup en cocktail i baren ved den hyggelige lobby og mærk den rigtige Havana-stemning eller spis på taget med den flotte udsigt over byen. Værelserne er helt fine, og der er de nødvendige ting som aricondition, tv, safetybox, minibar. Der er wifi mod betaling i lobbyen. I hotellets pool kan du tage en dejlig dukkert eller sætte dig under parasollerne og kig på livet. Her er også fitnesscenter, hvis det skulle lokke!

Hotel Tejadillo er et godt hotel, fordi det har en super beliggenhed lige ved katedralen og en af byens hyggeligste pladser, Plaza de Catedral. Det ligger både tæt på vandet og i gåafstand til den berømte Malecon-promenade, så du kan nemt komme ned og nyde havnen og stemningen. Værelserne er af ældre dato, men de er hyggelige og har aircondition. Morgenmaden er virkelig kedelig, og du kan kun vælge mellem tre retter, som du så spiser enten i restauranten eller i den lille, åbne gårdhave. Maden i restauranten er god, og baren er rigtig hyggelig med live musik, god stemning og venlige ansatte, så kom ned og hyg dig med bandet – de er nogle garvede gutter, som har optrådt her i mange år. 

Hotel Terral er et smart og godt hotel, der ligger midt på havenfronten Malecon men samtidig i gåafstand til den gamle bydel. Det er et lille sted med kun 14 værelser, og alle har balkon og smuk udsigt over havet. Indretningen er moderne og inspireret fra havet, så her er meget blåt. Her er en restaurant og en bar, og du kan komme på nettet på hotellets computer imod betaling. 

Iberostar Parque Central er Havanas flotteste hotel! Det ligger midt i den gamle bydel og er bygget i flot kolonitidsarkitektur. Tag en drink i den gamle hotellobby eller måske endnu bedre ved poolen på toppen af hotellet med helt fantastisk udsigt over den gamle bydel - det skal bare opleves! Hotellet har pæne og rummelige værelser i klassisk stil og her er rigtig god service. Hotellet har også en lille gym og udmærket wifi (mod betaling).

MSC Opera er et lækkert krydstogtskib, der har alt, hvad du har brug for! Det sejler fra Havana til Montego Bay i Jamaica, videre til Georgetown på Caymanøerne og slutter i Cozumel i Mexico. Kahytterne er gode, og her er TV, minibar, garderobe, aircondition, pengeboks og enten dobbeltseng eller to enkeltmandsenge. Her er et stort poolområde med to jacuzzier, hvor du kan sidde og dase, mens Caribien flyder forbi dig. Lig og slap af i solen, tag et slag minigolf, spil på spillemaskiner i kasinoet, se shows i teatersalen eller sving hofter på diskotek Byblos. Her er masser af spisemuligheder, barer, isbarer, kaffebarer og et pizzeria. Forkæl dig selv i spaen og shop dig fattig i skibets toldfri butik. Du kommer ikke til at kede dig!