Hikkaduwa

Hikkaduwa er en hyggelig badeby tæt ved dejlige Unawatuna. Her finder du masser af restauranter, hvor du kan få alt lige fra srilankansk, kinesisk, italiensk og sågar dansk mad! Langs Galle Road finder du mange små kiosker og butikker, hvor du kan købe malerier, træfigurer, smykker og tøj. Der er to meget forskellige strande i området omkring Hikkaduwa. Hikkaduwa strand er en stille og rolig strand, med dejligt sand og beskyttet af et koralrev, så lavvandet og ideel til børnefamilier og dykkereventyr. Narigama strand derimod er mere livlig, bølgende og bred. Her kan du surfe eller spise en frokost på en af strandens mange restauranter. Her er også mange, men ikke påtrængende sælgere, der sælger alt fra tøj og figurer til forskellige frugter og sågar massage på stranden. Er du et morgenmenneske, kan du tage ned til havnen ved 6-tiden, hvor fiskerne kommer ind for at sælge deres fangst, eller du kan besøge det livlige søndagsmarked. Af udflugtsmuligheder kan nævnes den smukke, gamle by Galle.

Hoteller i Hikkaduwa

Avenra Beach Hotel er et helt fint hotel, der ligger rigtig godt – lige ud til stranden og med 20 minutters kørsel til selve Hikkaduwa. Værelserne er helt OK og har faciliteter såsom aircondition, TV og minibar – og så har de alle i øvrigt mere eller mindre begrænset udsigt til poolen eller havet. Du kan selvfølgelig bade i havet, men her er også en stor, skøn infinity pool, som har en dejlig udsigt. Maden på hotellets restaurant er udmærket, men går du 300 meter ned til den livlige Narigama strand, er der flere mere interessante restauranter og barer.

Citrus Hikkaduwa har en dejlig beliggenhed lige ned til havet og med 10 minutters kørsel til Hikkaduwa by. Værelserne har, hvad du skal bruge: aircondition, kaffe-/tefaciliteter, minibar og tv, men ikke alle har balkon. Det er ikke de mest spændende værelser, men der er, hvad der skal være, og de er pæne og rene. Hotellet byder også på en restaurant, der serverer både internationale og lokale retter, og her er også en rimelig veludstyret, udendørs bar, hvor du kan bestille en forfriskende drink. Hvis du trænger til en massage efter at have brugt dagen ved poolen med havudsigt, kan du forkæle dig selv med en behandling i hotellets spa. Det største trækplaster på stedet er den gode beliggenhed ved havet. Stranden lige ved hotellet er dog ikke altid bade-venlig. I stedet kan du gå lidt hen ad stranden, hvor det som regel er bedre, og hvor du har mulighed for at snorkle, dykke, surfe og sejle i både med glasbund. 

Coral Sands Hotel ligger lige ved den rolige Hikkaduwa strand med den mere livlige Narigama strand et par minutters kørsel væk med tuk tuk. Hotellet blev i 60’erne og 70’erne brugt som charterhotel, men er i dag er det fuldstændigt renoveret og et dejligt hotel. Her er et dejligt pool område med to forskellige pools. Alle værelser har mere eller mindre begrænset udsigt til havet. Hotellet tilbyder forskellige Ayurvedic behandlinger samt gratis Wi-fi i fællesområderne. Da hotellet ligger på Hikkaduwa Beach, er stranden godt beskyttet af det store koralrev ca. 50 meter ude. Derfor har du ikke de store bølger, som ellers er kendetegnet ved strandende på Sri Lanka. På hotellet er her let adgang til snorkling og dykning.

Hikka Tranz er et lækkert hotel, der ligger lige ved stranden på en lille halvø. Smukt indrettede værelser med egen balkon med udsigt over vandet og gode faciliteter, herunder WiFi. Her er en kæmpe dejlig pool, flere gode restauranter med både international og srilankansk mad. Her er en dejlig spa på taget, et dykkercenter og mulighed for at få arrangeret mange spændende udflugter. Ud for hotellets ene side er en lille bugt, hvor den rolige Hikkaduwa strand starter. Den mere livlige Narigama strand ligger et par minutter væk med tuk tuk.

Rejser til Hikkaduwa

SL14UP
Habarana, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Hikkaduwa